Košarka

Sekulić o Tobeyju: Prišel je lačen košarke in to na parketu tudi pokazal!

Koper, 26. 02. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Nina Mihalič
Komentarji
16

Slovenski košarkarji so prvi kvalifikacijski cikel za uvrstitev na EuroBasket 2025 opravili z odliko. V koprski Bonifiki so bili v četrtek boljši od Ukrajine, v nedeljo pa so premagali še reprezentanco Izraela. Znova je bil v ospredju moštveni duh, svoje pa so dodali tudi navijači. Odlično vzdušje in poln izkupiček točk so dobri obeti za nadaljevanje reprezentančne zgodbe. S predstavo svojih varovancev je bil razumljivo zadovoljen tudi selektor reprezentance Aleksander Sekulić: "Gre za zelo pomembno zmago, za to pa so zaslužni samo igralci!"

Slovenska košarkarska reprezentanca si je z drugo zmago prvega kvalifikacijskega cikla nad Izraelom na stežaj odprla vrata na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto. Čeprav je bil začetek tekme precej pod pričakovanji, je Slovencem v nadaljevanju steklo in začetna predstava je bila kmalu pozabljena. "Začetek tekme je nekaj, na kar nismo ponosni, ne moremo biti ponosni. Toda pomembno je, da smo prišli nazaj, da smo se vrnili v igro. Gre za zelo pomembno zmago, borili smo se skozi celotno srečanje. Prestali smo zares nekaj težkih trenutkov," je na tiskovni konferenci po koncu tekme pripovedoval selektor slovenske reprezentance Aleksander Sekulić.

"Lahko smo zelo ponosni na fante, kaj so uspeli narediti, kako so našli način, da se vrnejo v igro. V drugem polčasu so nato samo nadaljevali, kar so zgradili ob koncu prvega. Moštveni duh in borbenost ekipe sta bila zaslužna, da smo si uspeli priigrati današnjo zmago," je še dodal.

"Vedeli smo, da bo težko, da tekma ne bo lahka. Izrael je reprezentanca, ki ima zelo dobre posameznike. Naši trenerji so nas zelo dobro pripravili na to tekmo. Po slabem začetku smo strnili vrste in napad nam je nekako stekel," pa je bil jasen Gregor Hrovat. Seveda je zbrane novinarje zanimalo, kaj je v prvi četrtini botrovalo takšnemu strelskemu postu. Sekulić je pojasnil: "Seveda bomo poskusili ugotoviti, kaj je šlo narobe na začetku tekme. Morda je razlog tudi ta, da smo si naložili preveliko breme, da želimo biti uspešni na obeh tekmah. Gre namreč za dva dobra nasprotnika, s katerima smo se srečali. Najpomembnejše od vsega pa je, da znajo fantje držati skupaj tudi v težkih trenutkih. Da ne razpademo kot ekipa ali zapademo v nepotrebno nervozo."

Statistika tekme
Statistika tekme FOTO: Sofascore.com

Slovenci so slabe strelske minute na drugi strani reševali z dobro igro v obrambi in s tem uspešno ohranjali stik z nasprotnikom. "Če ti ne gre v napadu, se moraš malo bolj braniti. Toda tudi oni (Izrael) niso bili ravno pri metu. Čvrsta in kolektivna igra v obrambi je bila tisto najpomembnejše. Ta naša borbenost in pomoč en drugemu," še pojasni selektor. Na parketu je bil znova najbolje razpoložen Klemen Prepelič, ki po koncu tekme tudi sam ni skoparil s pohvalami na račun svojih soigralcev: "Rad bi poudaril, da so za zmago zaslužni prav vsi igralci v reprezentanci, kajti zavedati se moramo, da če se oni ne bi odzvali vabilu selektorja, bi mi težko igrali na velikih tekmovanjih. Luka Dončić je zame najboljši igralec na svetu, toda tudi ti fantje puščajo srce na igrišču. Kot kapetan te ekipe bi se rad zahvalil prav vsakemu, hkrati pa sporočil, da si vsak reprezentant zasluži spoštovanje slovenskih navijačev, ki so zame vedno najboljši na svetu."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

