Košarka

Ščuka: Dali bomo vse od sebe za prvo evropsko zmago

Ljubljana, 23. 01. 2024 14.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Člansko zasedbo Cedevite Olimpije v sredo čaka obračun 16. kola rednega dela Evropskega pokala z Veolia Towersi v Hamburgu. Pred košarkarji Cedevite Olimpije je predzadnje gostovanje v rednem delu. Ljubljanski zmaji bodo skušali prekiniti negativni niz 15 zaporednih evropskih porazov.

Luka Ščuka
Luka Ščuka FOTO: Luka Kotnik

V Hamburg so se zeleno-oranžni odpravili brez Jake Klobučarja, ki si je na sobotni tekmi z Igokeo nesrečno zlomil prst na desni roki. Klobučarja prvi kontrolni pregled z rentgenom čaka v začetku februarja, drugi pa približno 10 dni kasneje. "Že v Stožicah je bila tekma s Hamburgom zelo težka, zato vemo, da nas v sredo čaka zahtevno gostovanje," je pred potjo v Nemčijo za uradno spletno stran kluba povedal Luka Ščuka. V tej sezoni Evropskega pokala je Hamburgu uspelo zabeležiti dve zmagi, eno proti Cedeviti Olimpiji in eno proti London Lionsom. V dvoboj z Ljubljančani ekipa iz drugega največjega nemškega mesta vstopa s štirimi zaporednimi porazi na evropski sceni, nazadnje so Nemci klonili proti Bešiktašu (83:94). V nemškem državnem prvenstvu je Hamburg po 16 odigranih tekmah pri izkupičku 10 zmag in šestih porazov. V soboto so Towersi izgubili proti Oldenburgu (80:91), najboljša strelca Hamburga pa sta bila Aleksander Dziewa in Mark Huges, ki sta oba dosegla po 15 točk. "Dali bomo vse od sebe, da v Hamburgu zabeležimo prvo zmago v Evropskem pokalu," je še dejal Ščuka. 

Zmaji so se minuli konec tedna uspešno vrnili na zmagovalne tirnice, na domačem stoženskem parketu so zanesljivo in z rezultatom 106:74 premagali Igokeo m:tel. Dvomestno število točk so v zeleno-oranžnem dresu dosegli Gregor Glas (19), Karlo Matković (17), Zoran Dragić (1) in Jaka Blažič (11).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

murate
23. 01. 2024 18.59
Ne rabite dat vse od sebe dostje če zmagate
wsharky
23. 01. 2024 17.30
+3
fantje, ne ga biksat, lepo prosim, ostanite zvesti tradiciji v tem tekmovanju brez zmage, to bo rekord, ki ga bo težko ponoviti, sicer neslaven rekord ampak težko ponovljiv - rekord pa je le rekord in tudi to nekaj šteje
Malo_sutra
23. 01. 2024 17.09
+1