Košarka

Selektor Grgić prevzel odgovornost za poraz: Glave niso bile na pravem mestu

Niš, 30. 06. 2019 21.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska ženska košarkarska izbrana vrsta je z zmago in dvema porazoma zaključila skupinski del evropskega prvenstva v Nišu. Z uspehom proti Turkinjam so se varovanke selektorja Damirja Grgića, ki je za zadnji poraz proti Italiji prevzel odgovornost, uvrstile v torkov beograjski repasaž, v katerem se bodo za četrtfinale pomerile z reprezentanco Belgije, ki je v skupini D zasedla 2. mesto.

Slovenske košarkarice so kljub zadnjemu porazu v predtekmovalni skupini C evropskega prvenstva v Nišu proti Italiji (57 : 75) osvojile eno od želenih prvih treh mest - natančneje končno 3. mesto -, kar pomeni, da se bodo za uvrstitev med osem najboljših reprezentanc na stari celini v torkovem repasažu v Beogradu pomerile z močno reprezentanco Belgije.

Slednja je v zadnjem krogu v skupini D v Zrenjaninu sama odločala o svoji usodi, a zaradi poraza z gostiteljico turnirja Srbijo (66 : 70) zasedla končno 2. mesto. V slovenskem taboru so se že ozrli k torkovemu, z rezultatskega vidika zagotovo najpomembnejšemu obračunu na letošnjem Eurobasketu, toda še pred tem so potegnili črto pod najslabšo predstavo v skupinskem delu in porazu z našimi zahodnimi sosedami.

Prezljeva in Grgić verjameta v boljšo Slovenijo
"Brez kakršnihkoli zadržkov prevzemam krivdo za poraz z Italijo. Glave tokrat preprosto niso bile na pravem mestu. S tem smo na nek način delno pokvarili vtis Slovenije na evropskem prvenstvu, a moramo biti v isti sapi ponosni, da smo se uvrstili med dvanajst najboljših reprezentanc v Evropi. Zdaj je pred nami dan počitka, nato pa nas čaka glavna tekma na Eurobasketu. Verjamem, da bomo v torek v Beogradu odigrali veliko boljšo tekmo," je vtise strnil po drugem porazu na turnirju v Srbiji in obenem prevzel odgovornost za slabšo predstavo proti Italiji selektor slovenske reprezentance Damir Grgić

Ana Marija Prezelj verjame, da bodo slovenske košarkarice v torkovem repasažu v Beogradu prikazale veliko boljšo igro.
Ana Marija Prezelj verjame, da bodo slovenske košarkarice v torkovem repasažu v Beogradu prikazale veliko boljšo igro. FOTO: Fiba

Tudi mlada Ana Marija Prezelj, eden od največjih slovenskih ženskih košarkarskih upov, se strinja z razmišljanjem selektorja Grgića in hkrati dodaja, da je bilo na tekmi z Italijo v igri njene ekipe čutiti veliko živčnosti. "Tokrat preprosto nismo bile prave. Nismo imele tiste energije, ki smo jo pokazale na tekmi proti Turčiji. Imele smo kar precej odprtih metov, a jih veliko tudi zgrešile. Slovenija s tako neučinkovito igro ne more zmagati. Preveč smo se ukvarjale z nepotrebnimi stvarmi, tako da so Italijanke zasluženo visoko zmagale. Zavedamo se, da s takšno igro ne moremo zmagovati, a po drugi strani z odločnostjo in pogumom, kot smo ju prikazali na tekmi s Turkinjami, verjamemo, da lahko premagamo katerokoli reprezentanco v torkovem repasažu v Beogradu," se velikih rezerv v slovenski igri zaveda nadarjena Ana Marija Prezelj. 

Izbrane vrste Španije, Srbije, Madžarske in Francije so z osvojitvijo prvega mesta v svojih predtekmovalnih skupinah že uvrščene v četrtfinale, medtem ko bodo ostale reprezentance - kot že rečeno - skozi dodatne tekme določile ostale potnice v izločilne boje tega evropskega prvenstva.

