Košarka

Sekulić: Želimo in moramo dobiti obe tekmi

Ljubljana, 28. 11. 2020 07.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zadnje dogajanje v ljubljanskem mehurčku ter sprememba termina in tekmeca druge tekme slovenskih košarkarskih reprezentantov ni vrgla iz tira. Igralci in strokovni štab so še naprej trdno odločeni, da so prišli po dve zmagi, misli pa so trenutno povsem usmerjene v tekmo z Ukrajino. Prenos nocojšnje tekme na Kanalu A in VOYO. Začnemo ob 20. uri.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Slovenija se bo pomerila z Avstrijo
    02:25
    Iz 24UR: Slovenija se bo pomerila z Avstrijo
  • Iz 24UR: Koronavirus vdrl v košarkarski mehurček
    02:03
    Iz 24UR: Koronavirus vdrl v košarkarski mehurček
  • Iz 24UR: Odlična popotnica
    01:50
    Iz 24UR: Odlična popotnica
Slovenski strokovni štab je pripravljen na uradni začetek mehurčka v Stožicah. Igralci tudi.
Slovenski strokovni štab je pripravljen na uradni začetek mehurčka v Stožicah. Igralci tudi. FOTO: KZS

Slovenska in ukrajinska reprezentanca sta do sedaj odigrali že 15 medsebojnih tekem. Na dvanajstih so zmago slavili Slovenci, na treh pa Ukrajinci. Moštvi sta se nazadnje, kot piše na uradni spletni strani KZS, srečali v kvalifikacijah za zadnje svetovno prvenstvo, obe zmagi pa sta ostali doma. 

Kvalifikacijski obračun med Slovenijo in Ukrajino z začetkom ob 20. uri si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Kanalu A in VOYO. Fiba je pred dnevi sporočila, da se bosta v nedeljo po prisilnem slovesu madžarskih košarkarjev pomerili še Slovenija in Avstrija. Prenos tekme se bo prav tako začel ob 20. uri.

V Zaporožju je bilo 82:54 za ukrajinsko zasedbo, v Stožicah pa je po podaljšku 85:84 zmaga pripadla Slovencem. Če se ozremo še proti nedelji. Z Avstrijo je Slovenija igrala trikrat in trikrat zmagala. Na prvi medsebojni tekmi aktualnih kvalifikacij za EuroBasket 2022 februarja letos je bil rezultat 85:78. "Dosedanji del priprav in treningi so potekali po načrtih. Pri igralcih se vidita velika želja ter motivacija in po videnem sem lahko zadovoljen. Želimo in moramo dobiti obe tekmi. Šli bomo korak za korakom. Naše misli so trenutno usmerjene proti Ukrajini, šele nato se bomo posvetili Avstrijcem. Ukrajina ima izkušeno zasedbo, z novim trenerjem pa igra nekoliko drugače kot v preteklosti. Nevarna je predvsem njena centrska linija in verjetno bodo to skušali izkoristiti. Naša naloga bo, da razbijemo povezavo med njihovimi zunanjimi igralci in centri, kakšen centimeter primanjkljaja v višini pa moramo nadomestiti z agresivno obrambo in veliko mero borbenosti," je bil za uradno spletno stran KZS izčrpen selektor moške članske reprezentance Aleksander Sekulić.

Dino Murić je (bo) močno slovensko orožje v stoženskem mehurčku.
Dino Murić je (bo) močno slovensko orožje v stoženskem mehurčku. FOTO: Damjan Žibert

Kako na evropsko prvenstvo?
V kvalifikacijah za EuroBasket 2022 je dvaintrideset ekip razdeljenih v osem skupin. Na evropsko prvenstvo se bodo uvrstile po tri reprezentance iz vsake skupine. Na prvenstvo so neposredno že uvrščene gostiteljice prvenstva Nemčija, Italija, Češka in Gruzija, ki pa ne glede na to igrajo v kvalifikacijah, kar pomeni, da se iz kvalifikacijske skupine, v kateri igra ena izmed gostiteljic (skupine B, C, E in G), na prvenstvo uvrstita še dve najvišje uvrščeni reprezentanci.

Kvalifikacije za EP 2021 v košarki (M): Slovenija - Ukrajina
Kvalifikacije za EP 2021 v košarki (M): Slovenija - Ukrajina FOTO:
Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Antoniozmaj
28. 11. 2020 17.01
+1
a je tovariš ivani jansxa že čestital bodočim evropskim prvakom?
CrackMilko
28. 11. 2020 17.08
+2
RED_line
28. 11. 2020 16.19
+2
Koga to briga?! Državo nam vodi naci, vi pa o športu ...