Košarka

Scariolo: Vzdušje v Stožicah bo izjemno!

Ljubljana, 28. 06. 2018 13.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tadej Vidrih
Komentarji
4

Selektor španske košarkarske reprezentance Španije Sergio Scariolo z nestrpnostjo pričakuje nocojšnji kvalifikacijski obračun s Slovenci. Če vam čas ne dopušča obiska Stožic, s prenosom na Kanalu A, začnemo že ob 19.20.

Slovensko košarkarsko reprezentanco čaka drevi izjemno pomemben kvalifikacijski obračun za nastop na svetovnem prvenstvu. Varovanci Rada Trifunovića, kljub nekaj težavam s poškodbami, verjamejo, da je Španija premagljiva. A s svojimi načrti so v Stožice prišli tudi sloviti tekmeci, z legendarnim selektorjem Sergiem Scariolom, s katerim se je po jutranjem treningu pogovarjal novinar Tadej Vidrih. "Čaka nas težka tekma, igrali bomo pred glasnim občinstvom, ki ga Slovenija ima. Pričakujem dobro vzdušje in vem, da je vsakomur lepo igrati pred polnimi tribunami," je med drugim dejal Scariolo.

Slovenci se Špancev ne bojijo.
Slovenci se Špancev ne bojijo. FOTO: Damjan Žibert

Tekma, ki jo bomo od 19.20 naprej prenašali na Kanalu A, je za Slovenijo zelo pomembna, še posebej po februarskem spodrsljaju v Belorusiji. V prvih štirih nastopih so izbranci selektorja Rada Trifunovića zabeležili dve zmagi, za nadaljevanje kvalifikacij letos septembra in novembra ter februarja prihodnje leto pa potrebujejo čim večjo zalogo zmag za pot na Kitajsko. Kljub dejstvu, da je selektor v zadnjem hipu ostal brez poškodovanega kapetana Gašperja Vidmarja in bo kapetanski trak nosil ostrostrelec Klemen Prepelič, evropskih prvakov upanje na zmago ne zapušča.

Španci s Hernangomezom
Španska zasedba je v primerjavi z zadnjimi velikimi tekmovanji močno spremenjena, v njej je sicer član NBA-moštva Denver Nuggets Juancho Hernangomez. A vseeno so varovanci Sergia Scariola s štirimi kvalifikacijskimi zmagami dokazali, da so dostojni nasledniki svojih zvezdniških predhodnikov, z bratoma Gasol na čelu.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ciymbalta
28. 06. 2018 18.42
-1
Spet ne bo nič pametnega na televiziji. Ta bedna košarka
macro
28. 06. 2018 15.11
-8
Kaj nastopa Ceca?
Zverina56
28. 06. 2018 16.43
+1
hahahahah...itak ti imaš ziher karte za v prvo vrsto :D sam ne pozabt ene gate sabo vzet da jih boš lahka vrgel gor na oder :D
macro
28. 06. 2018 17.10
-1