Košarka

Slovenci tokrat bolj prepričljivo zmagali, padli so še Črnogorci

Celje, 06. 08. 2022 21.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
7

Slovenija se je na drugi pripravljalni tekmi v celjski dvorani Zlatorog pomerila z reprezentanco Črne gore. Čeprav je selektor Aleksander Sekulić priložnost znova ponudil predvsem mlajšim igralcem, je prvi polčas potekal po notah slovenskih košarkarjev. Črnogorci so boljšo predstavo prikazali v tretji četrtini. A v zadnji četrtini so Slovenci predvsem na krilih zelo impresivnih Žige Samarja in Gregorja Glasa znova vzpostavili red. Končni rezultat je bil 70:52.

Slovenija je na četrtkovi tekmi proti Nizozemski sprva kazala znake utrujenosti po težkem obdobju intenzivnih priprav. Pri mladih igralcih je ob odsotnosti Luke Dončića, Vlatka Čančarja, Eda Murića in Mika Tobeyja bilo vidno pomanjkanje samozavesti. A tekma proti - na papirju - od Nizozemcev bolj kakovostni Črni gori je mladeniče prikazala v popolnoma drugačni luči. Ob bolj izkušenih Alekseju Nikoliću, Žigi Dimcu, Zoranu Dragiću in Jaki Blažiču so Žiga Samar, Luka Ščuka in Bine Prepelič začeli zelo odločno. Odlična akcija Ščuke sredi prve četrtine je navdušene navijače dvignila na noge in po prvi četrtini so poletni Slovenci vodili že 23:6. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na polčas so se Slovenci odpravili z bolj skromno prednostjo 41:30, a sporočilo nadarjenih mladeničev, ki še vedno upajo, da bodo skupaj z bolj izkušenimi soigralci zaigrali na Eurobasketu, je bilo jasno in glasno. Lahko se kosajo z bolj izkušenimi tekmeci in verjamejo v svoje sposobnosti. Po prvem polčasu je met z razdalje podobno kot proti Nizozemski znova bil slab (3/13), zato pa je bolj navduševala igra pod košem, saj so Slovenci zadeli kar 14 od 18 metov za dve točki.

Mrk na začetku drugega polčasa

Vročekrvni mladeniči so med polčasom očitno ohladili glave pod hladno prho, saj v tretji četrtini več kot sedem minut niso dosegli niti enega koša. Črnogorci so se približali na zgolj dve točki zaostanka, nato pa je ledeno hladne Slovence vsaj za trenutek malo ogrel Jurij Macura. Sledil je odgovor gostov, ki so prvič na tekmi povedli, a Samar je z uspešnim metom za tri točke dokončno znova zagnal napad svoje reprezentance. Prav 21-letni Jeseničan je tudi v težkih trenutkih nadaljeval z zelo energično predstavo in svojim soigralcem vsiljeval hitejši tempo igre.

Edo Murić je za najmlajše člane reprezentance in Mika Tobeyja po koncu tekme pripravil zanimivo nalogo.
Edo Murić je za najmlajše člane reprezentance in Mika Tobeyja po koncu tekme pripravil zanimivo nalogo. FOTO: Aljoša Kravanja

Prebujanje v zadnji četrtini

Zadnjo četrtino so mladeniči začeli bolj zbrano in sledil je delni izid 7:1. Žiga Samar je še naprej vodil moštvo in kmalu je red iz prvega polčasa znova bil vzpostavljen. Njegovemu vzoru je odlično sledil Gregor Glas, ki je v zadnji četrtini dosegel vseh svojih osem točk. Slovenija je pet minut pred koncem že vodila za trinajst točk. Na koncu pa je semafor kazal rezultat 70:52 in glasni domači navijači so se z navdušenjem poslovili od svojih ljubljencev. Še pred odhodom pa so najmlajši člani reprezentance po zadolžitvi kapetana Eda Murića morali posamično zapeti po eno pesem. Nalogo so opravili z odliko, navdušeni domačini pa so jim zaželeli obilico sreče v Nemčiji.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rcarlos
07. 08. 2022 11.52
+4
Če bodo naši kolkr tolk v formi, nimajo konkurence... Prva postava: G.Dragič, L. Dončič, Ž. Samar, V. Čančar in M. Tobey... V drugi mamo: K. Prepelič, J. Blažič, Z. Dragič, L. Ščuka in E. Murič.... Pa še mamo pol G. Glasa in še kakšen up... Samo da bodo v formi, pa so lahko ubijalski :)
Klingon
07. 08. 2022 10.15
-2
Zakaj se ne sme vprasat,ce igra v ekipi kaksen Slovenec? Ne spremljam kosarke in sklepam po priimkih.
BLAŽEN
08. 08. 2022 08.38
OlalaKokoĐambo
07. 08. 2022 09.16
+3
Viejo cabron
07. 08. 2022 09.06
+4
Imamo mladino, bravo!
gullit
07. 08. 2022 08.46
+6
Bravo mladi fantje super ste odigrali. Krst ste pa tudi dobro prestali sploh Miha Tobex je fajn zapel pred vso dvorano.😀
Boža18
07. 08. 2022 08.23
+5
Bravo fantje,super ste igral 👏👏👏