Košarka

Sekulić ostaja selektor slovenskih košarkarjev

Ljubljana, 06. 05. 2021 13.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V., M.J., S.M.
Komentarji
12

Tresla se je gora, rodila se je miš. Tako nekako bi lahko opisali dogajanje okrog novega starega selektorja slovenske moške košarkarske članske izbrane vrste, ki jo bo tako kot v zadnjih mesecih še naprej vodil Aleksander Sekulić. Ta je z vodstvom Košarkarske zveze Slovenije podpisal novo dveletno pogodbo.

Več videovsebin
  • Aleksander Sekulić naslednji dve leti na klopi Slovenije
    01:33
    Aleksander Sekulić naslednji dve leti na klopi Slovenije
  • Predsednik Erjavec o imenovanju Sekulića
    01:40
    Predsednik Erjavec o imenovanju Sekulića

 

Od lanskega januarja, kot je na četrtkovi spletni novinarski konferenci dejal predsednik Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Matej Erjavec, so potekali pogovori predvsem z grškim strokovnjakom na klopi moskovskega CSKA-ja Dimitriosom Itoudisom. Pred kratkim pa se je na seznamu želja za prevzem selektorskega položaja pri slovenski moški izbrani vrsti pojavilo še ime Xavija Pascuala, ki uspešno vodi ruski Zenit iz Sankt Peterburga, toda omenjena stratega naposled nista sklenila dogovora z vodstvom KZS-ja. 

"Ni skrivnost, da je izbruh pandemije koronavirusa najprej upočasnil in kasneje zaustavil zaključek pogajanj z Itoudisom. Pred tem smo imeli večino stvari praktično že dogovorjenih, nato pa je, kot že rečeno, nastopila pandemija, ki je spremenila potek nadaljnjih dogodkov," je pojasnil prvi mož Košarkarske zveze Slovenije in v isti sapi hitel pojasnjevati, da je bil dozdajšnji vršilec dolžnosti selektorja Aleksander Sekulić vseskozi eden od najresnejših kandidatov za prevzem selektorske funkcije. "Sekulić nam je z odličnim delom in dobrimi rezultati v zadnjih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2022 pravzaprav močno olajšal sprejetje končne odločitve, saj je dokazal, da je kakovostno zmožen opravljati dvojno delo, tako na klubski kot tudi reprezentančni ravni. Na KZS-ju smo veseli, da je Aleksander Sekulić podpisal novo dveletno pogodbo," je na to temo dodal Erjavec. 

Aleksander Sekulić bo še vsaj naslednji dve leti vodil slovensko moško košarkarsko reprezentanco.
Aleksander Sekulić bo še vsaj naslednji dve leti vodil slovensko moško košarkarsko reprezentanco. FOTO: Fiba

Sekulić: "Zamenjave za poškodovanega Morgana (še) nimamo."
Novi stari slovenski selektor prav tako ni skrival zadovoljstva ob dejstvu, da bo še naprej vodil aktualnega evropskega prvaka. "Porabili smo zelo malo časa za sklenitev dogovora o nadaljnji skupni poti. Vsi se zelo dobro zavedamo, kako mikavni izzivi nas čakajo v prihodnjih mesecih. Najprej olimpijske kvalifikacije v Litvi in nato kvalifikacije za naslednje svetovno prvenstvo. V prvi vrsti si želimo, da bi v olimpijskih kvalifikacijah nastopili v najmočnejši možni zasedbi, s katero bi imeli realne možnosti za preboj na največjo športno manifestacijo. Jasno pa je, da nam ne bo lahko, saj bosta tako Poljska kot še posebej gostiteljica turnirja Litva zelo zahtevni oviri na poti do izpolnitve cilja. Če bomo zdravi in kompletni, se lahko zgodi marsikaj," je uvodoma povedal Sekulić, ki je po hujši poškodbi kolena naturaliziranega ameriškega krilnega centra Jordana Morgana ostal brez enega od ključnih mož pod obročema.

"To je bil kar hud udarec za vse nas. Ko je govora o morebitni zamenjavi na tem igralnem položaju, časa ni. Oziroma nam ga pošteno primanjkuje, zato bo treba zelo dobro razmisliti, kako in s kom naprej. Nekaj zanimivih imen je sicer na tržišču, a je o tem še prezgodaj govoriti," je bil kratek in jedrnat trener češkega Nymburka. 

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SmiselZivljenja
06. 07. 2021 09.04
Sedaj se pa pojejte komentatorji!!!! HAHAHAHAHAHA tu se vidi koliko ste vredni!!!!!!!! SLOVENIJA je na OLIMPIJSKIH IGRAH vi pa še vedno v istem kavču...čakate socialo....
xxyyyyyy
06. 05. 2021 21.25
+0
Nadaljuje se Pipanova in Trifunovičeva era ko smo imeli 5 igralcev NBA lige na sv prvenstvu v Beogradu pa ni bilo nič
Mr. Cat
06. 05. 2021 17.31
+2
tole bo strel v koleno.....
tigrcek
06. 05. 2021 18.18
+0
JOSEPH HAYDN
06. 05. 2021 17.06
+3
Pa so šli vsi uspeh po gobe...
borjac
06. 05. 2021 16.31
+3
OK. vredu odločitev, le da bi mu ne stopilo v glavo in si bo mislil da že vse zna, mora se učiti in napredovati, skoraj vsa njegova dejanja zagovarjam, le tega mladega centra našega edinega mladega visokega centra drži na klopi na tekmah kjer visoko vodimo mi pa ni všeč, potem pa išče rešitve z 2m visokimi centri, takega 211 cm visokega centra je potrebno vzgajati in iz njega napraviti dobrega centra, saj drugih enostavno nimamo.
T.i.G.r
06. 05. 2021 15.33
+2
fiba bi rabla narest isto kar grozi super ligasem v fuzbalu, nategunom od evrolige nenasitnim pa bi blo treba odvzet kapital k so ga dobil od bank na lepe oci, ce neverjamete si malo raziscite pritoke.....evroliga je isto zaprto sranje kot nba sranje, vse je sov.....zato pa je evroliga nezanimiva postala....
T.i.G.r
06. 05. 2021 15.30
+3
LEP PRIMER, ZAKAJ JE TREBA UNICIT SUPER LIGO V FUZBALO, KER BO DRUGACE TAKO KOT PR KOSARKI, SAMO VELIKE DRZAVE BODO NAPREDOVALE NA PRVENSTVA, KER IMAJO DOVOL KADRA.....ULEB PA FIBA PA NAJ SI PRODANE DUSE OBOJI ZATAKNEJO DENAR V RIT
hrastncan
06. 05. 2021 15.17
+1
Kakšni "dobri rezultati" v zadnjem obdobju? Pa saj smo se matrali tako z Avstrijci kot z Madžari in Ukrajinci, ki so vsaj drugo če že ne tretjerazredne evropske reprezentance.
blef
06. 05. 2021 13.46
+4
Ne vem nisem strokovnjak za njegovo delo.....ne poznam njegovih lovorik....Ampak ponavadi se za reprezantanco izbere renomiran trener svetovnega formata in ne slovenske lige.
bolnadrzava
06. 05. 2021 13.45
+0
Ta prav se je najdu k ve vse o košarki in športu 🤣🤣🤣🤣
cmonBruh
06. 05. 2021 13.36
+5
A res hočejo, da Dončić preneha z nastopi za reprezentanco.