Nogomet

Robben še ne ve, če bo zadnja sezona v Münchnu tudi zadnja v karieri

München, 10. 12. 2018 09.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Veteran v vrstah nemškega nogometnega velikana Bayerna, Nizozemec Arjen Robben, razmišlja o koncu športne poti, ko mu po koncu sezone poteče pogodba z bavarskim klubom. Robben je nedavno najavil, da je ta sezona njegova zadnja v Münchnu, kjer je preživel desetletje in z nemškimi prvaki osvojil kup lovorik.

Robbna z Bayernom čaka prestižna tekma v 6. krogu skupinskega dela Lige prvakov. Izkušeni nogometaš se vrača na domačo Nizozemsko za obračun z Ajaxom, ki ga bomo ob 20.40 v sredo prenašali na Kanalu A in VOYO.

"Za zdaj nisem več prepričan, če si želim nadaljevati z nogometom. Morda bom končal kariero," je 34-letni Arjen Robben dejal za najnovejšo izdajo revije kicker"Seveda gre za drzno potezo, o kateri se ne odločiš čez noč. O tem sem razmišljal dolgo. A zelo sem zadovoljen s svojo odločitvijo. S tem, ko sem javno povedal, da bo to moja zadnja sezona pri Bayernu, mi je z ramen padla skala," je še dejal nizozemski zvezdnik Bayerna in dodal, da bo po koncu sezone še enkrat premislil, kakšne so njegove možnosti, katera vrata so odprta.

Prva tekma z Ajaxom v aktualni sezoni Lige prvakov se je razpletla s "srečnim" remijem za Bayern (1:1), trener Niko Kovač pa je bil po razočaranju v Münchnu že pod hudim pritiskom.
Prva tekma z Ajaxom v aktualni sezoni Lige prvakov se je razpletla s "srečnim" remijem za Bayern (1:1), trener Niko Kovač pa je bil po razočaranju v Münchnu že pod hudim pritiskom. FOTO: AP

Robben je naslove prvaka osvajal na Nizozemskem, v Angliji in Španiji, v 1. nemški Bundesligi pa je zbral sedem prvenstvenih zvezdic in štiri pokale, z Bayernom se je leta 2013 veselil tudi Lige prvakov, ko je prispeval odločilni gol v povsem nemškem finalu z Borussio Dortmund na Wembleyju. V zadnjem času se je omenjala možnost njegovega povratka v domovino, kjer naj bi se zanj zagrela nekdanja delodajalca Groningen in PSV Eindhoven.

ROBBEN

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.