SP Košarka

'Začne se z menoj. Vem, da se veliko pritožujem, ampak to ni pošteno'

Manila, 06. 09. 2023 18.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
228

Slovenska košarkarska reprezentanca živi in umira z Luko Dončićem. Uspehov je bilo do zdaj veliko, na žalost pa tudi porazi njemu in njegovim soigralcem niso tuji. V četrtfinalu svetovnega prvenstva v Manili je slavila Kanada (100:89), Dončić pa je zaradi dveh tehničnih napak tekmo končal šest minut in pol pred koncem. Po njegovih soigralcih je pred novinarje stopil tudi prvi zvezdnik reprezentance in podelil svoje mnenje o sojenju na tej tekmi.

Več videovsebin
  • Zoran Dragić po porazu proti Kanadi
    02:23
    Zoran Dragić po porazu proti Kanadi
  • Jakob Čebašek po svetovnem prvenstvu
    01:34
    Jakob Čebašek po svetovnem prvenstvu
  • Jaka Blažič po svetovnem prvenstvu
    00:52
    Jaka Blažič po svetovnem prvenstvu

 

"Vsi vedo, zakaj sem bil frustriran. Igram za svojo reprezentanco in zelo sem čustven. Velikokrat se ne nadziram dovolj dobro, s čimer imam težave," je skesani zvezdnik lige NBA dejal na tiskovni konferenci po tekmi. Svojo prvo tehnično napako je prejel v drugi četrtini, drugo in izključujočo pa šest minut in pol pred koncem tekme. Po tekmi so tudi številni njegovi soigralci izrazili mnenje, da sojenje ni bilo enakovredno, kljub temu pa so vsi priznali, da bi morali uspešnejše nadzirati svoja čustva. 

Pri Kanadi je bil za Luko Dončića v obrambi zadolžen Dillon Brooks
Pri Kanadi je bil za Luko Dončića v obrambi zadolžen Dillon Brooks FOTO: AP

"Sodniki so rekli enemu od fantov, da ne bodo klicali prekrškov nad menoj, ker jih "napadam". To ni pošteno. Vem, da se veliko pritožujem, ampak to ni pošteno. Proti meni so igrali zelo fizično," je ob selektorju Aleksandru Sekuliću dejal Luka Dončić. Kljub okoliščinam pa je Dončić priznal, da bo v prihodnje moral bolje nadzirati svoja čustva: "Začne se z menoj. Jaz moram bolje nadzirati svoja čustva za svoje moštvo. Ko igraš za svojo državo, želiš dati vse od sebe in tam umreti. Vse se začne z menoj." 

 

Našel je tudi čas za komentiranje predstave nasprotnika, ki je odigral zelo dobro: "Čestitke Kanadi. Igrali so odlično. Bili so zelo fizični. Imajo enega najboljših košarkarjev na svetu (Shai Gilgeous-Alexander) in bilo ga je zelo težko čuvati. Ponosen sem na svoje moštvo, saj so vsi dali 100 odstotkov od sebe in v hotel se moramo vrniti z dvignjenimi glavami."

Dončić o Dillonu Brooksu, ki je bil v obrambi zadolžen zanj: "Dillon je igral odlično in zelo fizično. Veliko ljudi ga zato ne mara, ampak jaz ga zaradi tega spoštujem. To počne odlično."

Dončić je s Slovenijo že osvojil Eurobasket, na olimpijskih igrah v Tokiu pa je zasedel četrto mesto. Tokrat je Slovenija svojo pot končala že pred polfinalom, a njen kapetan je poskušal najti dobro v slabem: "Lahko rečem, da sem zadovoljen s četrtfinalom, ampak želeli smo iti še naprej. Vseh 12 igralcev je od sebe dalo 100 odstotkov, vsi smo dali vse od sebe. Ko pridemo v reprezentanco mesec, mesec in pol treniramo in igramo košarko. Lahko bi bili tudi na morju s svojimi družinami. Vsak, ki gre v reprezentanco, se nečemu odreče. Res sem ponosen na te fante. Skupaj smo garali in igrali, res smo prava ekipa."

