Košarka

Saša Dončić pred EP: Punce bi lahko pripravile presenečenje

Ljubljana, 26. 06. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Začetek evropskega košarkarskega prvenstva za ženske se nezadržno približuje. Prva tekma Slovenke čaka v četrtek proti Madžarski (prenos na Kanalu A in VOYO ob 15.50). O pričakovanjih in možnostih slovenske izbrane vrste na Eurobasketu je spregovoril nekdanji košarkar, sedaj trener Saša Dončić.

Slovensko reprezentanco v prvem delu EP čakajo tri tekme.
Slovensko reprezentanco v prvem delu EP čakajo tri tekme. FOTO: Damjan Žibert

Najprej Madžarke, nato Turkinje, kot zadnje še Italijanke, je razpored skupinskega dela evropskega prvenstva za slovenske košarkarice. Eurobasket poteka od 27. junija do 7. julija v Srbiji in Latviji, Slovenke nastopajo v skupini v Nišu, kjer bodo prvič stopile na parket v četrtek. V Srbijo bo potovalo tudi kar nekaj slovenskih navijačev, med tistimi, ki bo dogajanje spremljal na prizorišču, je tudi Saša Dončić:

"Zadnjih nekaj let je slovenska ženska košarka v vzponu, kar se tiče popularnosti in kvalitete igre, kar so punce dokazale že na prejšnjem prvenstvu v Pragi. Brez dvoma pa letos lahko, pa ne bom rekel, da pretiravam, punce na tem evropskem prvenstvu naredijo eno veliko presenečenje. Verjamem v to, da bodo spisale lepo zgodbo in ni dvakrat za reči, da se ne bi lahko ponovili Helsinki in Istanbul."

"Slovenija ima mogoče hendikep z višino, je pa zato branilska linija med najboljšimi v Evropi. Damir Grgić je eden najboljših strokovnjakov za žensko košarko v Evropi, večkrat se je že dokazal, tako v klubskem kot v reprezentančnem okolju. Ta zgodba me malo spominja na tisto izpred dveh let v Helsinkih, vlada neka pozitivna atmosfera, pozitivna energija v javnosti in medijih, mislim, da bo to lepa zgodba," pravi Dončić, ki je dolga leta igral košarko, nosil tudi reprezentančni dres, sedaj se preizkuša v vlogi trenerja. Zadnja štiri leta je trener Ilirije, v novi sezoni bo vodil KK Šentjur.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Absolutno verjamem, da bo lepo število slovenskih navijačev držalo pesti za naše, v Nišu so Slovenci zelo priljubljeni in verjamem, da bo tudi domača publika navijala za Slovenijo. Z uvrstitvijo v Beograd pa lahko pričakujemo velik naval slovenskih navijačev in podpora s tribun ne bo manjkala in to bo velik faktor in velika pomoč, kar se tiče rezultatov," je še dejal Dončić in tudi poslal vabilo navijačem: "Lahko povabim vse, da pridejo in pomagajo puncam. Super bi bilo, da bi bila podpora čim boljša in čim večja, da bodo dobile še večji zanos in elan, da jim uspe dober rezultat."

Saša Dončić
Saša Dončić FOTO: Damjan Žibert
Slovenske tekme ženske reprezentance na Eurobasketu 2019
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cogo
26. 06. 2019 09.16
+2
Saša Dončić - košarkarski strokovnjak. Luka ga v življenju še omenil ni... Slovenčki imamo o tem svoje strokovno mnenje.