Košarka

Dragić ganjen ob številnih slovenskih navijačih: Spomnil sem se 'zlatega' EP

Miami, 29. 02. 2020 08.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./T.L./STA
Komentarji
9

Goran Dragić je za drugo zmago v "slovenskem" derbiju v Miamiju po lanskoletni marčevski gostujočim Mavericksom dosegel 16 košev in imel prav tako štiri skoke ter pet podaj. V nasprotju z lanskoletnim srečanjem, ko so slovenski navijači z glasnim navijanjem "poslovenili" dvorano American Airlines, je bilo tokrat nekoliko drugače.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Miami Heat - Dallas Mavericks
    01:27
    Vrhunci tekme Miami Heat - Dallas Mavericks
  • Dragić je čestital 'polnoletnemu' Dončiću
    00:51
    Dragić je čestital 'polnoletnemu' Dončiću
  • Goran Dragić o ciljih do konca rednega dela
    01:04
    Goran Dragić o ciljih do konca rednega dela
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Luka Dončić in Goran Dragić
Luka Dončić in Goran Dragić FOTO: AP
Ljubljančan Goran Dragić je za drugo zmago v "slovenskem" derbiju v Miamiju po lanskoletni marčevski gostujočim Mavericksom dosegel 16 košev in imel prav tako štiri skoke ter pet podaj.
Goran Dragić je dosegel 16 točk, pet podaj in štiri skoke, slavljenec Luka Dončić pa 23 točk, deset podaj in štiri skoke.
V nasprotju z lanskoletnim srečanjem, ko so slovenski navijači z glasnim navijanjem "poslovenili" dvorano American Airlines, je bilo tokrat nekoliko drugače. Američani oziroma NBA so slovenske navijače bolj podomačili. Slovenskih navijačev je bilo letos morda malce manj kot lani marca, vendar je bilo dogajanja več. Dragić je gostil mariborske srednješolce in štirje med njimi so celo dobili priložnost, da osvojijo nagrade letalske družbe z metanjem na koš ob prvi minuti odmora v drugem polčasu. Odrezali so se dobro in bodo lahko potovali z ameriškim letalskim prevoznikom. Tudi zmagoviti Dragić se je razveselil slovenskih navijačev in dejal, da si je že od malega želel tega. "Sedaj, ko dve leti ne igram več za reprezentanco, sem spet lahko okusil igranje pred slovensko publiko, in je bilo super. Spomnil sem se tudi tistega našega velikega reprezentančnega uspeha," je dejal Dragić in se pošalil, da je bilo njegovo posebno darilo Luku Dončiću za rojstni dan poraz. "Ma ne, hec, hec. Nazdravila bova, šel bom na zabavo in mu izrekel spoštovanje, in zagotovo bomo malce obujali spomine, ko smo bili skupaj v reprezentanci," je dejal Dragić o igranju za zlato reprezentanco iz leta 2017, ko sta bila tudi sostanovalca.

Slovenski navijači na tekmi v Miamiju
Slovenski navijači na tekmi v Miamiju FOTO: AP

Ob tem je dodal, da bosta zdaj, ko je Luka Dončić dopolnil 21 let, najverjetneje nazdravila z alkoholom. Na vprašanje o povabilu mariborskim dijakom je Dragić odgovoril, da je zelo vesel, da so lahko prišli na tekmo. "Vesel sem, da so iz različnih športov, da ni samo košarka, ampak atletika, odbojka, nogomet. Treba je graditi zunanja igrišča, ne le košarkarska, ampak nasploh, da otroci niso toliko na tablicah, telefonih in računalnikih. Vem, da je mogoče življenje malce drugačno kot takrat, ko sem bil jaz otrok. Tehnologija je del življenja, ampak zakaj ne," je dejal. Za slovenske navijače je dejal, da si takšne podpore želijo vsi. "Upam, da bodo tako nadaljevali, ne le pri navijanju v košarki, ampak tudi v drugih športih."

Tako kot lani so se slovenski navijači, ki so pripotovali iz vseh delov domovine pred tekmo, zbrali v trgovskem centru Bayside ob dvorani in se ogreli za tekmo s slovenskimi poskočnicami.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
29. 02. 2020 15.53
+1
Gogi in luka, legendi, velemojstra, v medsebojnih dvobojih pa 2-0 za gogija, tudi lani je doma zmagal miami, ki je ze nekaj casa trn v peti dallasa
jspatipaon
29. 02. 2020 11.37
+30
Goran legenda!!! Tapravi slovenec!
User1629901
29. 02. 2020 09.07
+140
Goran legenda, zaradi tebe sem začel spremljat košarko. Luka pa me je čisto povleku v ta šport. Želim vama še veliko uspehov!
hotchilipoper
29. 02. 2020 08.49
-42
Tole pa ni 2000 navijačev
STRANGESPHERE
29. 02. 2020 09.22
+24
hersonissos
29. 02. 2020 09.30
-71
Zaplankani Slovenci se ne zavedajo, da če ne bi bilo teh južnih, Slovenija nikoli ne bi zmagala na eur prvenstvu. Plus tega, da so južni 10000 bolj borben narod. Hvala bogu, da jih imamo!!!!!!!!!
gullit
29. 02. 2020 09.36
+61
Ali pa obratno. jugoslavija ne bi nikoli bila prvak če ne bi imela slovencev, Daneua, Žorge, Zdovca, potem tudi Iztoka Puca ki je hrvatom prinesel zlate medalje. Mora biti kombinacija, malo talenta, delavnosti ter pa mentalitete jugoslovanske.
hotchilipoper
29. 02. 2020 09.39
-7
oježeš
29. 02. 2020 10.00
+21