Košarka

VIDEO: Slovenci tudi z Goranom Dragićem proti Madžarom

Maribor, 03. 08. 2017 18.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovensko košarkarsko reprezentanco v petek čaka druga pripravljalna tekma pred evropskim prvenstvom. V Mariboru se bodo z reprezentanco Madžarske, v moštvu je že tudi Goran Dragić. Prenos si lahko ogledate na Kanalu A ob 20. uri.

Slovenski košarkarji nadaljujejo s pripravami na prihajajoči Eurobasket. Varovanci Igorja Kokoškova so na uvodni tekmi priprav zanesljivo premagali ruske univerzitetne košarkarje, tokrat jih na uvodni tekmi pokala Adecco čakajo Madžari. Moštvu sta se 1. avgusta pridružila še Goran Dragić, ki zaradi pravil lige NBA prej ni smel vaditi z reprezentanco in mladi Žan Mark Šiško, ki je nastopal na evropskem prvenstvu mladih.

Na turnirju v Mariboru bodo nastopile reprezentance Slovenije, Madžarske in Češke. Na seznamu Igorja Kokoškova je 17 košarkarjev, Do turnirja v Opatiji, ki bo na sporedu prihodnji konec tedna, bo odsoten Anthony Randolph, ki se bo v ZDA poročil.

Goran Dragić je znova v reprezentančnem pogonu, Anthony Randolph pa je odpotoval v ZDA.
Goran Dragić je znova v reprezentančnem pogonu, Anthony Randolph pa je odpotoval v ZDA. FOTO: Damjan Žibert

Madžari so v pripravljalnem obdobju odigrali dve srečanji proti Slovakom in obe dobili. Na prvi so zmagali z rezultatom 76:47, druga se je končala z izidom 72:51. Zadnje srečanje Slovenije in Madžarske je bilo na sporedu leta 2012 v Beogradu, ko so na prijateljskem obračunu zmagali naši košarkarji.

Rado Trifunović, pomočnik selektorja je pred tekmo dejal: "Pred nami je drugo pripravljalno srečanje, na katerem želimo v primerjavi s prvo tekmo pokazati določen napredek tako v igri v napadu kot v obrambi. Fantje zelo dobro trenirajo in verjamem, da bo to vidno tudi na tekmi proti Madžarom. Želimo si, da bo podpora s tribun tako glasna kot je bila na tekmi v Rogaški Slatini. Upam, da navijači pridejo v čim večjem številu, saj nam njihova podpora da dodatne energije in motivacije za delo."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.