Košarka

Sijajni Prepelič s 24 točkami potopil Albo v Berlinu

Berlin, 02. 04. 2021 21.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
0

Slovenski košarkarski as Klemen Prepelič je bil glavni junak ob zmagi Valencie proti Albi z 90:86. 28-letnik je na gostovanju v Berlinu dosegel kar 24 točk, s čimer je bil najboljši posameznik srečanja, in tako svoji ekipi zagotovil sila pomembni točki v boju za končnico v Evroligi.

Klemen Prepelič proti Albi
Klemen Prepelič proti Albi FOTO: Sofascore.com

Berlinska Alba je pred koncem prvega polčasa proti Valencii, ki je nujno potrebovala zmago, vodila že za 19 točk. V drugem polčasu pa so se Španci na krilih razigranega Klemna Prepeliča uspeli vrniti v tekmo, že v šesti minuti tretje četrtine so uspeli izenačiti, prvič pa so povedli šele nekaj minut pred koncem obračuna. A to je bilo dovolj za sila pomembno zmago, s katero Valencia ostaja v boju za končnico Evrolige.

Prepelič je bil daleč najboljši strelec pri gostih s 24 točkami, zadel je pet od sedmih metov za tri, imel pa je tudi tri skoke in kar sedem asistenc. Obračun je končal s sijajnim indeksom 29. 

"Za nami je izredno zahtevna tekma. Igrali so brez pritiska, mi pa smo ga imeli ogromno, a dokazali smo, da lahko tudi pod tako velikim pritiskom igramo in zmagujemo. Pa čeprav proti Olympiakosu v sredo nismo igrali dobro. Tokrat se nam je uspelo vrniti, pokazali smo karakter, tudi ko smo zaostajali za skoraj 20 točk. Ponosen sem na ekipo," je takoj po tekmi razlagal prvi junak srečanja. 

"Najprej bi rad čestital Albi, za katero je izjemna sezona, tokrat pa ni igrala za rezultat, temveč za košarko kot tako in za njeno filozofijo. Mislim, da je to nekaj dobrega za Evroligo in evropsko košarko nasploh. Zelo živčno smo začeli tekmo, nismo bili dovolj intenzivni, verjetno smo "zmrznili" prav zaradi živcev, a skozi tekmo smo se učili, imeli smo nekaj vročih košarkarjev, kar je bilo na koncu dovolj," pa je dodal trener Valencie Jaume Posnarnau

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izjemni Prepelič vlečni voz Valencie
Mariborčan je s povprečjem 12 točk na tekmo prvi strelec Valencie, ki si bo skušala v zadnjem krogu doma proti ekipi Zorana Dragića iz Vitorie izboriti mesto med osem najboljših ekip, ki se bodo v četrtfinalu na tri zmage pomerile za štiri mesta na zaključnem turnirju konec maja v Kölnu.

Pred zadnjim krogom naslednji teden sta prosti le še dve mesti. Vozovnico za četrtfinale že imajo Barcelona, CSKA Moskva, Anadolu Efes, Fenerbahče, Armani Milano in Bayern München Žana Marka Šiška, za preostali mesti pa so v igri Baskonia Vitoria, Valencia Real Madrid in Zenit Sankt Peterburg.

Slednji je v najboljši poziciji, saj ima do konca rednega dela še dve tekmi. Real Madrid, ki je v petek premagal Olympiakos, bo o svoji usodi odločal sam na gostovanju v Istanbulu pri Fenerbahčeju, Valencia in Baskonia pa potrebujeta spodrsljaj Zenita ali Reala, saj ima slednji pred zadnjim krogom zmago več, a hkrati slabši medsebojni seštevek v vsemi španskimi tekmeci.

Barceloni si je s 24. zmago zagotovila prvo mesto po rednem delu in prednost domače dvorane proti osmouvrščeni ekipi. V Turčiji je premagala Fenerbahče z 82:73, zasedba nekdanjih slovenskih selektorjev Igorja Kokoškova in Rada Trifunovića pa je dobra dva tedna pred začetkom četrtfinalnih dvobojev doživela hud udarec, saj si je eden glavnih zvezdnikov Fenerbahčeja Jan Vesely resneje poškodoval gleženj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.