Košarka

Stotica zmajev za zmagovito slovo od domačih navijačev in leta 2022

Ljubljana, 27. 12. 2022 18.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
1

Košarkarji Cedevite Olimpije so končali z nastopi v letu 2022. Za konec so v okviru 12. kroga lige Aba v Tivoliju ugnali Mornar iz Bara, bilo je 100:79. Zmaji so koledarsko leto tako sklenili s šestimi zaporednimi zmagami v regionalnem prvenstvu. Najboljši strelec domačih je bil Alen Omić z 18 točkami.

Jurica Golemac je lahko še kako zadovoljen. Njegovi zmaji bodo v novo leto vstopili v seriji šestih zaporednih zmag v ligi Aba, kjer so za zdaj izgubili le dvakrat.
Jurica Golemac je lahko še kako zadovoljen. Njegovi zmaji bodo v novo leto vstopili v seriji šestih zaporednih zmag v ligi Aba, kjer so za zdaj izgubili le dvakrat. FOTO: Cedevita Olimpija

Uvod v tekmo je bil za domače naravnost sijajen. Zmaji so takoj prevzeli pobudo pod obročem, Amar Alibegović je hitro dosegel sedem točk in poskrbel za prvo vodstvo Cedevite Olimpije. Ko je skupaj z Alenom Omićem zapustil parket, je njuno delo odlično nadaljeval Karlo Matković, ki je dvakrat atraktivno zabil, do konca prvega dela pa prav tako dosegel sedem točk. Še učinkovitejši je bil Josh Adams, ki je s trojko ob izteku zadnjega domačega napada postavil rezultat prve četrtine 28:17. 

Na začetku druge četrtine so gostje povezali delni izid 8:0, ko so zadeli dve trojki, na kar je Jurica Golemac hitro odgovoril z minuto odmora. Po njej so zmaji zopet strnili vrste in ušli na dvomestno prednost, ob polčasu pa je bilo 47:38. 

Amar Alibegović je bil še posebej razpoložen na začetku srečanja.
Amar Alibegović je bil še posebej razpoložen na začetku srečanja. FOTO: Cedevita Olimpija Aleš Fevžer

Ljubljančani so dobro začeli tretjo četrtino in hitro prišli do vodstva s 63:42, pozneje so se tekmeci iz Črne gore malce približali, tako da sta šli ekipi v zadnjih deset minut ob razliki 15 točk. To pa so gostitelji ohranjali tudi v zadnji četrtini oziroma jo še povečali na 21 točk. Alen Omić je takrat zadel s polaganjem za 94:73 ter tako tri minute pred koncem potrdil novi točki za ljubljansko zasedbo.

Alen Omić je bil na koncu najboljši strelec z 18 točkami, še štirje pa so jih v domačem taboru dosegli vsaj 13. 17 jih je prispeval Alibegović, po 15 sta jih dodala Josh Adams in Karlo Matković. Pri 13 pa se je ustavil Yogi Ferrell, ki je odlično razigraval soigralce, saj je zbral kar deset podaj. Pri gostih je Daron Russel dosegel 18 točk (trojke 2:12) ter 12 podaj, Marko Pecarski pa je 18 točkam dodal osem skokov.

Ljubljančane naslednja tekma v tem tekmovanju čaka 2. januarja, ko bodo v 13. krogu gostovali pri Megi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ferari23
27. 12. 2022 21.02
+1