Košarka

Sijajna Olimpija brez težav še drugič ugnala Bodućnost

Ljubljana, 21. 01. 2021 20.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
6

Košarkarji Cedevite Olimpijo so torkovo zmago nad Bodućnostjo v Eurocupu nadgradili še s slavjem v regionalni ligi ABA. Zmaji so zaostajali samo v prvi četrtini, nato pa so popolnoma prevzeli vajeti igre, tako da je bil zmagovalec odločen že krepko pred koncem obračuna. Na koncu je bilo 95:84. Izkazal se je Jaka Blažič z 28 točkami.

Jaka Blažič je vpisal 28 točk, 20 jih je dodal Jarrod Jones.
Jaka Blažič je vpisal 28 točk, 20 jih je dodal Jarrod Jones. FOTO: Aba

Ljubljančani so prikazali eno najboljših predstav v tej sezoni. Zadeli so kar 18 trojk (iz 36 poskusov), imeli 70-odstotni met za dve točki (12:17), bili nezgrešljivi s črte prostih metov (17:17), dobili so skok s 25:23 in pred zadnjo četrtino vodili že z več kot dvajsetimi točkami razlike.

Sanjski je bil predvsem tretji del igre, ki ga je Cedevita Olimpija dobila s 33:20 in v katerem je zadela kar osem trojk. Jarrod Jones je v tretji četrtini dosegel 14 od svojih 20 točk, zadel pa je štiri od skupno šestih trojk iz devetih poskusov.

Cedevita Olimpija je bila po treh četrtinah in šestnajstih zadetih trojkah celo v igri za zgodovinski dosežek po številu trojk na eni tekmi lige Aba. Ob zgolj dveh zadetih v zadnjih desetih minutah je za dve zaostala za drugim najboljšim rezultatom lige Aba – Crvena zvezda jih je v tej sezoni proti FMP zadela dvajset, rekord pa je zgrešila za pet trojk. Cedevita je 6. 2. 2010 proti Zagrebu za tri točke metala 23:37.

Prvo ime tekme je bil domači kapetan Jaka Blažič. Ob zgolj dveh zgrešenih metih je dosegel 28 točk za statistični indeks 31. Trojke je metal 5:7, proste mete 9:9, za dve točki pa 2:2.

"Pohvalil bi našo reakcijo po zahtevni torkovi tekmi. Nismo imeli veliko časa, da se pripravimo in spočijemo za ta obračun. Od prve do zadnje minute smo igrali borbeno, tako kot smo se dogovorili. Za nas je to zaslužena in pomembna zmaga. Vsak dan delamo in upam, da bomo ohranili trenutno formo. V naslednjih dveh tednih nas čaka kar nekaj pomembnih tekem, a smo na pravi poti. Budućnostvelja za eno izmed najboljših moštev v Ligi ABA. Z zmago smo dobili potrditev, da se lahko kosamo z vsemi in mešamo štrene tudi pri vrhu," je dejal kapetan zmajev po pomembni zmagi.

Statistika tekme Cedevita Olimpija – Bodućnost
Statistika tekme Cedevita Olimpija – Bodućnost FOTO: Sofascore.com

“Čestitke fantom za odlično tekmo in energijo. V obrambi smo garali, igrali odlično košarko in pomagali drug drugemu. Odprlo se nam je tudi v napadu, kjer imamo kakovost, da zadevamo z razdalje. In tokrat smo zadevali. Še enkrat čestitam fantom, a sezona ni še niti na polovici in še naprej moramo trdo delati. Dvakrat premagati Budućnost ni mala stvar. Gre za moštvo, ki cilja na najvišja mesta v vseh tekmovanjih. Ponavljam, ostati moramo skromni, še naprej delati in ne misliti, da smo nekaj posebnega. Naši tekmeci so se z nami spoprijeli po težkih tekmah in bolezni v moštvu. Moramo se ukvarjati s sabo in spoštovati druge," pa je bil skromen odziv Jurice Golemca.

Cedevito Olimpijo ta teden čaka še en obračun v ligi Aba, in sicer v nedeljo v Splitu (15.00), naslednji teden pa znova dve domači preizkušnji, v sredo v evropskem pokalu proti francoskemu Bourg en Bresseu in v soboto, 30. januarja, s Partizanom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

09ZarMan10
22. 01. 2021 10.29
+2
To včeraj pa je že bilo podobno pravi košarki. Na trenutek zelo dobra igra, kvalitetni vložki posameznikov, dober met in ne preveč tehničnih napak... pohvalno in gledljivo!
09ZarMan10
22. 01. 2021 10.32
+1
Mala opazka pa še sodnikom. Predvsem sodnik Javor je očitno potreboval medijsko izpostavljenost. Nekaj situacij niso pravilno ocenili, kasneje pa se še po nepotrebnem pregovarjali in iskali pozornost!
Goli000
22. 01. 2021 08.48
+1
Kapo dol. Škoda da ni publike .
Tomo Ivic
21. 01. 2021 21.24
+6
Zelo dobra igra Olimpije 38 minut. Potem pa svoji navadi na sceno stopi sodnik Javor ki v dveh minutah pokvari vse. Neverjetno da človek ne more iz svoje kože.
cmonBruh
22. 01. 2021 08.29
Prisežem, da je bil ta sodnik v vrtcu in šoli najbolj tepen učenec in sedaj svojo jezo zliva na parket.
jebespolitiko
22. 01. 2021 09.25
+1
kako je sploh ratal sodnik, pa zakaj se takih sodnikov nekaznuje, pa da vidimo kok bo se svoje furstracije ven metal