Košarka

Se bo Luka končno učil tudi od velikega Dirka?

Dallas, 21. 11. 2018 13.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Moštvo Dallas Mavericks je bilo v zadnjem obdobju med bolj 'vročimi' v ligi NBA. Luka Dončić in soigralci so namreč dobili štiri zaporedne tekme, nato pa v gosteh klonili proti Memphisu. Na zadnjih tekmah so tudi pokazali, da bi se lahko borili za končnico, na pomoč pa bi jim lahko kmalu priskočil tudi veteran Dirk Nowitzki.

Luka Dončić in Dirk Nowitzki še nista stopila skupaj na parket v najmočnejši košarkarski ligi na svetu.
Luka Dončić in Dirk Nowitzki še nista stopila skupaj na parket v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. FOTO: 24ur.com

Dirk Nowitzki v svoji 21. zaporedni sezoni v ligi NBA zaradi poškodbe še ni stopil na parket. Dolgoletni vodja moštva iz Teksasa, s katerim je v sezoni 2010/11 tudi osvojil naslov prvaka v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, še vedno okreva po operaciji levega gležnja. Čeprav so bili mnogi prepričani, da so bo izkušeni Nemec upokojil že po lanski sezoni, se je z moštvom iz Dallas dogovoril še za enoletno sodelovanje. V zadnji sezoni bi predvsem svojimi izkušnjami pomagal mlajšim igralcem in novincem v moštvu kot sta Luka Dončić in Dennis Smith Jr. Prav slovenski čudežni deček se je pred začetkom sezone zelo veselil sodelovanja z Nowitzkim, s katerim pa na parketu ni preživel še niti sekunde. A to bi se lahko kmalu spremenilo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Pred nekaj tedni sem dejal, da bom navdušen, če bo odigral kakšno tekmo v novembru. In če bo še naprej treniral po programu kot to počne sedaj, je velika verjetnost, da se to tudi zgodi. Vseeno dajmo zaenkrat še času čas. Ni še popolnoma pripravljen, ampak lepo napreduje in ni obnovil poškodbe. Vse bližje smo," je pred tekmo Dallasa z Brooklynom dejal trener Teksašanov Rick Carlisle. Dallas je sicer na 16 tekmah v letošnji sezoni sedemkrat zmagal in devetkrat izgubil, to razmerje pa jih trenutno uvršča na 13. mesto zahodne konference. Izkušen igralec kot je Nowitzki pa jim bi še kako pomagal v lovu na prvo končnico po sezoni 2015/16. "Lahko potrdim, da je opravil nekaj treningov z ostalimi člani moštva. Ko igramo pa še ne igra na kontakt. Prvo mora povsem okrevati, nato pa se bomo pogovarjali, kdaj bo v moštvu," še doda Carlisle, ki je seveda v letošnji sezoni navdušen nad Dončićem, ki je prvi strelec moštva. 

Prejel bo 'ključe mesta'
Naslednja tekma v American Airlines Centru pa bo za Nowitzkega posebna, četudi ne bo stopil na parket. Med polčasom mu bo namreč župan mesta Dallas Mike Rawlings podaril simbolični 'ključ mesta', v znak zahvale za vse, kar je nemški košarkar storil v 20 letih, odkar živi v Teksasu. "Bil je že čas! Če me vprašate za mnenje, a svetu ni dovolj nagrad in priznanj, ki bi jih lahko podarili Dirku Nowitzkemu. Samo poglejte, kaj je storil v zadnjih dveh desetletjih," je o sedmem najboljšem strelcu lige NBA še spregovoril Carlisle. Dirk je v svoji bogati karieri dosegel 31,187 točk in bi lahko še v letošnji sezoni prehitel legendarnega Wilta Chamberlaina, če mu bo le zdravje dopuščalo, da še odigra zadostno število tekem. 

DALLAS

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
21. 11. 2018 19.46
+1
Glavno, da niste pozabili napisati "čudežni deček"- kako nadležno in roza se to sliši! Še dobro, da ni Avstrijec, potem bi bil dunajski deček...
diebaumeister
21. 11. 2018 15.37
-20
Pa kaj se ima od Nowitzkega za naučit Dončić?? Kvečjemu obratno
resnicaosvobaja
21. 11. 2018 17.11
+5
Ne pretiravajmo. Vsak se lahko karkoli nauči kdajkoli v življenju in vsak pameten posluša nasvete in jih (ne)upošteva. Nowitzki je do sedaj Evropejec z največjim pečatom v NBA in če bi Dončič mislil, da se od njega nima kaj naučiti pomeni le to, da je začel nazadovati
diebaumeister
21. 11. 2018 20.31
+2
Tako prvo sezono kot jo ima Dončić v NBA, je ni imel Nowitzki v prvih treh letih
Rade 74
21. 11. 2018 14.54
-6
Sem se že ustrašil, da ne bo danes nobene novice o njemu. Hvala, da ste tukaj.