Košarka

Silver se je poklonil velikemu Bori Stankoviću: Bil si košarkarska avantgarda

New York, 21. 03. 2020 14.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tudi komisar najmočnejše košarkarske lige na svetu Adam Silver ni pozabil na izjemen doprinos nekdanje jugoslovanske in srbske košarkarske legende, nedavno preminulega Borislava Stankovića, k razvoju košarkarske igre.

Dolgoletni košarkarski funkcionar in predsednik Mednarodne košarkarske zveze (FIBA) Borislav "Bora" Stanković je pustil neizbrisen pečat v zgodovini te prelepe moštvene igre z oranžno žogo.

Že včeraj ob njegovi smrti so se velikemu košarkarskemu modrecu poklonili domala vsi vrhunski športniki in športnice s področja nekdanje skupne države Jugoslavije kot tudi Evrope, danes pa se je z zapisom na Twitter profilu lige NBA enemu od utemeljiteljev moderne košarke poklonil še komisar najmočnejše košarkarske lige na svetu Adam Silver.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Borislav Stanković je bil eden od največjih košarkarskih vodij. Kot eden glavnih zvezdnikov jugoslovanske reprezentance, je kasneje v vlogi dolgoletnega predsednika Mednarodne košarkarske zveze (FIBA) odločilno prispeval k razvoju te prelepe igre, ki je med in po Hladni vojni 'okužila' svet. Z nekdanjim komisarjem lige Davidom Sternom sta usodno vplivala na prisotnost najboljših ameriških košarkarjev v prvem in obenem edinem 'Dream Teamu' v Barceloni leta 1992. Kar je v naslednjih letih in desetletjih močno vplivalo na razvoj košarke tudi na preostalih celinah. Še posebej v Evropi, ki s svojimi odličnimi košarkarji prispeva 25-odstotni delež igralskega kadra v ligi NBA. Dolgoletno partnerstvo med Fibo in NBA, ki je med drugim privedlo do skupnega uspešnega dogodka 'Basketball Without Borders' in še mnogih drugih, je neizbrisljiva zapuščina velikega Borislava Stankovića. Pozitiven duh, človeška toplina, vodstvene zmogljivosti in neizmerna ljubezen do košarkarske lige so našega in vašega Borisa (Stankovića, op. p.) gnale v še večje dosežke brez meja. S svojim načinom delovanja in ljubeznijo do športa kot takšnega je spremenil življenja mnogih ljudi po svetu. NBA družina v teh težkih trenutkih pošilja iskreno sožalje družinskim članom in prijateljem legendarnega Borislava Stankovića, čigar neuklonljiv duh bo živel večno v nas," je zapisal Silver.     
 

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.