Košarka

Sani Bečirović: 'Gospoda Sagadina izjemno cenim, ampak to so laži'

Atene, 08. 02. 2024 08.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
24

V zelenem delu grškega glavnega mesta igrajo Slovenci zelo pomembno vlogo. Med nogometaši Panathinaikosa najdemo Benjamina Verbiča, Adama Gnezdo Čerina in Andraža Šporarja, od te sezone naprej pa je tudi košarkarski klub bogatejši za enega Slovenca. Sani Bečirović je tam sicer povratnik, saj je v Panathinaikosu nekaj časa preživel kot košarkar in pomočnik trenerja, zdaj pa je tam prevzel mogoče celo najbolj zahtevno vlogo športnega direktorja. Obiskali smo ga in med drugim spregovorili tudi o tegobah njegovega nekdanjega kluba Cedevite Olimpije in javnih očitkih Zmaga Sagadina na njegov račun.

Sanija Bečirovića smo ujeli v Atenah, kjer prizna, da ga čaka še veliko dela. Sodeluje pri zelo ambiciozni in dragi prenovi infrastrukture košarkarskega kluba, na igriščih pa po njegovim vodstvom klub v tej sezoni dosega dobre rezultate. V Evroligi zaseda četrto mesto, v grškem prvenstvu je prvi. Sedanjost v Atenah torej ni slaba, a pogled v bližnjo preteklost in njegov nekdanji klub Cedevito Olimpijo prikazuje drugačno sliko. Olimpija je sezono v Evropskem pokalu zaključila z zgolj eno zmago na 18 tekmah in bolečim porazom 119-66 v Parizu. 

Naslednjo tekmo Cedevite Olimpije proti FMP-ju (liga ABA) si boste v soboto od 17.00 naprej lahko ogledali na Kanalu A in VOYO.

"Težka sezona, vidi se, da so se nekatere stvari spremenile. Ta projekt, ki je bil zastavljen nekako boli, ker ni bil v celoti izpolnjen. Neke stvari dejansko niso prišle na plano, torej ta mladi projekt. Po drugi strani rezultatsko ena najslabših sezon. Se zgodi. Tudi sam (ko sem bil tam op. a.), ne bom rekel, da smo imeli tako sezono, ampak težavne sezone. Po letošnji sezoni si je treba po mojem mnenju naliti čistega vina in videti točno v kateri smeri želi klub nadaljevati. V štirih letih mojega delovanja v klubu smo v prvi plan vedno postavljali rezultat. Tudi te prodaje, ki so se dogajale letos ... Ne glede na to, da smo vedno imeli ponudbe bodisi za Blažiča, Berryja, Millerja, smo nekako vedno vztrajali pri tem, da si želimo na koncu boriti za najvišje lovorike in premagovati Crveno zvezdo, Partizan, kar je potem postalo tudi stalnica. Mislim, da je letos kritična točka za Cedevito Olimpijo po kateri bo potrebno tudi javnosti sporočiti dolgoročne cilje. Bo to razvojni klub, bo to klub, ki si vedno želi posegati po najvišjih rezultatih?" Je o ne ravno bleščeči sezoni Cedevite Olimpije dejal Bečirović.

Sani Bečirović
Sani Bečirović FOTO: Luka Kotnik

Po slabem začetku sezone je mesto glavnega trenerja v ljubljanskem klubu zapustil Italijan Simone Pianigani, nadomestil ga je Zoran Martić. Čeprav Bečirović več ne sprejema odločitev v Cedeviti Olimpiji je legendarni nekdanji trener zmajev Zmago Sagadin v nedavnem pogovoru z Dnevnikom brez zadržkov krivdo za prihod Italijana zvalil na sedanjega športnega direktorja Panathinaikosa: "Pianigiani je bil maslo nekdanjega športnega direktorja Sanija Bečirovića in Borisa Gorenca, ki je njegov agent. Vodilne pri Olimpiji sta uspela prepričati, da je pravi človek, čeprav je bilo jasno, da ni. Ko sem videl, da nova ekipa z novim trenerjem priprave začenja 21. avgusta, nisem mogel verjeti svojim očem. Zbrati bi se morali 1. avgusta. Očitno vodstvo Olimpije ni opravilo dobrega skavtinga in ne pozna trenerjev, vprašanje je, kako je pri igralcih."

Med našim pogovorom v Atenah seveda nismo mogli mimo opomb Bečirovićevega nekdanjega trenerja. "Neke izjave so letele na moj račun in me kritizirale. Tu predvsem mislim na gospoda Sagadina, ki ga izjemno cenim, ampak ne morem mimo dejstva, da se v 'kafanskih pričah', zdaj pa tudi javno omenja moje ime v povezavi z gospodom Pianigianijem. Jaz naj bi bil krivec za vse to, kar ni res. Moja želja je zagotovo bila, da se pripelje velik trener in se rezultatsko sledi ciljem, ki so bili zastavljeni v mojem kadrovanju. Ne morem pa mimo tega, da gospod Sagadin omenja, da je to bila moja izbira in moja odločitev, kajti to so laži in mislim, da je treba to tudi javno povedati nazaj," je o Sagadinovih očitkih dejal Sani Bečirović.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (24)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

