Košarka

Russell Westbrook iz Houstona k Washingtonu

Houston, 03. 12. 2020 07.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vodstvo Houston Rockets se je odločilo, da nezadovoljnega zvezdnika severnoameriške košarkarske lige NBA Russella Westbrooka pošlje k Washington Wizardsom v zameno za poškodovanega Johna Walla ter prvi izbor bodočega nabora, so potrdili pri obeh klubih. Westbrook bo v sezoni 2020/21 zaslužil 41,4 milijona dolarjev (34,1 mio EUR).

Russell Westbrook
Russell Westbrook FOTO: AP

Russell Westbrook, ki je tako le eno sezono odigral za Rakete, bo v Washingtonu spet združil moči z nekdanjim trenerjem Oklahome Scottom Brooksom. Prav pri Oklahomi je Westbrook igral dolgih 11 sezon, leta 2017 je osvojil tudi prestižni naslov najkoristnejšega igralca (MVP) lige NBA. Westbrook ima povprečje kariere 23,2 točke, 8,3 podaje in 7,1 skoka na tekmo, odigral pa je 878 tekem. Dosegel je tudi 146 trojnih dvojčkov, s čimer je na drugem mestu večne lestvice v tej prvini zgolj za legendarnim Oscarjem Robertsonom (181). Tudi pri Houstonu so zadovoljni z menjavo. Wall, ki se vrača po poškodbi Ahilove tetive, je na 573 tekmah za Washington v povprečju dosegal 19 točk, 9,2 podaje ter 4,3 skoka na tekmo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

S tem dosežkom se je Wall pridružil legendarnima Magicu Johnsonu in Oscarju Robertsonu; to so za zdaj edini trije igralci v zgodovini NBA, ki so v karieri dosegali vsaj po 19 točk, devet podaj in štiri skoke na tekmo.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Thenotorious
03. 12. 2020 13.25
Luka doseze trojne dvojcke a westbrook je triple double machine
Moni bl.
03. 12. 2020 09.15
-1
Luka bo podrl vse te rekorde
Tomo Ivic
03. 12. 2020 08.30
+1
Westbrook nikakor ni problematičen! Je izvenserijski igralec ki bo letos zopet imel največ trojnih dvojčkov v sezoni kar ne bo dober za Dončića. Je pa res da skupaj z Hardenom ne more igrat saj sta isti tip igralca....
brkomir
03. 12. 2020 09.04
+2
je*** posiljene triple double na večino tekmah ce jh izgubis...
riss
03. 12. 2020 08.09
+3
Raje poškodovanega igralca, kot zdravega a problematičnega. Westbrook in Harden nikakor nista pasala skupaj. Igralna mesta se morajo dopolnjevati, ne pa podvajati in če imaš dva zvezdnika na podobnih položajih potem je eden v senci ali pa oba data manj od sebe. Spomnim se Bullsov v najboljši Jordanovi izvedbi ali pa Boston s Pierceom, Garnetom, Rondom, San Antonio, ko so bili prvaki ali pa letos Lakersi. Vse najboljše ekipe funkcionirajo na podoben način, običajno s tremi super zvezdniki, ki pa igrajo na različnih položajih in sestavljajo "ubijalsko" ekipo, ko so skupaj v igri. Zato Dallas mora zgraditi ekipo še na enemu super zvezdniku zraven Dončića in Porzingisa, manjka jim še odličen center za igro pod košem. Vse ostalo je potem dopolnitev, sicer manj pomembna ampak ni zanemarljiva, ker velikokrat tudi klop dobiva tekme, sploh v rednem delu.