In zveste navijače je v nedeljo zvečer v Kopru razveseljeval tudi Mike Tobey, ki je bil po številu točk takoj za kapetanom Prepeličem. Član beograjske Crvene zvezde trenutno na klubski ravni ne živi svojih sanj in tudi zaradi tega je po mnenju selektorja še pomembnejši za slovensko reprezentanco: "Je zelo pomemben člen naše ekipe. Ima težave v matičnem klubu in moj cilj je bil ta, da to poskusim izkoristiti v našo korist. Seveda ni pozabil, kako se igra košarka, čeprav ni v prvem planu ekipe, je še vedno v trenažnem procesu. K nam je prišel lačen košarke in to je na parketu tudi pokazal."

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
26. 02. 2024 21.23
+1
Zmaga zaslužena sploh proti ekipi, ki igra neko svojo košarko. Pogled na politično stanje, moje mnenje je, da igranje Izraelcev v kateremkoli športu povzroča varnostno tveganje pri gostiteljih. Tukaj bi lahko športne zveze ukrepale skupno.
yanay
26. 02. 2024 16.21
+1
Slab začetek, dober konec. Tekma je pokazala, da se fantje ne predajajo kar tako. Ko so dojeli, da je vrag odnesel šalo, so stopili skupaj in s kolektivno igro in z dobro obrambo obrnili potek srečanja. Sekulić bo imel še problem, kako sestaviti ekipo za v bodoče, da bodo optimalno pokriti na vseh igralnih položajih. Kakšen soliden igralec bo žal izvisel.
Mekenzi
26. 02. 2024 12.05
+3
Brez Doncica so ekipa ki vsi dajo svoj maksimum, Bravo fantje. MOŠTVO ZMAGUJE, NEPA POSAMEZNIK. 👍👍
Volja
26. 02. 2024 09.38
+6
Čestitam za zmago! Všeč mi je ter izrekam vse spoštovanje, da je Tobey se zelo izkazal v slovenskem reprezentančnem dresu. 👑 🙌 Mogoče pa tak Tobeyev duh manjka pri Mavsih....
Banion
26. 02. 2024 09.08
+4
odlično fantje in to brez dončiča upam da bo še naprej tako.
truelies
26. 02. 2024 08.53
+0
Meni samo ni jasno zakaj igra Izrael v eurobasket-u. Zakaj ni v azijskem prvenstvu?
truelies
26. 02. 2024 08.55
+2
A ja saj res, ker jih noben ne mara na tistem kontinentu.
Apostol1
26. 02. 2024 08.38
+1
Najprej čestitke našim fantom za zmago.Agresor je Izrael in Rusija in v čem je razlika , da Ruski športniki ne smejo nastopat po svetu Izraelski pa lahko. Me prav zanima odgovor , ki bi ga ga morala dati na to vprašanje na primer Tanja Fajon ali pa bivši minister Anže Logar. Mislim , da njun odgovor ne bi povedal ničesar takega kar si navadni ljudje , ki smo tudi volivci po svetu mislijo samo povedati ne smemo , ne tule na portalu in ne v javnosti. Smo nepomebni in vedno smo bili in vedno bomo. Imamo pravico , da izberemo slabšo opcijo od najslabše na volitvah , to pa so vse naše pravice.
petb
26. 02. 2024 10.43
+0
Če vprašuješ v čem je razlika. Ena velika hinavščina in podrepništvo.
M_teoretik
26. 02. 2024 08.25
+5
Po zgodovinsko katastrofalnem začetku, v nadaljevanju solidno . Predvsem mladi obetajo!?
jutri bolje bo
26. 02. 2024 08.17
-4
Odločiti se bo potrebno a imamo kake zasluge tudi gledalci. Če ne je to potrebno povedati a ne Sekulić.
110166
26. 02. 2024 09.53
+1
truelies, ne vem koliko jih ve, da jebil izrael evropski prvak. Lahko pa bi dobil tudi kakšne sankcije saj ga itak ne bi noben pogrešal.
110166
26. 02. 2024 09.56
+1