Košarka

Slovenke na krilih Liščeve in Oblakove do zmage nad Črnogorkami

Ljubljana, 08. 06. 2023 19.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V., STA
Komentarji
0

Slovenske košarkarice so na predzadnji pripravljalni tekmi pred skorajšnjim pričetkom domačega evropskega prvenstva premagale izbrano vrsto Črne gore s 73:60. V naši izbrani vrsti je bila najučinkovitejša posameznica Eva Lisec z 19 točkami.

Izbranke grškega strokovnjaka na slovenski klopi Georgiosa Dikaiulakosa so uvodoma zagospodarile na stožiškem parketu in povedle z 10:4, a so jih tekmice hitro ujele in izenačile na 10:10. Do konca prvega polčasa se je odvijal enakovreden boj, domače igralke pa so se na veliki odmor odpravile s prednostjo dveh točk (37:35).

Statistika tekme: Slovenija - Črna gora
Statistika tekme: Slovenija - Črna gora FOTO: Sofascore.com

Slovenke so v drugi polovici tekme prevladovale in tekmice zasenčile v vseh prvinah igre, najvišjo prednost na dvoboju, ki si ga je ogledalo 300 gledalcev, pa so si priigrale tik pred zadnjim zvokom sirene, ko so povedle za 15 točk (73:58).

"Na današnji tekmi je malce primanjkovalo energije, vsaj takšen občutek je bil na začetku tekme. Dobro je, da smo prebile led in zmagale na naši prvi tekmi v Stožicah, ki bo v naslednjem obdobju prizorišče naših veliko pomembnejših obračunov," je po zmagi nad Črnogorkami uvodoma dejala Teja Oblak.

Največ časa na igrišču so preživele Teja Oblak, Eva Lisec, Zala Friškovec, Ajša Sivka, Hana Ivanuša, Tina Jakovina in Lea Debeljak, med temi sedmimi košarkaricami pa sta bili najbolj učinkoviti Liščeva in Oblakova. Prva je dosegla 19 točk in sedem skokov, druga pa 17 točk in 12 podaj. Friškovčeva je za zmago prispevala 13 točk, pobrala pa je tudi sedem žog pod obema obročema.

"V naši igri je bilo veliko vzponov in padcev. Na naslednjih tekmah bomo morale biti veliko bolj konstantne, naša igra se ne sme porušiti ob prihodu igralk s klopi, veliko moramo delati na zbranosti," pravi Škofjeločanka, ki je dodala, da je v primerjavi z uvodnima tekmama z Madžarsko le viden napredek v slovenski igri.

Teja Oblak je bila znova ena od najbolj razpoloženih posameznic v slovenski vrsti.
Teja Oblak je bila znova ena od najbolj razpoloženih posameznic v slovenski vrsti. FOTO: Luka Kotnik

"Igralke smo se povezale, za nami je tudi lepo število treningov. Veliko smo delali na obrambi, v ekipi je tudi veliko pravil. Nekatere igralke so potrebovale čas, da se privadijo na sistem igre, ki je zdaj veliko bolj razumljiv," je še dodala 32-letna branilka.

Slovenija je na uvodnih dveh pripravljalnih tekmah dvakrat visoko izgubila proti Madžarski s 64:87 in 62:94. Nato je bila dvakrat boljša od Hrvaške s 86:78 in 81:71, pred današnjim obračunom v Stožicah s Črno goro pa je ugnala še Poljsko s 83:72.

Pripravljalna tekma (Ljubljana), izid:
Slovenija – Črna Gora 73:60 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.