Košarka

Scariolo pred SP: Letošnja Španija je drugačna in bolj nepredvidljiva

Madrid, 21. 08. 2019 08.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španska košarkarska izbrana vrsta že vrsto let velja za eno od najboljših na svetu. Tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu, ki ga bomo od 31. avgusta dalje prenašali na Kanalu A in VOYO, ne bo nič drugače, čeprav različne jakostne lestvice kažejo, da nekoliko prenovljene zasedbe prekaljenega selektorja Sergia Scariola ne gre pričakovati povsem pri vrhu.

Čeprav se je moral selektor španske košarkarske reprezentance Sergio Scariolo še pred začetkom priprav na Mundobasket 2019, ki ga boste v neposrednem prenosu od 31. avgusta naprej lahko spremljali na Kanalu A in VOYO, soočiti in posledično sprijazniti z odpovedmi nekaterih ključnih mož iz zadnjega reprezentančnega obdobja, verjame, da lahko nekoliko prenovljena zasedba nekdanjih evropskih in svetovnih prvakov tudi na Kitajskem poseže po najvišjih mestih.

"Verjemite mi, da ne gojim nikakršnih zamer do kogar koli, ki se je iz takšnega ali drugačnega razloga odpovedal nastopu za člansko izbrano vrsto na svetovnem prvenstvu na Kitajskem. Ne bežimo od dejstva, da se bo odsotnost Nikole Mirotića, Serga Ibake, Sergia Rodrigueza, Alexa Abrinesa in Alberta Abaldeja Diaza zagotovo poznala, a obenem drži dejstvo, da imamo dovolj širok nabor kakovostnih košarkarjev, ki bodo zmožni zapolniti vrzeli ob omenjenih odpovedih. Število kakovostnih reprezentanc, ki bodo nastopile na Kitajskem in se borile za vidnejši dosežek, je veliko. Zato je deset dni pred pričetkom SP-ja še prezgodaj govoriti o konkretnejših rezultatskih ciljih," je nekoliko previden pri napovedih španski selektor, zavedajoč se dejstva, da trenutna sestava moštva morda ni tako nadarjena, kot so bile nekatere druge na prejšnjih velikih tekmovanjih.

Dolgoletni selektor španskih košarkarjev Sergio Scariolo verjame, da bo njegovo moštvo kljub določenim odpovedim igralo pomembno vlogo na bližajočem se svetovnem prvenstvu na Kitajskem.
Dolgoletni selektor španskih košarkarjev Sergio Scariolo verjame, da bo njegovo moštvo kljub določenim odpovedim igralo pomembno vlogo na bližajočem se svetovnem prvenstvu na Kitajskem. FOTO: AP
Drugačni in nepredvidljivi
"Nekje sem slišal oz. prebral, da ta zasedba ne poseduje toliko talenta kot nekatere prejšnje. Morda je temu res tako, a bomo zaradi tega malce drugačni in posledično nepredvidljivi. Moja vloga bo na letošnjem SP-ju malce bolj izpostavljena kot v prejšnjih letih. Tu je kar nekaj novih obrazov brez večjih predhodnih izkušenj, imamo pa tudi lepo število izkušenejših košarkarjev, ki bodo znali povleči voz, ko bo ta v določenih obdobjih tekem drvel po klancu navzdol. Ne bojim se, da to moštvo ne bi dalo vse od sebe, ko bo to najbolj potrebno," je kljub nekoliko zdesetkanemu igralskemu kadru optimističen Scariolo, ki je ob koncu pogovora za španske medije podal zanimivo mnenje o jakostni lestvici, ki kaže na to, da Španija (uvršča jo na 6. mesto) tokrat ne bo konkurirala za najvišja mesta.
Scariolo je danes sporočil, da je s seznama potnikov za Kitajsko prečrtal Jaimeja Fernandeza in Ilimana Diopa.

"Jakostna lestvica je relativna stvar, ki pa jo spoštujem. Toda šele dogajanje na igrišču bo pokazalo, kam dejansko sodimo. Upamo in verjamemo, da čim višje, a kot sem že poudaril, tudi konkurenca ne počiva. Vsakič, ko bi se pojavil določen skepticizem glede naše kakovosti, smo bili mi najboljši. Morda vse skupaj ponovimo na Kitajskem, kdo ve," je nekoliko skrivnostno zaključil 58-letni Scariolo.  

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sLOVEnija2019
22. 08. 2019 11.43
španija je bila vedno močna in tudi sedaj je