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (228)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Igi31
07. 09. 2023 16.43
preveč metov na silo iz obupa je zgrešil pod raketo. Kr eni meti iz obrata in obupa pred igralci z dvignjenimi rokami in 2m10cm višine. Isto nobene podaje k tobiju celo tekmo da zabije ali polaga. Premalo podaj soigralcom na trojko. Na pomembnih tekmah preprosto odpove in neha igrat z glavo, izpadlo je kot da je plačana tekma
Green Goblin 92
07. 09. 2023 13.05
To je neverjetno koliko nevoščljivih komentarjev. Tip mogoče ni popoln, ma kratke živce, ampak še vedno je eden najboljših na svetu in smo lahko samo veseli, da ga sploh imamo, ker takšnega košarkaša najbrž ne bomo imeli nikoli več. Klasična slovenska nevoščljiva mentaliteta. Verjemite, če bi imel on boljše soigralce, bi bilo tudi njemu lažje, ne bi stalno nasprotniki njega podvajali in tepli in posledično bi bil tudi on boljši. Pa ne odvzemam nobenemu od fantov nič, so včeraj igrali odlično, Kanada ima preveč kvalitete za to ekipo. Za moje pojme je uvrstitev v četrtfinale glede na ekipo čisto soliden dosežek.
Slavko Badič
07. 09. 2023 13.44
+1
Noben ne zanika kvalitete in talenta. Ampak če hočeš biti zares vrhunski, je potrebno imeti tudi glavo na pravem mestu. To je pika na i. Brez tega si lahko dober, lahko imaš talent, ampak nikoli ne boš vrhunski. Lep tak primer v nogometu je Neymar, vse ima, le v glavi nima poštimanih zadev. In kakor sem zapisal - s tako mentaliteto je naš najmočnejši člen, hkrati žal tudi najšibkejši člen. Ker dejstvo je, da brez Dončiča naše reprezentance ni, tega bi se moral zavedati tudi on in sprejeti to odgovornost. In biti na igrišču to kar vsi od njega pričakujejo - vodja - ne pa glavni jamrač.
mptour
07. 09. 2023 12.28
+1
Če bi se več ukvarjal s svojo košarko, kot s sodniki, bi bilo vse drugače.
poper00
07. 09. 2023 11.06
Nikoli se ni izšlo dobro,če ima igralec več moči kot trener.
Brkinjo
07. 09. 2023 10.35
+2
Luka ti si vrhunski igralec..ampak brate prevec jokas pa se pritozujes..spilaj kosarko pa pusti ostalo
Glavni_Baja
07. 09. 2023 10.15
-1
tamau Dončić je car
265004
07. 09. 2023 10.10
+4
kakorkoli se bo že razpletlo je potrebno fantom čestitat za prikazano ,vendar pa vtis skazi dejstvo,da smo daleč najbolj nedisciplinirana ekipa na prvenstvu..pa sem si ogledal kar nekaj tekem..Iz Evropskega prvenstva se niso nič naučili in prav mučno je gledati od začetka tekme nenehne pritožbe,mahanje z rokami,cinične nasmehe...Če bi bil jaz sodnik ,bi dal Dončiču piščalko in mu rekel naj sodi...Vsi ga karakterizirajo kot najboljšega na svetu,vendar je daleč od tega...Ne zna se obnašati,pusti se sprovocirati in njegova koncentracija pade...Ukvarja se s sojenjem namesto igro...Vsaka mu čast za pripadnost državi,željo,vendar pa to zaznamuje njegovo kariero in nič čudnega da gre vsem tam v NBA na živce...Če je LeBron njegov vzor,naj se po njem zgleduje-Curry,Durant,pa tudi včeraj Alexander so mu lahko primer kako se obnaša na igrišču in kot vodja moštva prispeva k uspehu...Kdor za včeraj trdi da zaradi sodnikov nismo zmagali ,naj neha gledati košarko...Dončič pa-upam da čimprej odraste-predvsem z obnašanjem..
mptour
07. 09. 2023 09.38
-1
Zato ne boš nikoli velik. Ego je problem.
Castrum
07. 09. 2023 09.06
+3
To kar smo videli včeraj, je bila sodniška parada absurda in komedije. Kaj takega se še ni zgodilo na SP ali EP. Grozljivo!
Chatefucio
07. 09. 2023 08.56
+1
Mislm rečte kar hočte, sam učer so ga toukl... Pa ne rečm da se nasplošno ne pritožuje preveč... Ampak učeri tole ni blo realno sojenje. Ne vem komu na čast te odpadke vozjo na tako tekmovanje, k ga majo za neko elitno stvar... Dec se ne krega zato ker bi hotu slabo ekipi, dec se krega ker je emocionalno vpet v te situacije in ker te pač boli, če te več kot očitno sodniki ne upoštevajo oz. sodijo totalno nepravično. Ampak dobro, vemo kako je s tem na teh prvenstvih in strinjam se, da bi to morali vzeti v zakup. Zdi se mi, da grejo evropski sodniki v teh tekmah vedno bolj naperjeni proti Luki in njegovemu "pritoževanju" že v naprej in s tem se naredi veliko škodo potem...
