Košarka

Šesta zaporedna zmaga Sonc iz Phoenixa

Los Angeles, 23. 01. 2022 08.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sonca iz Arizone ostajajo najbolj vroča ekipa v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Phoenix je vpisal še šesto zmago zapovrstjo. Ponoči so z desetimi točkami razlike odpravili košarkarje ekipe Indiana Pacers (113:103).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najbolj se je izkazal Mikal Bridges, ki je dosegel 23 točk, Chris Paul pa je tekmo končal z 18 točkami in 16 asistencami.

Bismack Biyombo je dosegel 21 točk za Phoenix, ki je zmagal na petih zaporednih gostujočih tekmah, preden se je doma pomeril s Pacersi. Sunsi so na zadnjih desetih tekmah vpisali zgolj en poraz.

Nekoliko slabši večer je imel vodilni strelec Devin Bookera, ki je tekmo končal z le 11 točkami, a je vskočila Phoenixova klop.

"To je tisto, zaradi česar smo zelo dobra ekipa," je dejal Bridges. "Vsakdo lahko igra, vsak lahko meče na koš. 'Hranimo z žogami' drug drugega in vsi smo nesebični. Igramo drug za drugega," je kemijo ekipe opisal Bridges.

Chris Duarte in Lance Stephenson sta dosegla 17 točk pri Pacersih, Goga Bitadze pa je dodal 16 točk in 11 skokov, a Pacersi niso prikazali igre, ki jih je krasila dve noči prej, ko so premagali Golden State Warriorse.

"Bridges nas je nocoj res ubil," je dejal trener Pacers Rick Carlisle. "Z načinom, kako dela stvari, ima pregled nad igriščem, se odpre za trojke v kotih. Bil je izjemen."

Indiana je že drugo zaporedno tekmo ostala brez svojih treh najboljših igralcev: Carisa LeVerta (mečnica), Malcolma Brogdona (Ahilova peta) in Domantasa Sabonisa (gleženj). Sabonis vodi Pacerse z 19,0 točkami na tekmo, Brogdon je drugi (18,5) in LeVert tretji (18,4).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Naprej melje tudi četrta najboljša ekipa vzhodne konference. Milwaukee Bucksi so ohranili svoj niz zmag, saj sta Khris Middleton in Jrue Holiday skupaj dosegla 60 točk za zmago nad Sacramento Kingsi s 133:127.

Middleton je iz igre zadel 12 od 20 metov in končal s 34 točkami, Holiday pa je imel met iz igre 10-20 ter je zbral 26 točk. Bucksi so zmagali na vseh treh zadnjih domačih tekmah.

Donte DiVincenzo je prišel s klopi in dosegel 20 točk, George Hill jih je zbral 17, Pat Connaughton pa 15 pred 17.300 gledalci v dvorani Fiserv Forum v Milwaukeeju.

Bucksi so igrali brez zvezdnika Giannisa Antetokounmpa, ki je na prisilnem počitku zaradi poškodovanega kolena.

Darius Garland je s 23 točkami in 11 asistencami popeljal domačo zasedbo Cleveland Cavaliers do zmage s 94:87 nad ekipo Oklahoma City Thunder. Novinec Evan Mobley je dodal 15 točk in 17 skokov, kar je njegov osebni rekord v skokih na tekmi v sezoni, za šesto zmago Clevelenada na sedmih tekmah. Thunderji pa so po drugi strani izgubili še dvanajsto tekmo v zadnjih štirinajstih odigranih obračunih.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cekinar
23. 01. 2022 10.16
-1
Zgleda ,da sta finalista minule sezone našla zmagovalni ritem in utrjujeta najvišja mesta v svojih konfrencah ,zraven letos odličnih Bullsov na vzhodu in Warriorsov na zahodu,ter zvezdniških ekip kot so Lakersi in Clippersi in seveda Netsi ,so glavni kandidati za finale lige NBA.
realmadrid the best
23. 01. 2022 17.09
+1