Košarka

Sani, Boštjan in NBA Cares pripravljajo tekmo za varovance Varstveno-delovnih centrov Slovenije

Ljubljana, 22. 08. 2018 12.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V Stožicah prihodnji četrtek ne bo živahno le od 20. ure dalje, ko bosta na Košarkarski simfoniji navijačem s parketa še zadnjič pomahala Sani Bečirović in Boštjan Nachbar. Pestro dogajanje se bo začelo že zgodaj popoldan, ko se bodo na tekmi NBA Cares pomerili varovanci Varstveno-delovnih centrov Slovenije.

Boštjan Nachbar
Boštjan Nachbar FOTO:
Sani Bečirović in Boštjan Nachbar, ki bosta 30. avgusta v Stožicah zaključila svoji športni poti, sta že pred časom določila postavi obeh ekip, v katerih bosta zaigrala na Košarkarski simfoniji. Legendarna košarkarja sta sklepno poglavje svoje športne zgodbe poimenovala Košarkarska simfonija, spisati pa jima jo bodo pomagali mnogi svetovni in evropski košarkarski zvezdniki, predvsem pa prijatelji, ki so ju spremljali med kariero. Veliki spektakel bo edinstvena priložnost, da na parketu znova vidimo največje mojstre košarke, kot so Marco Belinelli, Luigi Datome, Dimitris Diamantidis, Fragiskos Alvertis, ljubljence ljubljanskega občinstva Šarunasa Jasikevičiusa, Vladimirja Boiso, Jirija Welscha, Vlatka Ilievskega, Jasmina Hukića, in slovenske šampione Marka Miliča, Jako Lakoviča, Bena Udriha, Raša Nesterovića, Matjaža Smodiša ter mnoge druge, ki so se z veseljem odzvali vabilu. Tekmo bodo vodili izjemni trenerji Memi Bečirović, Željko Obradović, Saša Đorđević, Zmago Sagadin, Aleš Pipan, Jure Zdovc in drugi.

Saša Đorđević
Saša Đorđević FOTO: AP
Spektakularno tekmo bo spremljal tudi edinstven spremljevalni program, saj ne bo manjkalo glasbe, plesa, ognjenih predstav in presenečenj. V dvorani Stožice bo nastopila tudi originalna zasedba legendarnih Zmajčic, ki je razveseljevala navijače v Ljubljani in, za katero bo to po dolgih dvajsetih letih zadnji ples v zgodovini. Organizatorji obljubljajo, da smeha na Košarkarski simfoniji ne zmanjkalo, saj se bosta morala Sani in Boki pomeriti v mnogih zabavnih igrah v katere bodo vključeni tudi zvezdniški gostje ter gledalci s tribune.

Sani Bečirovićs s soprogo
Sani Bečirovićs s soprogo FOTO: Damjan Žibert

Pestro dogajanje se bo začelo že zgodaj popoldan, ko se bodo na tekmi NBA Cares pomerili varovanci Varstveno-delovnih centrov Slovenije. Projekt NBA Cares je nastal na pobudo najmočnejše košarkarske lige na svetu, v sklopu katerega na najrazličnejših dogodkih obravnavajo socialna vprašanja, kot so pomembnost izobraževanja, zdravega načina odraščanja in vloga športa pri tem. Na pobudo Bećirovića in Nachbarja ter v soorganizaciji NBA in iniciative Življenje je košarka, ki spodbuja integracijo oseb z motnjami v duševnem razvoju v sodobno družbo, bodo varovanci Varstveno-delovnih centrov Slovenije odigrali košarkarsko tekmo v ljubljanskih Stožicah. Tako NBA Cares, kot tudi Sani ter Boštjan se zavedajo, da šport ne pozna meja, kvečjemu širi obzorja in združuje ljudi, zato so se z veseljem povezali z iniciativo Življenje je košarka in bodo tako skušali preprečiti stigmatizacijo oseb z motnjami v duševnem razvoju. "Od skupnega projekta si obetamo nove, mednarodne izkušnje, za varovance pa bo to neprecenljiv dogodek in velika nagrada za dosedanje trdo delo, saj zanje enkrat mesečno organiziramo športni trening, meseca junija pa zaključno revijalno tekmi, ki je letos potekala že desetič," ob tem pravi vodja projekta Življenje je košarka Siniša Drobnjak.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tarzan13
31. 08. 2018 12.54
+1
uuuu ma hudooo ženoo...