Košarka

Sekulić: Vtisi so zelo dobri, vsi fantje so pokazali, da so v reprezentanci zasluženo

Ljubljana, 08. 08. 2022 19.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski košarkarski reprezentanti so minuli konec tedna dočakali prvi pripravljalni tekmi in so s pomlajeno zasedbo zabeležili dve zmagi, proti Nizozemski in Črni gori. Čakajo pa jih že novi izzivi, začel se je tretji teden priprav na evropsko prvenstvo, preselili se bodo v Carigrad za dve novi pripravljalni tekmi, nasprotniki bodo Turki in Ukrajinci.

Selektor Aleksander Sekulić je po prijateljski tekmi s Črno goro zožil reprezentančni seznam. Za nastop na avgustovskih kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo in septembrski EuroBasket je ostalo še šestnajst košarkarjev, na EP jih bo nastopilo 12. Po sobotni tekmi so priprave zapustili mladi Luka Ščuka, Bine Prepelič, Saša Ciani in Robert Jurković. 

Reprezentanca bo v sredo odpotovala v Carigrad, kjer jih v petek in soboto čakata novi tekmi, tekmeca bosta reprezentanci Turčije in Ukrajine. Slovenci imajo lepe spomine na dvorano Sinan Erdem, saj so se 17. septembra 2017 tam veselili naslova evropskih prvakov. "Delovna vnema, motivacija in nasploh vzdušje v reprezentanci so na zavidljivi ravni. Takšni, kot si ga vsaka ekipa lahko le želi. Tako so potekali tudi treningi v uvodnih dveh tednih in nenazadnje se je to videlo tudi na tekmah.  Čeprav je priložnost dobilo večje število igralcev, predvsem mlajših, da so lahko tudi oni začutili to vzdušje pred domačim občinstvom," pravi selektor Sekulić.

"Vtisi so zelo dobri, vsi fantje so pokazali, da so v reprezentanci zasluženo. V takšnem ritmu bomo delali še naprej. Določene zadeve bomo malo stopnjevali, z Luko in Goranom lahko igro tudi malo spremenimo oziroma nakažemo, na kakšen način si želimo igrati. V sistem igre moramo vse igralce vključiti na način, da bomo iz vsakega potegnili njegov maksimum," je v izjavi KZS še dejal selektor. Dobra novica s konca prejšnjega tedna je, da bo soigralcem pomagal Goran Dragić, sicer pa ima selektor trenutno na treningih na voljo petnajsterico košarkarjev, kot zadnji se bo na skupnih treningih oziroma tekmah v Turčiji pridružil Luka Dončić.

"Po uvodnih dveh tednih se čuti malo utrujenosti, kar pa je za ta del priprav nekaj povsem običajnega. Smo pa zelo zadovoljni s prvima dvema pripravljalnima tekmama. Mislim, da smo jih odigrali na zelo solidni ravni. Minute so bile dobro razdeljene. Veliko priložnosti so zasluženo dobili mlajši igralci, kar je zelo pomembno, da tudi sami začutijo igranje za reprezentanco. Zaenkrat vse poteka v najlepšem redu, ekipa se počasi kompletira in tudi na treningih bo šlo vse bolj zares. Začel se je tudi ritem pripravljalnih tekem, ki se jih igralci zelo veselimo," pa je dejal branilec Aleksej Nikolić.

Zadnji dve pripravljalni tekmi bodo Slovenci znova odigrali doma. Tako bo 17. avgusta, v ponoviti finala evropskega prvenstva iz leta 2017, v Stožicah gostovala Srbija, 20. avgusta pa jih v Celju čaka Hrvaška.

Slovenija – Črna gora
Slovenija – Črna gora FOTO: Aljoša Kravanja
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
09. 08. 2022 11.31
Cene vstopnic pa v nebo