Košarka

Rodman: Tudi če bi Lebron igral v 90-ih, bi bil Pippen le za Jordanom

Ljubljana, 11. 05. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Dennis Rodman, nekdanji soigralec Michaela Jordana, je v nedavnem intervjuju pel hvalnice na račun nekdanjega soigralca pri Chicago Bulls – Scottieja Pippna. Po njegovem mnenju je prav Pippen začel pot visokih košarkarjev med branilce, tako da bi mu morali danes biti zelo hvaležni tudi zvezdniki kova Kevin Durant, je prepričan Američan.

Legendarni košarkar Michael Jordan, o katerem se v ZDA in svetu zadnje tedne veliko govori zaradi dokumentarca 'The Last Dance', je sicer Scottieja Pippna označil za najboljšega soigralca, ki ga je kdaj imel. Pippen na drugi strani vse od začetka izhajanja serije ne daje veliko izjav na račun dokumentarca, viri blizu njega pa trdijo, da je razočaran nad tem, kako so ga prikazali v seriji. Nekdanjemu soigralcu v bran je stopil Dennis Rodman, eden od članov velike trojice v Chicago Bulls.

"Pippna bi se morali spominjati kot enega od dveh ali treh najboljših košarkarjev sploh, a nihče ga ni v resnici popolnoma opazil. Bil je preveč tih in vedno je stal tik ob Michaelu Jordanu," je v pogovoru z ESPN-ovo novinarko Jackie McMullen povedal Dennis Rodman. "Želel bi si, da se Pippen ne bi, tako kot se nisem jaz, osredotočal na to, kar ljudje govorijo," je nadaljeval nekdanji krilni center Detroita in Chicaga.

Dennis Rodman in Scottie Pippen v dresu Chicaga.
Dennis Rodman in Scottie Pippen v dresu Chicaga. FOTO: AP

"Scottie je bil tako podcenjen in tako premalo plačan," je prepričan Rodman, lastnik petih šampionskih prstanov. "Fant je bil heroj med temi izjemnimi nizi Chicaga," je dodal Rodman, ko je beseda nanesla na temo v nedavnih epizodah dokumentarca 'The Last Dance'. Prepričan je, da je Pippen zaslužen za revolucijo visokih igralcev, ki lahko organizirajo igro (ang. 'point-forward'). "Vsi ti današnji igralci so mu lahko hvaležni. Fantje, kot je Kevin Durant, bi morali reči: 'Vau, poglej, kaj si storil za nas.' Scottie je lahko vodil žogo, lahko metal, igral obrambo, skakal ...," se nekdanjega soigralca še spominja Rodman, ki je z naslednjo izjavo poskrbel za vročo debato. "Če bi LeBron James igral v 90-ih, bi rekel, da je Scottie Pippen še vedno drugi najboljši košarkar za Michaelom Jordanom," je dodal 58-letni Američan.

Ko je izstopil iz Jordanove sence, je bil najboljši na svetu
"Če se osredotočite ... ko je Michael Jordan odšel, je bil Scottie najboljši igralec lige NBA. Bil je vodja ekipe v vseh statističnih podatkih. V vseh. Krila so mu zrasla leta 1991 pri Detroitu, nato je prevzel vodenje ekipe, ko je odšel Jordan leta 1993, in naslednje, kar ste vedeli o njem, je, da je bil najboljši na svetu. Ljudje se tega ne zavedajo," je izpostavil zloglasni Rodman, ki je med igranjem v Chicagu precej časa preživel v družbi slovite igralke Carmen Electra.  

Rodman je priznal, da sta bila Pippen in Jordan velika poveljnika zmagovite ekipe iz vetrovnega mesta, ostali pa so bili le 'opazovalci' zabave. "Vedela sta, da je vse odvisno od njiju. Če Jordanu ni šlo, je vajeti prevzel Scottie. Če Scottieju ni šlo, potem je vse prevzel MJ. Vse sta nadzorovala. Ostali smo le sledili njunemu poveljevanju. Pravzaprav ju je bilo izjemno gledati. Bila sta tako sinhronizirana, posebej v tisti zadnji sezoni," se je obdobja med letoma 1995 in 1998 spominjal Rodman.

