Košarka

Selektor Grgić na seznam reprezentantk dodal tri imena

Celje, 21. 01. 2021 10.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dober teden dni pred začetkom priprav na zadnji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo proti Bolgariji in Islandiji se je širši seznam slovenske ženske članske reprezentance razširil za tri imena. Za nastop v dresu z državnim grbom kandidirajo še Urša Žibert, Merisa Dautović in Gala Kramžar.

Damir Grgić
Damir Grgić FOTO: Fiba

Selektor Damir Grgić je dodatne tri košarkarice na seznam uvrstil zaradi nepredvidljive situacije glede morebitnih okužb s koronavirusom. V zadnjih dneh je namreč koronavirus zašel v vrste celjskega kluba, ki ima na reprezentančnem seznamu tri igralke, vse pa so bile v bližnjem stiku z okuženo osebo. Urša Žibert (Tosama Ledita), Merisa Dautović (Maribor) in Gala Kramžar (Triglav) so, tako kot preostala štirinajsterica igralk in člani štaba, že opravile prve teste, ki jih zahteva Fibin protokol vstopa v kvalifikacijski mehurček.

Selektor bo dvanajsterico košarkaric za tekmi proti Bolgariji in Islandiji določil po prejemu izvidov uvodnih testiranj v začetku naslednjega tedna. Reprezentanca se bo zbrala v nedeljo, 31. januarja, v popoldanskih urah in zvečer v dvorani Stožice že opravila prvi trening.

Seznam kandidatk:
Nika Barič (Birevim Elezig, Turčija), Tina Cvijanovič (Delser LSB Videm, Italija), Merisa Dautović (Maribor), Lea Debeljak (ŽKK Cinkarna Celje), Zala Friškovec (KSC Szekszárd), Teja Goršič (Hannover, Nemčija), Tina Jakovina (Kangoeroes Mechelen, Belgija), Mojca Jelenc (ŽKK Cinkarna Celje), Gala Kramžar (Triglav), Aleksandra Krošelj (Kangoeroes Mechelen, Belgija), Eva Lisec (Dinamo Kursk, Rusija), Teja Oblak (USK Praga, Češka), Annamaria Prezelj (Quesos El Pastor, Španija), Eva Rupnik (Rheinland Lions Köln, Nemčija), Maruša Seničar (ŽKK Cinkarna Celje), Tina Trebec (Montbrison, Francija), Urša Žibert (Tosama Ledita)

Kvalifikacije za EP ženske 2021,  skupina A, 3. kvalifikacijski cikel, Ljubljana (Slovenija):
- 5. krog, četrtek, 4. februar:
Slovenija - Bolgarija (16.15, Kanal A in VOYO)

- 6. krog, sobota, 6. februar:
Slovenija - Islandija (17.00, Kanal A in VOYO) 

Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.