Košarka

Sekulić sestavil seznam za kvalifikacije, Dončić čaka na dovoljenje iz ZDA

Ljubljana, 18. 11. 2020 12.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Selektor moške članske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je objavil seznam košarkarjev, ki se bodo v nedeljo zbrali na pripravah na drugi cikel kvalifikacij za EuroBasket 2022. Na seznamu je 15 košarkarjev, ki jih čakata preizkušnji proti Ukrajini in Madžarski. Obe tekmi bosta na sporedu v dvorani Stožice (prenosa na Kanalu A in VOYO).

Jordan Morgan je na reprezentančnem seznamu, manjkal pa bo Klemen Prepelič.
Jordan Morgan je na reprezentančnem seznamu, manjkal pa bo Klemen Prepelič. FOTO: Fiba

Selektor Aleksander Sekulić ne more računati na člana moštva NBA iz Denverja Vlatka Čančarja, ki se v petek odpravlja v ZDA, zaradi klubskih obveznosti so odsotni tudi evroligaški igralci Zoran Dragić, Klemen Prepelič in Žan Mark Šiško. V tokratni zasedbi ne bo niti poškodovanega Alekseja Nikolića niti Žige Dimca, ki še ni pripravljen na vrnitev na parket, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije (KSZ). Sekulić bo torej računal na imena, ki so slovenske barve branila v nekaj zadnjih reprezentančnih akcijah, po nekajletni odsotnosti bo svoj prvi uradni reprezentančni nastop znova "lovil" Luka Lapornik.

Nekaj malega upanja ostaja za nastop Luke Dončića, a le, če bo dobil dovoljenje iz ZDA. Dončić, ki zadnje štiri tedne vadi z reprezentančnimi trenerji, želi nastopiti, a bo odločitev o tem znana konec tedna. "Na priprave za tekmi z Ukrajino in Madžarsko smo povabili petnajst košarkarjev. Med njimi žal ni igralcev, ki igrajo v Evroligi in ligi NBA. Kanček upanja, da bi se izbrani vrsti pridružil tudi Luka Dončić sicer še obstaja, saj se je Luka skupaj s Košarkarsko zvezo Slovenije res močno zavzel, da bi oblekel slovenski dres, a še ni prejel dovoljenja. Na seznamu so tako igralci, ki so bili v reprezentančnem kadru v zadnjih reprezentančnih akcijah in povratnik Luka Lapornik. Ob Jerneju Valentinčiču se nam bosta v štabu reprezentance pridružila Dalibor Damjanović in Dragiša Drobnjak. Upam, da se v nedeljo zberemo zdravi in v ponedeljek zavihamo rokave ter začnemo s pripravami na tekmi, ki sta pred nami," je v izjavi KZS povedal selektor Sekulić.

Eden izmed selektorjevih pomočnikov bo še naprej Jernej Valentinčič, ki se je članski reprezentanci pridružil pred tremi leti v kvalifikacijah za zadnje svetovno prvenstvo, na klopi bosta pomagala tudi Dalibor Damjanović in Dragiša Drobnjak.

Selektor Aleksander Sekulić.
Selektor Aleksander Sekulić. FOTO: KZS

Slovenska reprezentanca je kvalifikacije za EuroBasket 2022 februarja začela s polovičnim izkupičkom, v 1. krogu je na gostovanju na Madžarskem izgubila s 77:75, v Kopru pa je v 2. krogu s 85:78 premagala Avstrijo. Slovence v tokratnem kvalifikacijskem ciklu (3. in 4. krog) v Stožicah v soboto, 28. novembra, najprej čaka obračun z Ukrajinci, v ponedeljek, 30. novembra, pa še povratni dvoboj z Madžari (prenos obeh tekem na Kanalu A in VOYO).

Na reprezentančnem seznamu so: 
Jaka Blažič (Cedevita Olimpija), Urban Durnik (Koper Primorska), Alen Hodžić (Cedevita Olimpija), Gregor Hrovat (Cholet), Jan Kosi (Krka), Luka Lapornik (Krka), Jurij Macura (Koper Primorska), Blaž Mahkovic (Helios Suns), Blaž Mesiček (Split), Jordan Morgan (Unics), Edo Murić (Cedevita Olimpija), Matic Rebec (Rouen Metropole), Luka Rupnik (Zaragoza), Miha Škedelj (Krka) in Jan Špan (Delteco Gipuzkoa).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

realmadrid the best
18. 11. 2020 19.38
+1
spodaj komentarji jaka Blažič odlično igra pri cedeviti
Goli000
18. 11. 2020 18.09
Goli000
18. 11. 2020 18.08
+2
Če bi Luka igral bi ti igralci dobili na samozavesti . Je pa res ali tvegati s poškodbo???
glavni Baja
18. 11. 2020 15.20
+3
kje ti take igravce pobiraš 😬🤪😀 eee moj Sekuliću
bolnadrzava
18. 11. 2020 19.50
+0
Kako bi pa ti sestavil repko glavni baja????
bilipiton
18. 11. 2020 14.19
+0
žal s to reprezentanco ne moremo premagat niti spodnjega dupleka..
športnik66
18. 11. 2020 14.14
+4
Luka Dončić ne paše v to ekipo tretjeligaških igralcev... Tvegal bi le kako neprijetno poškodbo. Jaz se to ne njegovem mestu ne bi šel. Če ni v ekipi bratov Dragić, Vidmarja, Randolpha, pa tudi Dimca, ni vredno niti da Luka proba...
bolnadrzava
18. 11. 2020 14.01
+5
Pomočniki pa niso glih za kej bi človek rekel. No, pa vseeno jim želim veliko uspeha.