Košarka

Šok za Boston: Irving že zaključil sezono, konec tudi za Nowitzkega

Boston, 05. 04. 2018 19.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, M.G.
Komentarji
0

Iz Bostona prihajajo vesti, da je sezono predčasno zaključil odlični organizator igre Kyrie Irving. Konec sezone - izpustil bo tudi končnico - je posledica operacije levega kolena. To je velik udarec za Kelte, saj je Irving v povprečju dosegal 24,4 točke na tekmo.

Irving je izpustil zaključek sezone, zdaj pa je jasno, da nanj v Bostonu ne bodo mogli več računati.
Irving je izpustil zaključek sezone, zdaj pa je jasno, da nanj v Bostonu ne bodo mogli več računati. FOTO: AP

Po marčevskem posegu, na katerem so Irvingu odstranili žico iz kolena, okrevanje ni šlo tako, kot je bilo predvideno, zato bodo pri Bostonu preučili možnosti nadaljnjega zdravljenja Irvinga. Poleg Irvinga je na prisilnem počitku tudi Marcus Smart, za katerega pa v taboru Bostona upajo, da bo nared za končnico. Kelti sicer tudi brez poškodovanega dvojca Irving-Smart v zadnjem času kažejo dobre igre, saj so na minulih desetih tekmah kar sedemkrat zmagali. 

Tudi Nowitzki zaključil sezono
Tako kot Irving je sezono zaključil tudi nemški košarkarski zvezdnik Dirk Nowitzki, potem ko je danes prestal manjši operacijski poseg na desnem gležnju. Na potek te sezone sicer zanj operacija ne bo imela velikega vpliva, saj si njegova ekipa Dallas Mavericks ni zagotovila končnice, tako da bo nemški veteran izpustil le zadnje tri tekme rednega dela.

Bolj pomembno bo njegovo zdravstveno stanje v naslednji sezoni, za katero si 39-letni Nowitzki in njegovi delodajalci želijo, da bi bila čim boljša, saj bo po napovedih Nemca tudi zadnja v njegovi karieri v najmočnejši ligi na svetu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.