Košarka

Nov igralec pri Dallasu, nova poškodba Klaya Thompsona

Los Angeles, 19. 11. 2020 15.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
0

Letošnji prvaki košarkarske lige NBA Los Angeles Lakers so v svoje vrste zvabili Nemca Dennisa Schröderja, kar je sedaj tudi uradno potrdil klub. Lakersi so v Oklahomo poslali tudi Dannyja Greena, Ricky Rubio pa se je iz Oklahome vrnil v Minnesoto. Znova se je poškodoval zvezdnik Golden Stata Klay Thompson. Nov košarkar pri Dallasu je Josh Richardson.

Klay Thompson
Klay Thompson FOTO: AP

Košarkarski zvezdnik Klay Thompson je pri ekipi Golden State Warriors zaradi strgane križne vezi izpustil celotno minulo sezono v ligi NBA, iz tabora kalifornijske ekipe pa so sporočili, da je med današnjim treningom znova utrpel poškodbo na desni nogi. Warriorsi niso sporočili nobene podrobnosti glede nove poškodbe Thompsona, zapisali so le, da bodo "po potrebi posredovali nadaljnje informacije". Thompson je bil eden najbolj pomembnih členov v verigi ekipe iz Oaklanda pri zmagoslavjih v ligi NBA v letih 2015, 2017 in 2018.

Thompson se je težje poškodoval na lanski šesti finalni tekmi proti Torontu, od tedaj naprej sploh ni igral. Golden State je v minuli skrajšani sezoni zaradi pandemije novega koronavirusa v zahodni konferenci zasedel zadnje, 15. mesto. Na 65 odigranih tekmah je dosegel le 15 zmag in doživel 50 porazov, kar je bil najslabši izkupiček v ligi NBA.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Schröder v pomoč Jamesu in Davisu, Richardson Dončiću
Sedemindvajsetletni nemški branilec Dennis Schröder je v minulih dveh sezonah igral za Oklahoma City Thunder, pred tem je pet let nosil dres Atlante Hawks. Schröder je del "trgovine", ki so jo jezerniki, aktualni prvaki lige NBA, opravili z Oklahomo. V zameno za nemškega branilca v nasprotno smer odhajata nekdanji košarkar ljubljanske Olimpije Danny Green in letošnji izbor moštva Los Angeles Lakers v prvem krogu nabora Jaden McDaniels. Nemec je v minuli sezoni v povprečju dosegal 18,9 točke, 4,0 podaje in 3,6 skoka na tekmo ter bil izbran za drugega najboljšega šestega igralca v ligi NBA. To laskavo priznanje je letos osvojil Montrezl Harrell iz moštva Los Angeles Clippers.

Trgovali so tudi pri Dallasu, saj so pripeljali Josha Richardsona iz Philadelphie, za to so morali v drugo smer poslati Setha Curryja in 36. igralca na naboru, Tylerja Beyja. Richardson je pred tem igral za Miami, a ga je Vročica prodala ob poslu in prihodu Jimmyja Butlerja.

Zanimiva je tudi usoda Rickyja Rubia. Španca je Phoenix pred kratkim prodal v Oklahomo, a ne za dolgo, saj se branilec vrača v moštvo, kjer je začel NBA kariero. Minnesota je namreč Rubia izbrala na naboru leta 2009, sedaj so ga pripeljali nazaj. Nazadnje je kot omenjeno igral eno sezono za Phoenix, pred tem pa dve za Utah. Rubio je v minuli sezoni v povprečju dosegal po 13,0 točke, 4,7 skoka in 8,8 podaje na tekmo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.