undisputed
09. 02. 2024 10.50
+2
Vsakršnokoli zaračunavanje vstopnine v stožicah, tivoliju za ogled tekme je sramota od kluba/organizatorja...če želite privabiti gledalce mora biti ogled tekem brezplačen, za opravičilo za tako porazne igre...imel sem namen gledati tekmo jutri z otrokom, ampak še tistih 8€ za "najcenejšo" karto je 100% predrago, potem pa še pivo 5€, čips 5€, hvala lepa ne...
melhijad1
08. 02. 2024 16.15
+6
potem pa povej kdo ga je pripeljal...
budala1
08. 02. 2024 15.10
+1
Odgovoren je bil Gorenc.
Roby47
08. 02. 2024 15.03
+6
Bečirović...kdo pa je bil potem odgovoren,ce ti nisi bil.Zjasni se...takrat si bil efino ti v.d direktor
knap11
08. 02. 2024 14.39
+21
Ej šminker Bečirović..... Ko je gospod Sagadin treniral, tudi do neke mere tudi vodil Olimpijo, je to bila Olimpija in smo jo navijači Olimpije radi gledali in navijali zanjo z največjimi užitki. V takratni Olimpiji so igrali domači igralci, največji talenti slovenske košarke tudi po več let in povprečno vsako drugo leto je vzgojil 2, 3 odlične igralce. Olimpija je bila spoštovan klub, in ne le ppri nas, temveč v celi Evorpi so se je bali kot odličnega nasprotnika. Kaj pa je Olimpija sedaj? Je bedno gnezdo povečini tujih igralcev, vsako leto polovica na novo rekrutiranih, tako da si niti njihovih imen ne zapomnim. Zato me takšna Cedevita Ol. kot ste jo vodili med ostalimi tudi vi ne zanima.
Malo_sutra
08. 02. 2024 14.23
+9
Lep primer osebe kako je lepo imeti denar, tip se vedno kezi.
yanay
08. 02. 2024 14.20
+7
Pianigani je Olimpiji naredil slabo uslugo. Igra je bila slaba, anemična, igralci so bili telesno in taktično slabo pripravljeni. Nekaj res dobrih igralcev ne more rešiti slabo vodeno ekipo. Poleg tega je pozabil na vzgojo mladih igralcev, čeprav je pred začetkom košarkarske sezone to vodilo izrecno poudarjal. Glas in Ščuka sta dobivala drobtinice igralnega časa. Niso vsi igralci super talenti, večina jih rabi za napredovanje dovolj igralnega časa, ki jim pomaga k nabiranju izkušenj.
roten
08. 02. 2024 13.37
-7
laprda starček ne prenese da ni NO1
Mekenzi
08. 02. 2024 12.23
-9
Teti Partizani iz ozadja samo zdraho delajo, v Sagadinovih casih so bili uspehi ampak veliko igralcev je uničil, od dobrih je pa tako zelo dobro kadiral, za kaj so ga V C Zvezdi nagnali, zato ker je kasiral od vseh igralcev ki so igrali, drugače nisi imel šanso igrati in sedokazovati, zato naj uživa v pokoju in naj se zadrži komentarjev, ki so negativni, za klub in Slo, kosarko.
revolucijakorupcijafasizem
08. 02. 2024 12.19
+4
Dečko je car in njegova celotna družina je super otroci zelo lepo vzgojeni...
graf
08. 02. 2024 12.08
+12
kva pa ima veze zdaj kdo in komu je kaj rekel Sani , rezultate daj na mizo kajti SAMO TO ŠTEJE !!
graf
08. 02. 2024 12.10
+8
..Sani je vedno bil in za vedno bo v mojih očeh ostal kot navaden šminker , rezultatov pa nikjer nobenih !
DEPE
08. 02. 2024 10.57
-5
Kdo je kriv, da ni več stare Olimpije...? Sagadin in Lorbek, ki sta v svoj žep kasirala od prodaje igralcev....
Roadkill
08. 02. 2024 11.19
+7
Roadkill
08. 02. 2024 11.20
+15
šport je postal tekmovanje kdo ima več denarja
odlekiran
08. 02. 2024 12.09
+15
Po teh od Segedina je bilo precej povpraševanja. Danes pa... Zorana še v drugo ligo ne vabijo.
Voly
08. 02. 2024 12.56
+13
Ne vem koliko je res, kar si napisal, ampak takrat, ko sta onadva kao kasirala v svoj žep, je Olimpija vseeno delovala svetlobna leta bolje, kot sedaj...tako, da...
kokicas
08. 02. 2024 10.39
+9
To ni ena sezona to se vleče že olimpija iz Tivolija smo poslušali kako se krpa luknja da leto pa bo in letos pa bo. No potem s stozicami je prišla v dveh sezonah playoff evro lige ko se je iskala karta več tole kar je spet sedaj ni nič od nič. Je res da so v vrhu aba lige ampak evropa premami gledalce in polni dvorane.
odlekiran
08. 02. 2024 09.37
+16
A to si malo roke umiva. Resda ni pod pogodbo njegovega podpisa, je pa vtis.
JOSEPH HAYDN
08. 02. 2024 09.20
+39
Dejstvo je, da pri Olimpiji riba smrdi pri glavi, samo pogledaš kakšne nakupe so naredili pa je vse jasno. Za to bi moral nekdo odgovarjat, pa ne Pianigani, ker on je zadnji člen v verigi nesposobnih
kozmonavt123
08. 02. 2024 10.31
+18
Še vedno ne vem, ali je Cedevita Olimpija slovenski ali hrvaški klub?
gullit
08. 02. 2024 12.07
+9
Točno to. Nakupi so katastrofa. Vsako sezone 4 Američani ki so povprečni. Bolje 2 dobra kupiti, vse ostalo pa mlade, domače , tudi kakšen izkušeni Slovenec, pa ostali balkanci, ta prostor je poln talentov .