Košarka

Slovenija bo z Dončićem gostovala pri Antetokounmpovi Grčiji

Atene, 02. 01. 2023 08.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Grška košarkarska zveza je na novega leta dan napovedala odmevno prijateljsko tekmo. V pripravah na svetovno prvenstvo se bosta namreč četrtega avgusta v grški prestolnici pomerili Grčija in Slovenija, kar pomeni, da bomo morda lahko prvič spremljali obračun košarkarskih asov Giannisa Antetokounmpa in Luke Dončića v reprezentančnih dresih.

Za odmevno novico je grška košarkarska zveza poskrbela kar prek družbenih omrežij, kjer je dala jasno vedeti, da na prijateljski tekmi v atenski dvorani OAKA pričakujejo tudi največja zvezdnika obeh reprezentanc, Giannisa Antetokounmpa in Luko Dončića

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Čeprav tekma ne bo imela tekmovalnega naboja, bo še kako pomembna v pripravi na svetovno košarkarsko prvenstvo, ki ga bodo septembra gostili Japonska, Filipini in Indonezija, Slovenija pa se je nanj že uvrstila. Čeprav bo žreb skupin opravljen 29. aprila, je že nekaj časa znano, da bo Slovenija uvodni del igrala na Japonskem, natančneje v Okinawi. Vsi trije organizatorji spektakla prihodnje leto, ki bo na sporedu med 25. avgustom in 10. septembrom, so namreč izbrali partnerske ekipe, njihove odločitve pa je že potrdil Izvršni odbor mednarodne košarkarske organizacije FIBA. Slovenija bo tako igrala na Japonskem, Združene države Amerike na Filipinih in Kanada v Indoneziji.

Slovenija bo četrtič udeleženka svetovnega prvenstva. Prvič je nastopila 2006 v Saporu in Tokiu, 2010 je igrala v Turčiji, leta 2014 pa v Španiji.

Za zdaj pa še ni znano, ali bo srečanje v Atenah edina prijateljska tekma med Grčijo in Slovenijo v tem letu. Košarkarski zvezi naj bi se dogovarjali še za eno tekmo, ki bi bila odigrana v ljubljanskih Stožicah, kar pomeni, da bi lahko tudi v slovenski prestolnici kmalu spremljali spopad NBA-jevih zvezdnikov.

Giannis Antetokounmpo in Luka Dončić
Giannis Antetokounmpo in Luka Dončić FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.