Košarka

Slovenski košarkarji namesto z Madžarsko v nedeljo proti Avstriji

Ljubljana, 27. 11. 2020 15.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
2

Potem ko je v četrtek iz ljubljanskega košarkarskega "mehurčka" prišla vest, da zaradi večjega števila okužb z novim koronavirusom pri madžarski reprezentanci odpade ponedeljkova tekma kvalifikacij za EuroBasket 2022, je sledilo novo presenečenje. Kot smo poročali že v četrtek, bo Slovenija v Stožicah vseeno odigrala dve tekmi, in sicer po sobotni z Ukrajino (prenos ob 20.00 na Kanalu A in VOYO) še nedeljski sosedski derbi z Avstrijo. Tudi to tekmo boste lahko od 20. ure spremljali na naših programih.

Slovenska reprezentanca (na fotografiji z žogo Jordan Morgan) je Avstrijce v teh kvalifikacijah enkrat že premagala, in sicer v Kopru, ko je bil rezultat 85:78.
Slovenska reprezentanca (na fotografiji z žogo Jordan Morgan) je Avstrijce v teh kvalifikacijah enkrat že premagala, in sicer v Kopru, ko je bil rezultat 85:78. FOTO: Damjan Žibert

Tekma z Avstrijci bi morala biti februarja prihodnje leto, a glede na to, da sta obe reprezentanci v Ljubljani, je Mednarodna košarkarska zveza (Fiba) sklenila, da se ekipi srečata to nedeljo.

"Po odhodu Madžarske je Fiba takoj stopila v stik z obema reprezentancama in po uskladitvi vseh podrobnosti smo se tako mi kot Avstrijci strinjali, da tekmo namesto 19. februarja 2021 odigramo v nedeljo," je odločitev sporočil direktor reprezentance Matej Likar.

Na glavo postavili celotno logistiko
"Za nami je kratka noč, saj smo morali na glavo postaviti celotno logistiko za prihodnje dni. Glede na to, da sta bila prej tekmovalna dneva le sobota in ponedeljek, smo morali na hitro vpoklicati vse deležnike, se pravi od zapisnikarske mize do zdravstvenih in varnostnih služb, hotelskega osebja ter ostalih ljudi, ki so potrebni za organizacijo tekme. Hkrati bo treba opraviti na novo kar nekaj testov in le upamo lahko, da bodo vsi negativni in da se bo tekma v nedeljo odvila tako, kot si vsi želimo," je dodal direktor Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Aleš Križnar.

Slovenija bi se morala po prvotnem scenariju v soboto ob 20.10 pomeriti z Ukrajino, v ponedeljek ob isti uri pa z Madžarsko. Ta je sinoči po potrjenih vsaj šestih okužbah v ekipi že odšla v domovino. V ponedeljek bo tako v Stožicah le ena tekma, in sicer Ukrajina - Avstrija. Obe tekmi Slovenije bosta v neposrednem prenosu na Kanalu A in VOYO (ob 20.00). Nov razpored pomeni, da Slovenija ne bo imela prostega dneva med tekmama, kar je za novega selektorja reprezentance Aleksandra Sekulića dodaten izziv.

Sekulić: Takoj smo pristali na tekmo z Avstrijo
"Glede na situacijo smo takoj pristali na tekmo z Avstrijo. Bomo imeli vsaj februarja tekmo manj oziroma le dve namesto treh, se pravi prestavljene z Madžarsko. To je seveda spremenilo tudi naš urnik. Prilagoditi smo morali treninge, predvsem v smeri aktivnosti in počitka, saj bodo morali zdaj fantje v 24 urah dvakrat na parket," je preko spletne videokonference povedal Sekulić.

"Zadeva bistveno ne sme vplivati na naše cilje. Želimo in moramo dobiti obe tekmi. Šli bomo korak za korakom, najprej priprava na Ukrajino, šele nato pride na vrsto razmišljanje o Avstriji," je dodal Sekulić in nadaljeval: "Ukrajina ima izkušeno zasedbo, z novim trenerjem pa igra nekoliko drugače kot v preteklosti. Nevarna je predvsem njena centrska linija, medtem ko so igralci na zunanjih položajih manj kakovostni."

Slovenija se v kvalifikacijah za EP 2022 še ni srečala z Ukrajino, proti Avstriji pa je v februarskem ciklu zabeležila zmago. V Kopru je slavila s 85:78. Pred tem je v Sombotelu izgubila z Madžarsko z dvema točkama razlike.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Stauffenberg
27. 11. 2020 16.54
-2
Ivan bi itak tekmo prodal Madžarom.
Davidoff297
28. 11. 2020 13.28
+2
A moramo res v vse vmešati politiko? Res se obnašamo kot največji...; ne bom rekel kaj...