Košarka

S prihodom Čančarja in Nikolića je moška košarkarska reprezentanca v polni zasedbi

Radovljica, 20. 06. 2021 19.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski košarkarski reprezentanci sta se pet dni pred odhodom na olimpijski kvalifikacijski turnir v Kaunasu (prenos na KANAL A in VOYO), pridružila igralec Denver Nuggetsov Vlatko Čančar in Aleksej Nikolić (BCM Gravelines-Dunkerque). Čančar je po dolgi sezoni spregovoril tudi o svoji prihodnosti v ligi NBA.

"Vedno je lepo, ko prideš domov, oblečeš slovenski dres in imaš to čast, da zaigraš za slovensko državo," je svojo vrnitev v Slovenijo komentiral Vlatko Čančar. Čeprav je za njim šele en trening s soigralci, mu je všeč smer, v katero reprezentanco vodi selektor Aleksander Sekulić: "Všeč mi je stil igre, ki je hiter. Osredotočamo se predvsem na napad in mislim, da bomo igrali atraktivno in zanimivo košarko."

Prenos vseh tekem reprezentance Slovenije na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju si boste lahko ogledali na KANAL A in VOYO.

 V drugi NBA sezoni je postal polnopravni član Nuggetsov

V rednem delu letošnje sezone NBA je Čančar v dresu Denver Nuggetsov na 41 tekmah v povprečju igral 6,9 minute in dosegel povprečno 2,1 točke. Najbolj pa je navdušil na majski zmagi proti Minnesoti Timberwolvesom, ko je v 31 minutah dosegel 14 točk in sedem skokov. "Vsekakor je že velik napredek, da sem bil v dresu celotno sezono, ker lani nisem bil. Lahko rečem, da počasi trener zaupa vame in mi daje več priložnosti za igro. Mislim, da sem kar solidno izkoristil te minute," je z napredkom v minuli sezoni zadovoljen krilni igralec.  

Poudaril je, da si želi v Denverju ostati in še napredovati: "Če se slučajno ne izide v Denverju, se lahko nekje drugje, ampak iskreno si želim ostati v Denverju, v pozitivni in zmagovalni ekipi. Res si želim svojo NBA kariero potrditi v Denverju, kjer se borijo za naslov. Če si zmagovalec, si te bo v ekipi želel imeti vsak. Moja želja je, da ostanem v Denverju čim dlje." Veliko je v stikih tudi z Goranom Dragićem (Miami Heat), ki manj izkušenega Čančarja veliko spodbuja: "On pravi, naj samo ostanem pripravljen in s takim odnosom sem tudi deloval celotno sezono." 

Vlatko Čančar
Vlatko Čančar FOTO: AP

Z Dončićem v ekipi je vse lažje

Veliko vidnejšo vlogo v minuli sezoni je v dresu Mavericksov odigral prvi zvezdnik slovenske reprezentance Luka Dončić. "Vsi vemo česa je zmožen, če se bomo mi (soigralci) prilagodili njemu, bo vse skupaj delovalo veliko lažje," je o soigralcu povedal Čančar. O svoji vlogi v ekipi pa je 24-letni Koperčan bolj skromen: "Vemo kakšno reprezentanco imamo in od mene se bo najbolj pričakovala čvrstina v obrambi ter male stvari, ki jih bom naredil z veseljem."

Aleksej Nikolić
Aleksej Nikolić FOTO: Damjan Žibert

Tudi organizator igre Aleksej Nikolić se je na poziv selektorja odzval z velikim veseljem. "Vsakič, ko se vidimo z reprezentančnimi igralci so občutki in vzdušje res super. Zelo sem vesel in zadovoljen, da sem tukaj. Po dokaj specifični ter kar težki in predvsem dolgi klubski sezoni sem imel nekaj malega časa, da se spočijem, kar mi je res dobro delo. Sedaj komaj čakam, da se uigramo z ekipo in napademo te kvalifikacije," je z veliko mero optimizma zaključil Nikolić.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sortegilio
21. 06. 2021 15.22
+2
Sekulić je izkušen trener in dober taktik. Že po prijateljskih tekmah se je videlo, da imajo uigrane akcije.
borjac
21. 06. 2021 11.22
+3
Upam da bo sedaj vse OK. v vseh pogledih, vendar se morajo vsi zavedati, na čelu z selektorjem, da Dončič ne bo zmagoval tekme sam, ostali pa bodo samo opazovali, kajti tudi ekipam, ki bodo igrali proti nam bo Dončič še dodaten motiv, takrat se bo pokazalo ali smo ekipa, kot smo bili kot Evropski prvaki, ali ne, tu ni kaj filozofirati.
dusan.lavric@siol.net
21. 06. 2021 10.53
+2
Če bi imeli v ekipi Gorana bi lahko na OI računali tudi na medaljo.
športnik66
20. 06. 2021 21.29
+5
Če bi prišel še Goran Dragić in Gašper Vidmar, bi bila to spet naša slovenska košarkaška pravljica. Morda se pa kdo od njiju odloči za OI...čeprav vem, da je možnosti da bi se tako odločila malo. Gremo Slovenija!
krneki_123
20. 06. 2021 20.22
+14
Gremo na OI, z Luko na čelu!
Moj?ica123
20. 06. 2021 20.22
-9
Pušiander z Litvo. So top. Čeprav so naši tudi top. Ampak domače igrišče bo odločilno.
Janez Novak 1
20. 06. 2021 20.50
+8
in če zmagajo, pričakujem javno opravičilo, sliko tega komentarja na tvojem FB profilu in tvoje face in javno opravičilo!
Moj?ica123
20. 06. 2021 21.28
-3
Kakšno javno opravičilo, to je mnenje, ki je svobodno, mar ni več! In celo plusi...