Sovražnika, Rodmanovo opravičilo in bratski odnos
Pippen in Rodman sicer skupnega domovanja v ligi NBA nista začela najbolje, saj je Rodman leta 1991 poskrbel za incident, ki je njun odnos pošteno zaznamoval. Rodman, tedaj še v dresu Detroita je na četrti tekmi finala vzhodne konference (serijo je s 4:0 dobil Chicago) grdo odrinil Pippna, njegova brada je po grdem pristanku za košem potrebovala pet šivov. "Ja, kar pošteno sem ga odrinil. Takrat sem bil frustriran. Naša ekipa je izgubljala, zato sem rekel: 'J**i ga.' Nisem ga želel poškodovati. Prišli smo do točke, ko smo se zavedali, da ne moremo premagati Chicaga, tako da smo se nekako predali v četrti četrtini," se je incidenta s tekme spomnil Rodman.  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zamera je ostala dolgo časa, vse dokler Rodman ni okrepil vrst Chicago Bulls. Pippen sicer nad okrepitvijo, ki je poskrbela za brazgotino na njegovi bradi, ni bil navdušen, eden od pogojev za prihod Rodmana v Chicago pa je bil ta, da se Pippnu osebno opraviči. "Trener Phil Jackson mi je rekel, da se, če želim biti del ekipe, moram opravičiti Pippenu," je pojasnil Rodman.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

?ampl
21. 05. 2020 11.30
+2
Drgač pa je bil basket v NBA v osemdesetih in devetdesetih letin, tata mata za današnje čase....tole non stop metanje na koš🤮🤧beda....kje je tista famozna NBA obramba iz cajtov Jordana?!Fajti non stop....to je pravi šport...je danes mnogo bolj zanimivo gledat evropsko košarko,kot pa NBA.
?ampl
21. 05. 2020 11.26
+1
V družbi ""slovite igralke".....😅😂😅😂😅krepnu bom....pa kje take pobirate....in če že pišete o športu,a res morate dodati popolnoma nepomembno zadevo,ki je povrh vsega še laž....verjetno je tole pripisala vaša "brhka"novinarka🙈
Isiah
11. 05. 2020 12.47
+15
LeBron je v rangu Karla Malona, Barkleya....slabsi pa od Jordana, Birda, Magica, Alayuwona.. V tisti obrambi iz 90., bi bil na 20 pik, ne bi sam seb mogel sestavljati ekipe in kariara neb trajala toliko let.
odlekiran
11. 05. 2020 09.40
+7
Ekola, danes pa 7. in 8. del.
borut30
11. 05. 2020 09.35
+29
LBJ-ja primerjati z Jordanom je velika šala. Kot bi Wilderja primerjal z Alijem ali Tysonom...nepredstavljivo. Jordan je bil zvezda, megazvezda v času, ko se je šport še imenoval....ŠPORT. Ko se je igralo za čast in pokale. Danes je vse relativno, vse okoli nas, z športom vred. Vse je vizualni efekt tistih, ki se odločajo..kakšen bo končni rezultat. Šport je že nekaj časa nazaj izgubil na veljavi, ker je vrednost denarja in zaslužka preveč mamljiva.
solarcek1234
11. 05. 2020 10.18
-2
S K E L E T O R
11. 05. 2020 09.10
+35
Ma kakšen Lebron, igra samo na moč. Jordan pa je in bo ostal največji v zgodovini košarke.
masni
11. 05. 2020 08.14
+34
Jordan legenda
ochi
11. 05. 2020 08.02
+18
No, no. Scottie je bil Jordanov sidekick, kar seveda ni lahko. Ampak primerjat jih pa res ne moremo. Bi pa LBJ napram tej ekipi Bullsov težko igral, ker Jordan, Pippen in Rodman v isti ekipi predstavlja kar 3 od 5 igralcev, ki bi ga lahko efektivno pokrivali.
odlekiran
11. 05. 2020 08.00
+38
LeBron je joke napram Jordanu, Pippnu in še marsikomu. Kot vse v tem času - fake zvezdnik.