Košarka

Sedaj tudi uradno: Dončić dobil nova soigralca, novinca podpisala pogodbi

Dallas, 01. 12. 2020 10.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
0

Josh Green in Tyler Bey, novinca v ligi NBA v dresu Dallas Mavericksov, sta podpisala prvi pogodbi. Green, ki je bil v prvem krogu izbran kot 18., je podpisal vnaprej določeno pogodbo za novinca, nosil pa bo številko osem. Bey, ki so ga pri Dallasu izbrali kot 36. po vrsti, pa je sklenil dvosmerni sporazum, kar pomeni, da bo igral tudi v razvojni ligi. Tretji novinec Tyrell Terry naj bi dogovor z Mavericksi podpisal v kratkem.

Josh Green bo pri Dallasu nosil številko 8.
Josh Green bo pri Dallasu nosil številko 8. FOTO: AP

"Že od malih nog spremljam Dallas. Vedno je bil dominanten na zahodni konferenci, zato je noro, da bom del takšne organizacije. Neverjeten občutek je," je ob podpisu pogodbe dejal Josh Green, o katerem smo na naši spletni strani že poročali, slednji pa bo Luki Dončiću in soigralcem pomagal predvsem z odlično igro v obrambi. 

Dallas bo pred začetkom sezone, 22. decembra, odigral tri pripravljalne tekme – 12. in 14. decembra proti Milwaukee Bucks, 17. decembra pa proti Minnesoti.

Tyler Bey pa je s telički sklenil dvosmerno pogodbo, kar v praksi pomeni, da bo lahko igral tudi za razvojno ekipo Dallasa. Na ta način bo dobil več priložnosti za dokazovanje, saj trener Rick Carlisle v ligi NBA nanj očitno še ne računa povsem.

Pred začetkom sezone 2020/2021 pa se čaka zgolj še na to, da svojo pogodbo podpiše tudi tretji novinec v vrstah Mavericksov. To je organizator igre Tyrell Terry, ki je bil izbran kot 31., in bo najverjetneje že od začetka del "prve" ekipe. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Haslem še naprej pri Vročici
Miami Heat z Goranom Dragičem pa bo še naprej lahko računal na Udonisa Haslema, ki je v klubu že od leta 2003. Štiridesetletni krilni center resda igra le za vzorec, a ima po zagotovilih predsednika kluba izjemno pomembno vlogo, zato je klub z njim podaljšal pogodbo. "Zna se prilagajati in držati garderobo skupaj, poleg tega pa je tudi pravi učitelj," pravi predsednik kluba Pat Riley. Da bo Haslem podaljšal dogovor z Miamijem, je bilo sicer jasno že kar nekaj časa, a so v taboru lanskih finalistov to potezo uradno naznanili šele sedaj. 

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.