Slavko Badič
07. 09. 2023 08.47
+7
Fantje, tri tehnične so enostavno preveč. Če se to vse izkoristi, je posledica 9 poceni točk in razpad sistema. Odgovornost je na trenerju, ker ne zna prizemljiti določenih zvezd. Dončič, nujno na terapijo.
mastrion
07. 09. 2023 08.58
+3
Realen komentar, plus kreganje z sodniki čez celotno tekmo iz strani vsaj polovice naše ekipe... To so vse stvari ki bi jih moral imeti trener urejene, Kokoškov ni pustil toliko kreganja...
mastrion
07. 09. 2023 08.43
+6
Košarka je ekipni šport, tudi Luka je postal malo preveč egoističen, pa nimam nič proti njemu, je dober igralec, ampak ni vse on...
Kollerik
07. 09. 2023 08.43
+1
sekula bremza.....
nebel
07. 09. 2023 08.10
+7
Tako dober pa spet ni, da bi bilo vse odvisno od njega, ni še na takem nivoju.Malo naj poregulira ego in ugotovi pomankljivosti in jih izboljša in neha jokati. Zadnji v naši reprezentanci, ki je res nosil ekipo, jo bodril in dvignil v najtežjih trenutkih je bil Dragić. Še precej tredega dela ga čaka na sebi kot na psihi, da bo na tem, da se bodo lahko zanesli nanj in bo res odvisno od njega. Tako pa dve četrtini zdrži/jo potem pa v tretji povsem popustijo, v ključnih trenutkih zgrešijo in podobno. Vse skupaj, zaenkrat so pač kot ekipa brez Dragića na tem nivoju do kjer so prišli tudi tokrat.
nebel
07. 09. 2023 08.12
+2
Za kar jim čestitam in sem v resnici zadovoljen. Upam da se bodo še uvrščali na tekmovanja in poskusili še kaj več, ker bodo zrelejši.
nebel
07. 09. 2023 08.26
+2
Ker ga ne morejo zaustaviti drugače, se nasprotniki poslužujejo pač še edine možnosti, to je bolj grobe fizične igre. Kar je dokaz, da je v resnici dober. Je pač treba delati še na tem. Na fizični pripravljenosti, moči in manjši teži. In ne paničariti, s trudom bo sčasoma prišlo vse.
Slavko Badič
07. 09. 2023 08.54
+2
Eh, ni spet tako dober. Dončiča dobri obrambni igralci lahko ustavijo. Ob teh izpadih gre po mojem bolj za nemoč. Poleg tega pa je strategija enostavna - spraviti Dončiča ob živce, kar ni težko. Ostalo opravi s sodniki sam. In na koncu je naš najmočnejši člen tudi najšibkejši člen. Dončič je kapetan, to pomeni da mora voditi ekipo, ne se pa ves čas pritoževati in jamrati. Če tega odnosa ne bo spremenil, ne bo osvojil nikoli nič pomembnega. Žal.
Dark Knight
07. 09. 2023 08.07
+1
Mrs soler, na levi strani odprtega prepeliča, on pa z glavo skozi zid na koš in zgreši. Egotrip na 10 potenco. Ta model prstana v NBA ne bo videl.
SOKI
07. 09. 2023 08.01
+4
Res škoda za to mučno pritoževanje. Brez tega bi celo imeli možnost. Na trenutke ke tudi obramba delovala odlično.
Mptric
07. 09. 2023 08.00
+4
Styria
07. 09. 2023 08.00
+4
Dečki so si zmage zelo želeli a je bil nasprotnik pač žal tokrat boljši, Kanada ima zelo dobre posameznike, večina jih igra v prvih petorkah NBA ekip, lažje so dajali koše kot mi, hitrejši prenosi-boljši pod košem ➕ sodniki so bili katastrofalni, no Luka bo pa s časoma tudi manj čustveno odregiral, ga pa razumem...glave gor, mi smo z vami.
Basko
06. 09. 2023 21.53
+3
Ne vem kje pritožbe. To je maksimalno kar je lahko naredila ekipa z enim in pol centrom in brez visokih kril. Videlo se je pri skoku. Pa ne samo tam. Čas je da se Sekulicu zahvali in se mu zaželi srecno pot. V šestih letih ni naredil nič. Luka pa se mora zamisliti. Na naslednjem velikem tekmovanju bo star 26 let. To ni več mlad igralec. Žal so se uresničile moje napovedi iz OI pred dvemi leti. Kje so zdaj tisti, ki so me takrat ozmerjali.
ZIPPO
06. 09. 2023 21.49
+1
No pa je šla kolajna 😪