Košarka

Legendarni Shaq o nadaljevanju v NBA: Naj uradno končajo sezono. Tekme brez gledalcev so brezzvezne

Los Angeles, 10. 05. 2020 12.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V košarkarski ligi NBA so za zdaj trenirati začeli le pri Portlandu in Clevelandu. Igralci Toronta in Denverja, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Vlatko Čančar, pa bodo po prilagojenem programu začeli vaditi v ponedeljek. Petnajst klubov je medtem že izrazilo skrb ob morebitnem odprtju dvoran in začetku procesa treningov. Zaskrbljen je tudi legendarni Shaquille O'Neal. "Končajmo to sezono in se začnimo pripravljati na novo."

Pred dnevi so nekateri klubi, Cleveland Cavaliers, Portland Trail Blazers, Toronto Raptors in Denver Nuggets, odprli vrata svojih vadbenih centrov za individualne treninge igralcev, vendar pa to še ne pomeni, da se bo prava košarkarska akcija že kaj kmalu vrnila pod obroče in v dvorane. "Morali bi odpovedati sezono. Za vsako ceno je treba odpovedati vse preostale tekme te sezone in prepustiti vladi, oziroma strokovnjakom, da se za vedno reši preteča nevarnost koronavirusa. Sovražim, ko slišim, da se bo sezona v ligi NBA nadaljevala," je za ameriške medije povedal legendarni center Shaquille O'Neal.

Shaquille O'Neal
Shaquille O'Neal FOTO: AP

Spomnimo, za dokončanje sezone bo treba izpolniti številne pogoje: od treh tednov priprave ekipe pred vnovičnim igranjem do dovolj testov. S testiranjem bodo igralcem in klubskemu osebju zagotovili prepotrebno varnost, ko gre za okužbo z novim koronavirusom. Vodilni možje lige so opozorili, da posamezni pozitivni primeri ne bi smeli pomeniti karantene za celotno ekipo, temveč le za osebo, pri kateri je bil odkrit virus. 

Liga NBA je bila prekinjena 12. marca, potem ko je košarkar Utah Jazz Rudy Gobert oddal pozitiven test na virus sars-cov-2.

Povsod po svetu izjemno popularni Shaq meni, da so se po prisilni dvomesečni pavzi karte v ligi povsem premešale. "Igralci so padli iz ritma, povsem so iz forme. Nadaljevanje sezone bi lahko prineslo povsem nepričakovan razplet sezone, povsem nenadejane rezultate," je prepričan Shaq, ki tako meni, da bi na koncu lahko dobili zares senzacionalnega zmagovalca lige. "Vsako sezono lahko vsaj predvidiš zmagovalca, lahko vsaj napoveš, kako bi se lahko stvari razvile in odvile. V primeru, da se ta sezona zares nadaljuje, potem bo težko kar koli napovedati in lahko bi imeli naravnost senzacionalne rezultate," je za ESPN prepričan nekdanji "osvajalec" številnih laskavih prstanov Lige NBA. "In za vedno bodo ostali repi nad razpletom takšne sezone. Ljudje bodo imeli pomisleke, v to sem prepričan." 

Shaquille O'Neal in Victoria Beckham
Shaquille O'Neal in Victoria Beckham FOTO: Profimedia

Shaquille O'Neal je opozoril še na eno "malenkost" ... 

Košarkarji naj bi nosili obrazne zaščitne maske, te bi lahko sneli med fizičnim naporom, torej intenzivnim treningom, pred vstopom v dvorano oziroma vadbeni center pa naj bi jim preverili telesno vročino ...

"Jaz osebno bi slabo igral brez navijačev. Bil bi najslabši center lige v zgodovini, saj se hranim z energijo, ki jo dajejo navijači. To mi dviguje adrenalin in posledično mi raste motivacija. Zagotovo so tekme brez gledalcev povsem brezzvezne Zaradi njih se igra," je bil za konec brez dlake na jeziku legendarni center, nekdanji košarkar Orlanda, Miamija, Clevelanda in Los Angelesa.  

Po številnih poročilih bo NBA podrobno opredelila dodatne zahteve za klube in igralce, vključno z razkuževanjem vseh žog po vsakem treningu, igralci pa bodo lahko vadili le v za to namenjenih prostorih njihovega lastnega kluba. Košarkarji naj bi nosili obrazne zaščitne maske, te bi lahko sneli med fizičnim naporom, torej intenzivnim treningom, pred vstopom v dvorano oziroma vadbeni center pa naj bi jim preverili telesno vročino, medtem ko bodo pomožni člani ekip, ki bodo za igralce pobirali odbite žoge, morali nositi maske in rokavice ...

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tone 12345
10. 05. 2020 19.41
+2
Vidim da so po celem svetu tako nori s temi maskami in "virusi"!nič ni nam pomoči sprijaznimo se s svetovno norostjo in cakajmo da bo svetovna revščina za nič!!!!
BETONSKI
10. 05. 2020 18.23
Tale je pa kakor da bi mene gledal,le da je on črn,jaz pa bel,no mogoče sem 10 cm nižji.
titomeni
10. 05. 2020 16.39
-3
Nba je tak isti z ali brez gledalcev. Zgledajo kot da so prisli v kino. Tisina in samo naziranje
Koronavirusovec
10. 05. 2020 17.12
+6
ti nisi očitno nobene nba tekme pogledal, ko cel stadion govori "defend"
Dr15f
10. 05. 2020 15.36
+7
No ja... Če so plačani, naj odgirajo. Tako preplačani, kot so zadnje čase športniki, ni več niti moralno. In če zdaj lahko delajo ostali, naj tudi oni (drugače tako ali tako 24/7 igrajo igrice). Glede gledalcev pa: 2010 sem bil na tekmi toronto:sacramento (nesterovič vs udrih), dvorana polna, za košarko pa se niso zmenili kaj dosti. Vse bolj ali ne smrdi po ocvrti hrani in nacho siru, gledalci pa so pozorni le zadnjih 5-10 min. Upam da je v playoffu v živo vse drugače in se motim.
Mirko Golubovi?
10. 05. 2020 15.01
+8
Brez naivnežev itak ne bi mogel zaslužiti toliko. Sej fajn kakšno tekmo pogledat, da pa sem buden ob 3 zjutri zaradi Dončića, da se pol lahko pogovarjajo drug dan o njegovih trojkah ma niso resni.
John_Gotti
10. 05. 2020 13.50
+17
Zaradi mene lahko za vedno ukinejo ta Nba.. Te njihove preplačane športnike, ki ne znajo do 10 šteti nafilajo z milijoni, da se potem preseravajo z 10 bajtami in 20 avtomobili, ko pa zaključijo karijero pa vsi v bankrot...
peglezn
10. 05. 2020 13.40
+6
Potem pa lahko kar NBA štarcuno dol zaprejo do iznajdbe cepiva...
solarcek1234
10. 05. 2020 13.35
+9
Igralo se bo, da bomo lahko gledali po TV , miljarde bodo tekle zaradi športnih loterije.Igralci pa naj voljo črpajo na zaslužke ki jih dobijo
ta_pametni
10. 05. 2020 13.25
+12
Ja in kaj potem, če tudi jeseni ne bo možno z gledalci? Naj se kar do nadaljnega ukine NBA?