Košarka

V umetni komi mama zvezdnika lige NBA in snemalec s tekme v Detroitu

Minneapolis, Detroit, 26. 03. 2020 12.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zvezdnik košarkarske ekipe Minnesota Timberwolves Karl-Anthony Towns je prek družbenih omrežij razkril, da se z novim koronavirusom bori tudi njegova mama, ki je v umetni komi. Podobno se godi tudi s snemalcem s tekme med ekipama Detroit Pistons in Utah Jazz, v vrstah katere sta se pojavili prvi potrjeni okužbi.

Towns (levo) ob Luku Dončiću in soigralcu Joshu Okogieju med obračunom iz minule sezone.
Towns (levo) ob Luku Dončiću in soigralcu Joshu Okogieju med obračunom iz minule sezone. FOTO: AP

Dvakratni udeleženec tekme zvezd lige NBA Karl-Anthony Towns je prek Instagrama delil svojo plat zgodbe boja s koronavirusom, ki je v bolnišnico poslal njegovo mamo. Ta je trenutno v umetni komi, čeprav Towns pravi, da se je skupaj z družino že od samega začetka zavedal resnosti okužbe.

"Ta bolezen je resnična. Te bolezni ne smemo jemati z levo roko. Prosim vas, da pazite na svoje družine, drage, prijatelje in na vas same," je dejal zvezdnik Minnesota Timberwolvesov.

'Borili se bomo še naprej'
Po informacijah CNN je v Združenih državah Amerike potrjenih že več kot 50.000 primerov okužbe s covidom-19, umrli pa so 704 ljudje. Potem ko so začeli opozarjati na spoštovanje socialne distance, so nekatere zvezne države prebivalce že začele pozivati k osamitvi, a nekateri odredb še vedno ne upoštevajo. Towns se spominja, da sta njegova starša v minulem tednu tožila zaradi slabega počutja, nato pa na njegove pozive odšla v bolnišnico. Očetu so dovolili povratek v osamitev na domu, slabše pa se zaenkrat godi mami, ki ji zvečer kljub poskusom zdravljenja temperatura močno naraste.

"Vedno smo mislili, da bo naslednje zdravilo pomagalo. Da bo potem pomagalo še naslednje. To bo tisto, ki bo vse skupaj rešilo ... Gotovo bo uspelo temu ... Borili se bomo še naprej. In zmagali. Moja mama je najmočnejša ženska, ki jo poznam. Vem, da bo premagala to. Nato pa se bomo veselili," je še povedal Towns.

Snemalec v umetni komi
Medtem iz lige NBA prihajajo tudi novice o zdravstvenem stanju 50-letnega snemalca z marčevske tekme med ekipama Detroit Pistons in Utah Jazz, ki sta se v Detroitu pomerili štiri dni pred prekinitvijo tekmovanja. Tudi on naj bi bil v umetni komi, španski dnevnik MARCA pa povzema poročanje ameriških medijev, ki trdijo, da je po tekmi snemal tudi v slačilnici ekipe Jazz, kjer so kasneje potrdili, da sta okužena košarkarja Rudy Gobert in Donovan Mitchell.

Prijatelj snemalca (njegovega imena niso razkrili) Grov Tigue je za Yahoo Sports dejal, da je znake bolezni začel kazati kakšen teden po omenjeni tekmi. Potem ko mu domača zdravila niso pomagala, je 18. marca poiskal pomoč v lokalni bolnišnici v Detroitu. Tigue je razkril, kako si je s prijateljem od prihoda v bolnišnico vsak dan izmenjeval SMS-sporočila, nato pa naenkrat ni dobil odgovora in kasneje izvedel, da je v umetni komi, najverjetneje zaradi prenizke ravni kisika v krvi, ki jo je omenjal v zadnjih sporočilih.

'Ni vedel, kaj se je zgodilo na tekmi Utaha'
Potem ko so okužbo tik pred začetkom gostujoče tekme pri ekipi Oklahoma City Thunder potrdili pri članu Utaha Gobertu, so v NBA nemudoma prekinili tekmovanje. Kasneje so potrdili še okužbi pri Mitchellu in članu Pistonsov Christianu Woodu.

"Vse do takrat, ko sem ga poklical, ni vedel, kaj se je zgodilo na tekmi Utaha. Ko sva tisto sredo enajstega (marca, op. a.) govorila, ni vedel nič o odpovedi tekem," je še razkril Tigue.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vojko Rudolf
26. 03. 2020 14.31
-1
moja mam je tudi bila v komi in umrla..kje to piše ....razen na parti je pisalo
VAREN
26. 03. 2020 13.23
-9
In koga to zanima?
RamzesII
26. 03. 2020 12.52
-14
mrbungle
26. 03. 2020 14.07
+6
Ja,uspavajo te,ker je telo sibko,se me zbudis. Ko sem fasal klopni meningitis,so me tudi uspavali!da telo za delovanje potrebuje manj energije,s tem ima vec energije za boj z boleznijo.