Košarka

Scariolo hvali poražene Srbe: Bogdanović je fenomen

Vuhan, 09. 09. 2019 08.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po tem, ko je španska izbrana vrsta v Vuhanu presenetila Srbijo (81 : 69), se lahko Sergio Scariolo z varovanci že povsem posveti pripravi na četrtfinalni spopad s Poljaki. "Furija" se je z zmago nad "orli" najverjetneje vse do finala izognila Združenim državam Amerike, medtem ko je Scariolo proslavljal lepo zmago nad enim svojih "učencev" Sašem Đorđevićem.

Bogdanović (v temnem dresu) v boju s španskimi košarkarji. Tokrat je dosegel 26 točk in jim dodal še 10 skokov in 6 podaj.
Bogdanović (v temnem dresu) v boju s španskimi košarkarji. Tokrat je dosegel 26 točk in jim dodal še 10 skokov in 6 podaj. FOTO: AP
Izločilni boji na SP v košarki se začenjajo s torkovima tekmama med Argentino in Srbijo (ob 12.50) ter Španijo in Poljsko (ob 14.50). Omenjena obračuna si boste lahko ogledali na Kanalu A in VOYO, spremljali ju bomo tudi s tekstovnim prenosom na 24ur.com.

Dvoboj učenca in učitelja je v Vuhanu zanesljivo pripadel slednjemu. Sergio Scariolo, ki je kot trener skupno kar pet sezon vodil Saša Đorđevića pri bolonjskem Fortitudu in kasneje še madridskem Realu, je unovčil svoje bogate izkušnje in s špansko izbrano vrsto pred začetkom izločilnih bojev presenetil morda celo najmočnejšo reprezentanco turnirja. Španci vse do obračuna z "orli" niso blesteli, a ko je bilo najbolj pomembno, so utišali kritike in si s suvereno zmago odprli pot do zaključnih bojev za odličja.

TEKMA

"Odigrali smo dobro tekmo. Znova gredo čestitke igralcem," je po tekmi dejal Scariolo. "Opravili smo izvrstno delo v obrambi proti izjemni ekipi in kot vedno rečemo: od desetih takšnih tekem bi jih oni devet dobili, a ko gre za eno tekmo, ni nepremagljive ekipe. S tem, ko smo zelo dobro opravili svoje delo, še posebej v obrambi, nam je uspelo zmagati. A to veliko ne spremeni. Smo, kjer smo, rastemo in smo v četrtfinalu, kar je res pomembno. Vsi vemo, da je bila to tista tekma, kjer gre na življenje ali smrt. Zadovoljni smo z zmago, a po krajšem premoru se bomo pripravili na tekmo s Poljsko."

Dobro skrite kare v obrambi
Španci so tekmo dobili z obrambo, Scariolo je priznal, da je določene prijeme, ki so očitno proti Srbiji brezhibno delovali, "skrival" že ves turnir, čeprav je Bogdan Bogdanović spet zablestel z dvojnim dvojčkom (26 točk, 10 skokov in 6 podaj).  

"V obrambi smo bili zelo resni, zelo zbrani. Poskusili smo z nekaterimi variantami, ni bilo tako lahko slediti spremembam v obrambi, a razen igralca, ki je res fenomen, govorim o Bogdanoviću, smo v boju z ostalimi res vse storili dobro. Saj v delu z Bogdanovićem nismo bili slabi, a gre za fenomena. Ostale smo zadržali in pri doseganju košev ustavili ekipo, ki vedno prebije mejo stotih točk. Še naprej mislim, da so skupaj z Združenimi državami najboljši, mi pa s skromnostjo pridobivamo na samozavesti. Za nas je 81 točk izvrsten dosežek," je nadaljeval Scariolo.

'Prav zares nam ni uspelo še nič'
Glede izključitve Nikole Jokića ni želel izgubljati besed, poudaril pa je, da njegovega izkušenega moštva morebitna evforija ne bo ponesla.

"Evforija? Ne. Poznam ljudi in včasih te lahko mladost (ponese, op. a.) ... A mislim, da nas ne bo. Resnost v slačilnici je zelo nalezljiva," je nadaljeval Scariolo. "Naši glavni igralci so bili v tem položaju že velikokrat in vedo, da nam prav zares ni uspelo še nič. Priti med štiri najboljše ekipe bi se mi glede na vse okoliščine zdelo nekaj neverjetnega. A še prej nas čaka tekma, ki bo naporna, morali se bomo osredotočiti, da jo bomo dobili. Merimo se lahko z vsakim," je še povedal Italijan na španski klopi.

"Na eni tekmi se razlike vedno zmanjšajo. Če ti vse skupaj uspe popeljati v zadnjo izenačeno četrtino, potem se v desetih minutah razlike še dodatno zmanjšajo. Vse je precej relativno. A bolj kot to, da se lahko merimo z vsakim, moramo najprej razmišljati o tem, kako bomo premagali Poljsko, nato pa bomo videli. Če je izključitev Jokića vplivala? Ne vem, to morate vprašati Sašo. Takrat smo vodili za 13 (točk, op. a.), na koncu pa smo tekmo dobili za 12. Torej nekega vpliva ni bilo."

FORMA

STATISTIKA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Princip
09. 09. 2019 16.46
-3
Zapiramvamusta Srbija je že bila svetovni prvak pa evropski tudi že večkrat 😉
flamengo
09. 09. 2019 12.24
-3
opa srbijanci izbubili!!!!! haha, kje so tisti, kiso jih prejšnji teden hvalili
Garry
09. 09. 2019 14.34
+2
in kaj imas od tega, si bolj srecen v lajfu?
ehjaehja
09. 09. 2019 12.09
+0
Srbija "svetovni prvak" ta vam je bla najbolj nora verjetno v celem lajfu😂😂
fihner
09. 09. 2019 19.10
-3
janezdollar
09. 09. 2019 12.07
+11
Upajte, da se ne srečate še enkrat...
MrNurmic .
09. 09. 2019 11.52
-1
srbe hebe Balkanski patos. napuh in samovšečnost. bravo Španija za učno uro basketa.razbili bi jih za 30 če bi hoteli
bAng bAng dAdy
09. 09. 2019 16.07
+0
Ti pa lahko pises komentarje ko bo tvoja hrvaska al pa bosna mela tok kolajn kot srbija !! Cak mal a tvoji niso na sp ?
Mcmrtfg
09. 09. 2019 21.34