Košarka

Sijajna zmaga: Olimpija v Stožicah zdržala nalet Unicsa

Ljubljana, 13. 11. 2019 20.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Cedevita Olimpija je v sedmi tekmi skupinskega dela Eurocupa prišla do druge zmage. V Stožicah je bila boljša od favoriziranega Unicsa iz Kazana, ki velja za enega od favoritov tudi za končno lovoriko. Na koncu je bilo 81:76. Ljubljančani tako pred zadnjimi tremi srečanji ohranjajo realne upe za preboj v drugi del.

Codi Miller-McIntyre je bil s 13 točkami eden najboljših zmajev na sredini tekmi.
Codi Miller-McIntyre je bil s 13 točkami eden najboljših zmajev na sredini tekmi. FOTO: Miro Majcen

Varovanci Slavena Rimca so v Stožicah prikazali najboljšo predstavo v dosedanjem poteku evropske sezone. Favorizirani gosti so vodili samo na začetku srečanja. V četrti minuti pa so zmaji prvič prišli do vodstva, ki ga v nadaljevanju niso več izpustili iz rok. Ob začetku zadnje četrtine se je sicer zdelo, da se ponavlja Olimpijin urok zapravljanja visokih prednosti, ko je Unics prišel na le tri točke razlike, a so se Ljubljančani pred samim zaključkom znova zbrali in gostom niso več dovolili preobrata. Maik Zirbes je s črte prostih metov v zadnji minuti poskrbel, da domačim navijačem ni bilo treba trepetati do zadnje sekunde. 

Prvo ime ob zelo pomembni zmagi je bil Američan Mikael Hopkins, ki je s klopi dosegel kar 20 točk. Zadel je tri od petih trojk, zgrešil pa ni niti enega prostega meta. Izdatno sta mu pomagala še Ryan Boatright (14 točk) in Cody Miller-McIntyre, ki je dodal eno manj, a je bil v prvi četrtini glavni razlog, da je domača zasedba prišla do prve občutnejše prednosti. Vse pohvale si zasluži tudi kapetan Jaka Blažič, ki mu met sicer ni stekel, a je zadel eno najpomembnejših trojk na tekmi. Na koncu se je zaustavil pri desetih točkah in šestih skokih. 

Olimpijo do konca rednega dela Eurocupa čakajo še trije krogi, dve zmagi pa bi ji bolj ali manj že zagotovili napredovanje v drugi del. Ljubljančanom gre na roko tudi izid s tekme v Franciji, kjer je Nanterre izgubil proti Darušafaki. V osmem krogu v Stožice prihaja italijanska Brescia. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gullit
14. 11. 2019 13.32
+1
Bravo. Le tako naprej ste na pravi poti.
Malo_sutra
13. 11. 2019 21.55
+5
Pozdrav za maik zibres, spremljam ga ze malo od crvene zvezde. Dobr kosarkas pa izven njega bi se reklo “igrački život”... lepa punca, mercedes G. Svaka cast decko samo tako naprej.
Tadi 1973
13. 11. 2019 21.16
+16
Olimpija ima odlično ekipo, katera je potrebovala le nekaj časa, da se je uigrala.Mislim, da se v Ljubljani spet igra zelo dobra košarka. S takšno borbenostjo sigurno v drugi krog. Čestitke in le tako naprej.