Košarka

Sanje so dovoljene: Miami z Antetokounmpom po naslov?

Miami, 10. 04. 2020 10.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Le še nekaj več kot eno leto nas loči do prestopnega roka v ligi NBA, ki bo zagotovo podrl vse rekorde. Takrat bodo kot prosti igralci namreč na voljo LeBron James, Kawhi Leonard, Paul George, Anthony Davis, Victor Oladipo in tudi najkoristnejši igralec minule sezone Giannis Antetokounmpo. Zvezdnika Milwaukee Bucksov že zdaj glasno povezujejo z ekipo Miami Heat, kjer igra tudi Ljubljančan Goran Dragić.

Tako James (na fotografiji desno) kot Antetokounmpo (levo) bi si lahko že naslednje leto poiskala nov klub.
Tako James (na fotografiji desno) kot Antetokounmpo (levo) bi si lahko že naslednje leto poiskala nov klub. FOTO: AP
Dragiću naj bi Miami, potem ko bo poleti postal prost igralec, ponudil vsaj še enoletno pogodbo do konca sezone 2020/21, ki bi Ljubljančanu lahko prinesla 17,36 milijona evrov, so poročali ameriški mediji. Vseeno je še veliko neznank zaradi pandemije koronavirusa, ki bi lahko vplivala tudi na končne številke in uspešnost dogovora z zvezdnikom, ki bo maja dopolnil 34 let.

Ekipa Miami Heat je v aktualni sezoni predstavljala eno najprijetnejših presenečenj lige NBA. Z zvezdniško okrepitvijo Jimmyjem Butlerjem se je odlično ujel tudi dolgoletni slovenski reprezentant Goran Dragić, ki je brez pretiranih težav sprejel tudi novo vlogo rezervista. Po mnenju mnogih Vročici do resnične kandidature za naslov prvaka manjka le še eno veliko ime, do prekinitve tekmovanja četrta ekipa Vzhoda pa je po ocenah v ameriških medijih v najboljšem položaju, da se poleti 2021, ko bodo na voljo kot prosti igralci številni največji zvezdniki, resno pomeri za usluge najkoristnejšega igralca minule sezone Grka Giannisa Antetokounmpa.

"Načrti ekipe s Floride, čeprav o tem ne govorijo naglas, so jasni. Želijo uloviti Grka in storili bodo vse, kar je treba, da bodo lahko takrat, ko bo nastopil čas za to, uporabili ves potreben denar," na svoji spletni strani dodaja madridski športni dnevnik AS.

Franšiza z zmagovito miselnostjo
S Patom Rileyjem na čelu je šampionski prstan vedno glavni cilj, dodaja AS, saj so Heati franšiza "z zmagovalno miselnostjo". Zato se zdaj poraja vprašanje, če je za Miami bolje, da počaka do leta 2021, ko bi si lahko zagotovil zvezdnika Milwaukee Bucksov, ali že prej poskusi presenetiti številne na papirju močnejše kolektive s kakšnim lažje dostopnim, a še vedno odličnim košarkarjem. 

Ob prihodu Butlerja so številni menili, da je to le prvi korak do sestave novega šampionskega moštva. Govorilo se je o Russllu Westbrooku, ki pa se je po slovesu od ekipe Oklahoma City Thunder pridružil nekdanjemu soigralcu Jamesu Hardnu pri Houston Rocketsih, kjer se je znašel odlično. Za Westbrooka naj bi od Miamija pri Oklahomi zahtevali Bama Adebaya ali Tylerja Herra ali celo oba, čemur Vročica ni želela ugoditi.

Po naslov že prej s Paulom? 
Chris Paul
, ki je Westbrooka prav tako izvrstno nasledil v Oklahoma Cityju, naj bi bil naslednji kandidat, a se je nato vse skupaj nenadoma ustavilo, nihče pa (še) ni postregel s konkretnim razlogom. Morda so to leta, Paul jih ima "na grbi" že 34, pogodba pa se mu izteče šele leta 2022, so pa Gromi nazadnje Miami zavrnili tudi, ko so spraševali po Danilu Gallinariju. Spet naj bi zahtevali Adebaya in Herra, a vprašanje je, če bodo tudi čez nekaj mesecev govorili tako, saj se s finančno močjo Miamija v Oklahoma Cityju pač ne morejo kosati.

Ameriški CBS tako meni, da bi bil Paul boljša rešitev kot Antetokounmpo, Miamiju pa napoveduje, da bi se z njim že v naslednjih sezonah lahko potegoval tudi za naslov. Je pa tudi res, da se v ligi NBA reči hitro spremenijo, najboljši primer tega so lanskoletni finalisti in prvaki v letih 2015, 2017, 2018, Golden State Warriorsi, ki so ob poškodbah prvih zvezdnikov Stephena Curryja in Klaya Thompsona z vsega 15 zmagami povsem na dnu lestvice.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KiNgKoNg
10. 04. 2020 11.56
+8
S Paulom po naslov? Ja, mogoče 10 let nazaj. Kakšne streljate no.
bogdajmir
10. 04. 2020 11.32
+1
Samo enkrat je Giannisa prijel Harden, pa je bilo zadeve konec.
JOSEPH HAYDN
10. 04. 2020 11.27
+9
Z Giannisom ne bodo videli naslova, kadarkoli je bilo treba res prevzet vlogo vodje se je Giannis podelal v hlače. Lani na primer na svetovenem ni naredil nič proti brazilski ekipi veteranov, proti Torontu je tudi usahnil takoj , ko je zagledal Leonarda.