Pari dodatnih tekem za uvrstitev v četrtfinale:
Slovenija - Belgija

Velika Britanija - Črna gora

Latvija - Švedska

Italija - Rusija

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FjallRaven
01. 07. 2019 10.40
+2
Pred prvenstvom se je tule bralo kk se duvajo z presenecenjem za medaljo...zdaj so pa ze zadovoljni s tem, da so se uvrstil na to prvenstvo. Tioicno SLO razmisljanje.
BETONSKI
01. 07. 2019 10.02
+0
Vsi vedno prevzamejo odgovornost a noben na odgovarja, tudi SLOVENSKA REPREZENTANCA V 3X3 prvič ne bo nastopila na EVROPSKEM prvenstvu,do sedaj smo vedno dobili medaljo,kdo bo prevzel odgovornost za to,kdo oblikuje ekipe,ekipa U18 je VIDIC izbral od igralcev ,ki sploh ne igrajo košarko3X3 razen Karana vsi ostali sploh pravil ne poznajo,pa so v SLOVENSKI REPREZENTANCI U18 le zakaj potem pa zasedejo 8 mesto. JAVNO SPRAŠUJEM NA PODLAGI ČESA SE IZBIRA REPREZENTANCA U18 V 3x3 KOŠARKI??? SAJ VEM DA NE BO ODGOVORA!!! PA BI MORAL BITI ,SAJ TE MI PLAČUJEMO!
FAUSTOS1
01. 07. 2019 09.39
+1
grgič sedaj prevzema krivdo ,ki je seveda njegova ,tako nespretno voditi tekmo ,kot to dela on je resnično prava nesreča.že prvo tekmo ko smo vodili za 11 je z nespametnimi nenjavami izgubil ,da o italijankah nočem govoriti,ker gre za totalno napačen pristop.
apodgra
01. 07. 2019 08.30
+13
Teja Oblak, zabavamo se in komaj čakamo na represaž. Jaz pa mislim ,da se niste prišle zabavati, ampak igrati košarko in zmagovati. Zabavo si lahko privoščite doma in to takrat , ko ste izven igrišča . Tipična balkanska mentaliteta . Ako ide ide , ako ne ide , bolje če drugi put.
A si ti mal bogi
01. 07. 2019 08.25
+0
Ve se morate bati samih sebe, da si kaj ne storite pod košem
apodgra
01. 07. 2019 08.23
+11
Ni bil problem samo v glavah igralk, tudi trener ima veliko zaslug za ta poraz. Na koncu prve in skoraj polovico druge četrtine je igral z drugo ekipo in v tem času si je ekipa preigrala zaostanek , ki ga pa več ni mogla izničiti. Vilfan- italijanski trener je dobro pripravil svojo ekipo , torej je dobro opravil svojo nalogo . Po tem sklepam ,da je slovenski trener slabo opravil svojo nalogo, ker je slabo pripravil svojo ekipo Tudi menjava in počitek celotne prve postave je bil za Vilfana normalna poteza trenerja , saj je treba ekipo spočiti pred odločilno tekmo v torek proti Belgiji. Ednino naši športniki smo vedno utrujeni in se opravičujemo z neuspehi s preveč natrpanim urnikom tekem ….. Igra naše reprezentance je igra , ki temelji na posameznih akcijah in vsaka hoče sama zaključiti in doseči koš( tipična za igro Nike ) . Če od 15 metov za tri točke zadeneš samo dvakrat , se ne moreš opravičevati na slabi dan , lahko govorimo samo o ne dovolj kvaliteti naše reprezentance. O napredovanju lahko samo sanjamo, razne , da se bo zgodil veliki čudež. Lahko bi počivale cel teden , a se to pri igri ne bi nič poznalo. Še enkrat, že več kot desetkrat bom ponovil, če igralka ali igralec ni sposoben igrati 40 minut na polno, kolikor traja tekma, potem je bolje , da takoj preneha z igranjem . Mi vedno dobro strokovno in kvalitetno treniramo in smo dobro pripravljeni . Torej druge ekipe .še bolje trenirajo od nas , pa se toliko ne šopirijo.
Viejo cabron
01. 07. 2019 07.53
+6
Vedno trdim, da tekmo dobivaš ali izgubljaš v garderobi, saj je problem v glavah. Prijateljske tekme niso vedno pokazatelj za uradna tekmovanja in po tekmi z Madžarsko sem napisal, da naša dekleta niso na nivoju prvenstva in da bo težko za kakšen viden rezultat kja pa še za medaljo kot so nekateri glasno sanjali.