Košarka

Slovenke kvalifikacije začenjajo brez dveh ključnih igralk: 'Prilagoditi bo potrebno igro'

Laško, 11. 11. 2019 10.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po zgodovinski prvi uvrstitvi v drugi del košarkarskega EP v Srbiji, ko so nato izbranke selektorja Damirja Grgića z nastopi končale v repesažu proti Belgijkam, naše izbranke že čez nekaj dni začenjajo nov projekt, ko bodo v kvalifikacijah iskale pot na Eurobasket leta 2021. Prva ovira Slovenk na tej poti bodo v četrtek zvečer v Celju Grkinje. Prenos tekme na Kanalu A in VOYO od 20. ure.

Teja Oblak
Teja Oblak FOTO: Damjan Žibert
Slovenski navijači so se na junijskem evropskem prvenstvu v Nišu zelo izkazali. Z glasnim navijanjem so bili reprezentantkam v veliko pomoč in navdušili širšo košarkarsko javnost. Dekleta seveda upajo, da bo tako tudi na četrtkovi tekmi v Celju, ko bodo proti Grkinjam lovile prvo zmago za preboj na EP 2021. "Vsakič, ko se zbere reprezentanca, sem zelo vesela. Naš cilj je jasen, želimo si nove uvrstitve na evropsko prvenstvo. Ekipa ne bo popolna, saj nam manjkata Eva Lisec In Shante Evans, ki sta nosili glavno breme pod samim obročem. Tako bomo morali našo igro nekoliko prilagoditi na trenutno zasedbo. Verjamem v ekipo. Imamo veliko željo in želim si, da kvalifikacije začnemo z dvema zmagama," je pred začetkom novega kvalifikacijskega ciklusa dejala kapetanka reprezentance Teja Oblak, ki bo ob odsotnosti nekaterih nosilk prevzela še večjo odgovornost v igri varovank selektorja Damirja Grgića. Zaradi poškodbe stopalnice je namreč z igrišč že nekaj časa odsotna Shante Evans, zadnji oktobrski dan pa je smola doletela še Evo Lisec.

Slovenke so pred nekaj meseci spisale zgodovino z uvrstitvijo v drugi del EP. V prihodnje želijo še stopničko višje.
Slovenke so pred nekaj meseci spisale zgodovino z uvrstitvijo v drugi del EP. V prihodnje želijo še stopničko višje. FOTO: FIBA.basketball
Najvišja košarkarica v slovenski izbrani vrsti in ena izmed nosilk igre si je na tekmi Evrolige proti Lyonu, po odličnem začetku in 12 doseženih točkah v prav toliko odigranih minutah, poškodovala ahilovo tetivo na levi nogi. "Vse smo komaj čakale, da se spet zberemo. Sama sem zaradi poškodb zadnji dve reprezentančni akciji spremljala zgolj kot navijačica, zato še toliko bolj nestrpno čakam, da se zapremo v dvorano in začnemo s treningi. Takšne akcije so vedno dobrodošle, saj punce spremenimo okolje in glave iz klubske košarke preusmerimo v reprezentančno. Na žalost tokrat ne bosta z nami Eva in Shante in to je zagotovo velik hendikep. Kar pa ne pomeni, da se predajamo. Na parketu bomo vse dale svoj maksimum. Ostajamo pozitivne in komaj čakamo na prvo tekmo v Celju," pa nekaj dni pred začetkom kvalifikacij pravi povratnica v reprezentanco Tina Trebec.

Slovenija - Grčija
Slovenija - Grčija FOTO:


 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

09ZarMan10
12. 11. 2019 07.28
+0
Rudar... ti pa imaš resnično globoke probleme... .Tvoje razmišljanje temelji na napačnih osnovah pri spremljanju športa. Prvo pravilo je, da nikoli in nikdar ne poizkušaš primerjati med seboj ženskega in moškega športa. Vsak ima svoje zakonitosti, ki med seboj niso in v nobenem trenutku ne morejo biti primerljive. Žensko košarko krasijo druge zakonitosti, kot moško.
Rudar
11. 11. 2019 17.47
+0
Gledanje ženske košarke je, kot bi gledal moške v sinhronem plavanju. Brez stila, idej, še tisto kar je koš je po sreči. So športi, ki niso za ženske.
abmam
11. 11. 2019 14.41
A Jože Potrebuješ tudi igra košarko?