Košarka

Grgić bo sredi maja zbral reprezentančno 'družino' v pripravah na EP

Ljubljana, 25. 04. 2019 11.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Končana je klubska sezona v slovenski košarkarski konkurenci, v prvi plan pa prihaja slovenska reprezentanca. Reprezentantke bodo že sredi maja začele s pripravami na evropsko prvenstvo, do začetka EP jih čaka tudi osem pripravljalnih tekem, od tega šest v Sloveniji.

Slovenske košarkarice bodo skupinski del EP med 27. in 30. junijem odigrale v Nišu, izločilni boji pa sledijo v prvem julijskem tednu v Beogradu. Na širšem seznamu selektorja Damirja Grgića je 22 košarkaric, dokončen seznam bo znan 14. maja. Znan je program priprav, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije (KZS). Slovenke bodo s pripravami 17. maja začele na Rogli, ter do odhoda v Niš opravile 35 dni priprav. Trenirale bood tudi v Laškem ter v Zrečah, tri dni bodo preživele tudi v Ljubljani, na edino gostovanje pa se bodo odpravile v latvijsko Rigo.

Slovenske košarkarice bodo s pripravami začele sredi maja.
Slovenske košarkarice bodo s pripravami začele sredi maja. FOTO: Damjan Žibert
Grgićeve izbranke bodo odigrale osem pripravljalnih tekem. V Laškem se bodo 31. maja pomerile z reprezentanco Češke, dan kasneje jih v dvorani Tri Lilije čaka obračun s Hrvaško. Šestega junija jim bodo nasproti stale reprezentantke Švedske, 7. junija pa še izbrana vrsta Velike Britanije. Obe tekmi bo gostila dvorana Polaj v Trbovljah. Zadnji test na domačem parketu bodo Slovenke opravile proti Slovakinjam 14. junija v Škofji Loki. Nato bodo v Ljubljani odigrale še povratni dvoboj, ki pa bo zaprt za javnost. Tik pred odhodom na EP jih 21. in 22. junija čaka še gostovanje v Latviji, kjer bodo odigrale tekmi z domačo reprezentanco in zasedbo Kitajske.

"Skupaj s sodelavci smo si zamislili obsežen program priprav in Košarkarska zveze Slovenije nam bo tudi tokrat omogočila vrhunske pogoje za delo. Naša naloga je, da trdo treniramo in se na prvenstvo dobro pripravimo, saj bomo le tako zmožni prikazati igre, ki so nas krasile v zadnjem reprezentančnem obdobju. Veseli me, da nas bodo naši zvesti navijači že med pripravami lahko spremljali na petih domačih tekmah in upam, da se bodo v velikem številu odpravili tudi v Niš. Njihova glasna podpora bo še kako dobrodošla. V naslednjih dneh nas čaka malce oddiha, nato pa že komaj čakam, da se zbere reprezentančna družina," je v izjavi za KZS dejal Grgić.

Slovenke bodo evropsko prvenstvo začele 27. junija, ob 16. uri, ko se bodo pomerile z Madžarkami. Tekmo drugega kola proti Turčiji bodo igrale ob 16. uri (28.6.), po dnevu premora pa se bodo na tretji tekmi (30.6.) ob 18.30 pomerile še z Italijo.

Damir Grgić
Damir Grgić FOTO: Damjan Žibert

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.