Košarka

Sekulić: Goranu Dragiću so vrata v reprezentanco vedno na stežaj odprta

Ljubljana, 04. 07. 2022 19.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska moška košarkarska reprezentanca je z zmagama proti Hrvaški in Švedski končala prvo od treh akcij, ki jo čakajo v tem poletju. Konec avgusta sledi prvi cikel drugega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo, septembra pa je na vrsti branjenje naslova evropskega prvaka. Selektor Aleksander Sekulić še naprej upa, da bo lahko pri tem stavil tudi na kapetana Gorana Dragića.

Goran Dragić je v nedeljo postal najboljši strelec v zgodovini reprezentance.
Goran Dragić je v nedeljo postal najboljši strelec v zgodovini reprezentance. FOTO: Damjan Žibert

Slovenija bo priprave za drugi del poletja začela 25. julija, v dobrem mesecu pa ima v načrtu šest prijateljskih tekem. Štiri bo odigrala v Sloveniji, in sicer v začetku avgusta v Celju z Nizozemsko in Črno goro ter 17. avgusta v Stožicah proti Srbiji in 20. avgusta s Hrvaško v Celju, dve pa vmes v Istanbulu (Turčija, Ukrajina).

Pred odhodom na evropsko prvenstvo v Köln, kjer jo prva tekma čaka 1. septembra proti Litvi (v skupini so še Madžarska, BiH, Nemčija in Francija), bo odigrala še prvi dve tekmi drugega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023. 25. avgusta se bo v Celju srečala z Estonijo, tri dni kasneje pa jo čaka Nemčija, najverjetneje v Münchnu. Novembra sledita še dve tekmi (v skupini je še Izrael), zadnji cikel pa je na sporedu februarja 2023.

"Termini kvalifikacij so po mojem mnenju neprimerni. To velja tako za junijsko-julijski cikel kot za avgustovski. Ne spomnim se, da bi kdaj pred tako velikim tekmovanjem, kot je evropsko prvenstvo, igrali še kvalifikacije za svetovno prvenstvo. A tako pač je in to moramo sprejeti," je uvodoma povedal selektor Aleksander Sekulić.

"Tako v nadaljevanje kvalifikacij kot na evropsko prvenstvo se podajamo optimistično. Z dvema zmagama v tretjem ciklu kvalifikacij smo naredili pomemben korak k uvrstitvi na svetovno prvenstvo, super pa bi bilo, da bi s popolno reprezentanco pred evropskim prvenstvom zabeležili še dve zmagi in se tako močno približali uvrstitvi na SP," je dodal.

Selektor bo na začetek priprav poklical približno dvajset košarkarjev, saj se člani lige NBA po pravilih tamkajšnje lige ne smejo udeleževati reprezentančnih akcij več kot 28 dni na leto. To pomeni, da se bo Luka Dončić ekipi pridružil šele 9. avgusta.

"Ne želimo pritiskati nanj. Naj se zdaj najprej odpočije, zbistri misli in s čisto glavo pove, kaj je najboljše zanj. Jaz upam, da se bo odločil tako, da bo znova cela Slovenija uživala v njegovih predstavah."
"Ne želimo pritiskati nanj. Naj se zdaj najprej odpočije, zbistri misli in s čisto glavo pove, kaj je najboljše zanj. Jaz upam, da se bo odločil tako, da bo znova cela Slovenija uživala v njegovih predstavah." FOTO: Aljoša Kravanja

Tako selektor kot direktor reprezentance Matej Likar se na novinarski konferenci v prostorih Košarkarske zveze Slovenije nista mogla izogniti vprašanjem v zvezi z Goranom Dragićem, ki si je tudi v svojih izjavah pustil priprta vrata za evropsko prvenstvo.

"Vsi vemo in vidimo, kaj Goran Dragić pomeni za to reprezentanco. Seveda si želimo, da bi zaigral na evropskem prvenstvu, a spoštovati moramo njegovo odločitev. Ne želimo pritiskati nanj. Naj se zdaj najprej odpočije, zbistri misli in s čisto glavo pove, kaj je najbolje zanj. Jaz upam, da se bo odločil tako, da bo znova cela Slovenija uživala v njegovih predstavah. Vrata reprezentance so mu vedno na stežaj odprta," je dejal Aleksander Sekulić.

Selektor je prepričan, da se bodo na vabilo v reprezentanco odzvali vsi najboljši slovenski igralci. Vlatko Čančar in Klemen Prepelič sta v zaključnih fazah rehabilitacij po poškodbah, Žiga Samar je zadnjo akcijo izpustil zaradi obveznosti v ZDA in rutinskega zdravniškega posega, Žan Mark Šiško pa si je želel nekaj odmora po naporni klubski sezoni.

"Fantje naj si v naslednjih tednih na zasluženih počitnicah napolnijo baterije, da bodo čim bolje pripravljeni za dolgo in vroče poletje," je zaključil Sekulić.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zibertmi
06. 07. 2022 20.05
+1
pa še ena ,ki je bila včeraj povedana v odmevih na veliko začudenje voditeljice,kot ,da je na rtv od včeraj.zakonsko je določeno ,da tv prenosov športnih prireditev,ki so v nacionalnem interesu,se pravi reprezentance,če ne tudi igranja v evropskih pokalih posameznih klubov ,ne more prenašat nekdo,ki nima vsaj 75% pokritosti slovenskih gledalcev.telemah ima 30% delež,zakaj organi ne naredijo svojega že leta
FAUSTOS1
05. 07. 2022 12.37
VSE je ok samo vodstvo z trenerjem ni sposobno voditi to moštvo-proti švedom se je trener poigraval in na srečo smo uspeli zmagati,a drugič bomo z takšnim vodenjem izgubili a tarat bo prepozno za menjavo trenerskega kadra.
Tomo Ivic
04. 07. 2022 21.27
-2
Sisko se je moral spociti! Kaj zdaj to pomeni? Saj ne gre za veterana!
Pepo Bolcev
04. 07. 2022 21.17
+2
bb. Tipicni jansist. Spozna se na vse! Kot nasa soseda pri 75ih, ki se ji se njeni vnuki rezijo.
Pepo Bolcev
04. 07. 2022 21.16
+2
castrat in njegovo dojemanje kosarke 😂🤦🏼😂 dej si ti kastrirani jansist malo poglej ekipe s katerimi je obradovic delal …
JOSEPH HAYDN
04. 07. 2022 21.08
+0
Sekulica nagnat brez njega bo uspeh, z njim nikoli
User2201357
04. 07. 2022 21.01
+0
babja košarka
Zeljenski
04. 07. 2022 20.49
+1
Gogi je kot ena neodločena mevža
big brother
04. 07. 2022 20.48
-2
Če bo dragič bo medalja, ker dončič je preveč alvaro SOLER
halkon
04. 07. 2022 21.09
+2
big brother
04. 07. 2022 20.48
+1
če bo dragič bo medalja če ne ne bo nič
cekin11
04. 07. 2022 20.46
+4
Gogi bi bilo dobro,da se zjasni a še bo igral za reprezentanco ali ne in ne pušča zveste navijače v negotovosti....ker on pri sebi že dolgo ve kako misli naprej...otročje mal.
Castrum
04. 07. 2022 20.22
+0
Sekulić, če ne boš čimprej začel vključevati v igro Horvata, Čebaška, Glasa, ščuko, Klavžarja. Videta in predvsem Samarja, potem si klasičen luzer in nikoli ne boš faca kot Obradović sli pa Sagadin.