Košarka

Selektor Grgić: Grške igrice nam ne pridejo do živega

Heraklion, 13. 11. 2020 12.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.V., J.K.
Komentarji
3

Slovensko žensko člansko košarkarsko izbrano vrsto čaka četrta preizkušnja v kvalifikacijah za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki ga bosta naslednje leto gostili Francija in Španija. V tako imenovanem mehurčku na Kreti je pred izbrankami selektorja Damirja Grgića sila zahtevna naloga, saj se bodo v soboto ob neposrednem prenosu na Kanalu A in Voyo (18.50) pomerile z gostiteljicami Grkinjami.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: "Gremo po zmago!"
    02:04
    Iz 24UR: "Gremo po zmago!"
  • Iz SVETA: Oslabljene po novo zmago
    02:22
    Iz SVETA: Oslabljene po novo zmago
  • Novinarska konferenca Annamarie Prezelj pred tekmo z Grčijo
    09:44
    Novinarska konferenca Annamarie Prezelj pred tekmo z Grčijo
  • Novinarska konferenca selektorja Damirja Grgića pred tekmo z Grčijo
    07:57
    Novinarska konferenca selektorja Damirja Grgića pred tekmo z Grčijo

Grška izbrana vrsta je že vrsto let v širšem krogu najboljših ženskih košarkarskih reprezentanc na stari celini. Naše košarkarice na Grkinje vežejo sicer lepi spomini, saj so jih na zadnjih dveh medsebojnih srečanjih - najprej na svojem premiernem evropskem prvenstvu na Češkem pred tremi leti in pol in nato še lani na uvodni kvalifikacijski tekmi za EP 2021 pred domačimi navijači - premagale, kar je dobra popotnica pred jutrišnjim obračunom na Kreti (prenos na Kanalu A in Voyo od 18.50 naprej).

Četrto kvalifikacijsko preizkušnjo naših košarkaric si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na Kanalu A in Voyo v soboto, 14. novembra, s pričetkom ob 18.50. Ne zamudite, saj selektor Damir Grgić z izbrankami napoveduje srdit boj do zadnje kapljice znoja za novo, zelo pomembno kvalifikacijsko zmago za potrditev nastopa na tretjem zaporednem evropskem prvenstvu!

Selektor Damir Grgić kljub velikim težavam zaradi okužb z novim koronavirusom oziroma poškodb, saj ne more računati na kar peterico standardnih reprezentantk (Nika Barič, Tina Jakovina, Tina Trebec, Zala Friškovec in Eva Rupnik), prepričljivo vodi slovensko reprezentanco k njenemu tretjemu zaporednemu nastopu na evropskem prvenstvu. S tremi zmagami brez poraza v dozdajšnjem delu kvalifikacij so Grgićeve izbranke še enkrat več potrdile svojo kakovost, o tem, da jih v soboto čaka najtežja preizkušnja doslej, ne dvomi prav nihče.

"Vemo, da je Grčija kakovostna reprezentanca, ki razpolaga z igralsko širino. Podobno kot naša izbrana vrsta so Grkinje zelo močne pod obročem, o zmagovalcu pa bodo odločale malenkosti, morda navdih katere od nosilk igre, ki bodo v naši skrajšani rotaciji morale prevzeti več odgovornosti v igri. Dekleta so dobro pripravljena in motivirana, da na Kreti odigrajo še eno dobro tekmo v dveh dneh," je pred četrto kvalifikacijsko preizkušnjo optimističen slovenski selektor, ki je peščici novinarjev prek Zoom videokonference zaupal, da gostitelji novembrskega kvalifikacijskega okna ne izbirajo sredstev v želji, da bi zmaga ostala doma.

V odsotnosti Nike Barič Annamaria Prezelj (na fotografiji z žogo) ob pomoči izkušene Teje Oblak odlično poveljuje igri slovenske ženske košarkarske reprezentance v kvalifikacijskem mehurčku na Kreti.
V odsotnosti Nike Barič Annamaria Prezelj (na fotografiji z žogo) ob pomoči izkušene Teje Oblak odlično poveljuje igri slovenske ženske košarkarske reprezentance v kvalifikacijskem mehurčku na Kreti. FOTO: Fiba

Grške igrice jim ne pridejo do živega
"Kaj več ne bi povedal, saj ne želim, da se me napak razume. Obstajajo določene razlike, a na nas je, da nas njihove igrice ne vržejo iz tira. In nas tudi ne bodo," sporoča tvorec preporoda slovenske ženske klubske in reprezentančne košarke. S selektorjem se popolnoma strinja tudi ena od nosilk igre zadnjih let, odlična branilka Annamaria Prezelj, ki je četrtkovo tekmo z Islandijo zaključila kot najboljša strelka slovenske reprezentance s 23 točkami.

"Ne glede na vse težave, ki nas pestijo v zadnjih dneh, je vzdušje v naši reprezentanci na najvišji mogoči ravni. Dekleta najdemo tudi čas, da se na daljavo malce pozabavamo, saj ni lahko biti pretežni del dneva zaprt v hotelski sobi. To je za nas neka nova stvarnost, ki jo moramo upoštevati, če želimo nekega dne znova igrati pred gledalci. Kot je že selektor Grgić omenil, nas čaka nova, tokrat precej težja preizkušnja, kot je bila četrtkova z Islandijo. Grčija bo zagotovo pristopila dvoboju zelo agresivno, me pa moramo ostati zbrane in ne nasesti njihovim provokacijam. Kljub skrajšani rotaciji v moštvu imamo še vedno dovolj kakovosti, da tekmo dobimo. In storile bomo vse, da se tudi po tekmi z Grčijo naš zmagoviti niz nadaljuje," obljublja simpatična in nasmejana Annamaria Prezelj.  

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sortegilio
13. 11. 2020 14.32
+4
Verjamem v Slovenke in štab. So super.
bogdajmir
13. 11. 2020 14.10
+0
Prvič igramo z malo bolj kompetentno ekipo. Medtem ko so druge resne reprezentance imeli resne prijateljske, smo mi igrali s tretjorazredno ekipo. Upam na najbolje, ampak dvomim, da nam uspe več kot iztržiti točko. Pa reč'te mi kavčar, če želite.
bogdajmir
13. 11. 2020 14.11
+1
Aja to za basket ženski. Eh imate to punce xD