Košarka

Slovenke na EP s Turkinjami, Italijankami in Madžarkami

Beograd, 12. 12. 2018 08.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./T.Š.
Komentarji
0

Žreb skupin za evropsko košarkarsko prvenstvo za ženske v srbski prestolnici je Slovenijo umestil v skupino C. Med šestnajstimi reprezentancami je drugič zapored tudi Slovenija, ki se bo merila s Turčijo, Italijo in Madžarsko.

Damir Grgić
Damir Grgić FOTO: Damjan Žibert

Evropsko prvenstvo za košarkarice bo potekalo od 27. junija do 7. julija 2019 v Srbiji in Latviji. Slovenija si je uvrstitev zagotovila s petimi zmagami v šestih tekmah kvalifikacij, zato selektor Damir Grgić in njegove varovanke ne skrivajo višjih ambicij, kot so jih imele lani v Pragi, ko so za las zgrešile preboj iz predtekmovanja v četrtfinale. "Z žrebom smo lahko zadovoljni. Dobili smo atraktivno skupino, v kateri so reprezentance približno enake kakovosti kot mi. Zavedamo se, da imata Italija in Turčija bogato tradicijo, Madžarska pa zadnja leta ogromno vlaga v žensko košarko. Tekmice zelo spoštujemo. Kljub temu, da še vedno veljamo za novince na velikih tekmovanjih, se ne bomo vnaprej predali. Na prvenstvo se bomo dobro pripravili, se borili in ob številčni ter glasni podpori fantastičnih navijačev prikazali všečno košarko, ki nas krasi v zadnjem obdobju." za uradno spletno stran krovne košarkarske zveze pravi Grgić.

Kapetanka reprezentance Nika Barič pa je dejala: "Mislim, da smo lahko z žrebom vsi zadovoljni. Sama sicer pred žrebom nisem imela nekih pričakovanj, v skupini si nisem želela le Francije in Španije. Na prvenstvu je možno vse. Vsaka tekma je zgodba zase in veliko bo odvisno tudi od dnevne forme. Verjamem, da bomo imele glasno podporo naših navijačev. Že se veselim priprav in komaj čakam, da se prvenstvo začne."

Na prvenstvu je 16 reprezentanc razdeljenih v štiri skupine, zmagovalke skupin se bodo neposredno uvrstile v četrtfinale, drugo in tretjeuvrščene ekipe pa čaka repasaž za preostala štiri prosta mesta. Slovenija bo igrala v skupini C v Nišu v družbi Italije, Madžarske in Turčije. Uvodno tekmo EP za ženske bodo Slovenke odigrale proti Madžarski (27. junij), dan kasneje proti Turčiji (28. junij), nato pa po dnevu premora še proti Italiji (30. junij).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zaključni boji bodo potekali v beograjski Areni. Slovenija, ki bo po dogovoru z gostiteljico Srbijo predtekmovanje igrala v Nišu, je na lestvici Fiba 63. reprezentanca na svetu. Lestvica se namreč oblikuje na podlagi večletnih rezultatov, Slovenke pa so prve točke dosegle z uvrstitvijo na prejšnje EP na Češkem.

Skupine za EP 2019:
Skupina A:
Ukrajina, Velika Britanija, Latvija, Španija
Skupina B:
Švedska, Francija, Češka, Črna gora
Skupina C:
Madžarska, Turčija, Italija, Slovenija
Skupina D:
Belorusija, Rusija, Belgija, Srbija

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.