SP Košarka

Sekuliću potekel mandat na klopi Slovenije, bo kmalu dobil novega?

Ljubljana, 10. 09. 2023 10.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska košarkarska reprezentanca je 19. svetovno prvenstvo v košarki končala na sedmem mestu, kar je za mnoge slabši rezultat, kot so ga pričakovali. Hkrati s koncem prvenstva se je tudi iztekel mandat slovenskemu selektorju Aleksandru Sekuliću, ki je vprašanje o vročem stolčku prepustil Košarkarski zvezi Slovenije (KZS). Predsednik KZS Matej Erjavec pa se je medtem že odzval in priznal, da Sekulić ostaja prvi kandidat za mesto selektorja.

Več videovsebin
  • Matej Erjavec o rezultatu na SP in prihodnosti trenerskega stolčka
    03:35
    Matej Erjavec o rezultatu na SP in prihodnosti trenerskega stolčka
  • Aleksander Sekulić po koncu SP o rezultatu in svoji prihodnosti
    03:30
    Aleksander Sekulić po koncu SP o rezultatu in svoji prihodnosti

"Pri meni nikoli ni bila vprašljiva želja voditi slovensko reprezentanco, je pa res, da se meni mandat izteka. Kako bo naprej, ni odvisno samo od mene. Če bi moral podati oceno svojega mandata, ne morem reči, da smo imeli rezultatske presežke, nismo recimo osvojili medalje, česar smo si močno želeli, sploh na lanskem evropskem prvenstvu. Bili smo blizu medalji na olimpijskih igrah, letos pa mislim, da je bil splet okoliščin tak, kakršen je bil, in da smo izvlekli maksimum. Tako da je na vrsti Košarkarska zveza Slovenije, da se odloči, kaj je najboljše za slovensko košarko in za slovensko reprezentanco," je po zadnji tekmi Slovenije o svoji prihodnosti na SP povedal Aleksander Sekulić, ki je tako žogico poslal na stran KZS.

Slovenija - Kanada
Slovenija - Kanada FOTO: AP

Situacijo pa je medijem, zbranim v Manili, že komentiral predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec, ki je pred odločilnima tekmama za medaljo na SP predstavil svoje videnje tritedenskega dogajanja v Aziji. Med drugim je povedal, da je Sekulić, ki se mu s SP izteče pogodba, prvi kandidat za selektorsko mesto tudi v prihodnje.

"Zadovoljen sem z delom selektorja in strokovnega štaba, zato se bom z njimi pogovarjal o podaljšanju sodelovanja. Zanima me njihova vizija in možnosti za nadaljnje sodelovanje," je slovenskim novinarjem v Manili povedal Erjavec.

Matej Erjavec
Matej Erjavec FOTO: Posnetek zaslona

Sedmo mesto, ki ga je zasedla Slovenija po zmagi nad Italijo, je ocenil kot uspeh. "Lani je bil izpad v četrtfinalu evropskega prvenstva v Berlinu neuspeh, danes pa je sedmo mesto na SP zame uspeh. Treba je vedeti, da se na SP sploh niso uvrstile reprezentance, kot so Hrvaška, Turčija, Poljska ali Argentina, v Manilo pa se niso prebili veliki kot Francija, Avstralija, Brazilija ali Grčija. Na tretjem prvenstvu smo med osem na svetu," je dejal predsednik KZS.

Erjavec je priznal, da slovenska zveza resno razmišlja o organizaciji kvalifikacijskega turnirja za olimpijske igre prihodnje poletje. "S Fibo smo že začeli pogovore, naši igralci se veselijo igrati pred domačo publiko, a ker gre za precej visok vložek, okoli 3,5 milijona evrov, lahko to izpeljemo le ob pomoči države," je dejal Erjavec.

Predsednik KZS je hkrati tudi podpredsednik mednarodne zveze Fibe, član njenega upravnega odbora, pred SP v Manili pa je postal tudi član UO odbora Mednarodne košarkarske zveze.

"V upravnem odboru smo enotni, da je raven košarke na tem prvenstvu vrhunska, žal pa sodniki, ki niso najboljši, niso na isti ravni. To je Luka Dončić občutil na lastni koži. Prav te dni smo se pogovarjali, da je treba take zvezdnike zaščititi, saj prinašajo koristi vsem segmentom organizacije takega tekmovanja," je povedal Erjavec.

Italija - Slovenija
Italija - Slovenija FOTO: AP

Ob tem je dodal, da je korak v pravo smer zagotovo dogovor med Fibo Europe in eEvroligo, da bodo lahko evroligaški igralci nastopili v februarskem oknu kvalifikacij za EP 2025.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (120)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlepiSlovenc
12. 09. 2023 19.20
Sigurno je fižol jedel
tom74
12. 09. 2023 13.03
+4
Po vzoru odbojkarjev bi morali pripeljati zunanjega strokovnjaka in se ne sprijazniti z manj.
orhideja79
12. 09. 2023 12.35
+1
Tole bo mogoče preveč direktno, ampak dokler bo Luka igral za reprezentanco, bo Sekulić trener. Zakaj??? Zato, ker Sekulić dela vse, kar mu Luka reče. Sekulić je res trener, ampak dela pa po navodilih Luke. Luka je zvezda, Luka je alfa in omega ekipe, kar on reče tako bo. Tudi ko zgubijo, še nisem videl oziroma slišal kdaj Sekulića reči, da je on kriv za poraz. Vedno je prvi Luka, ki to reče.
mackon08
12. 09. 2023 12.21
+2
S to ekipo kot je zdaj se kaj več ni dalo narediti to še slep vidi. Zamenjava trenerja pa mogoče za spremembo in nov zagon. Luka je premalo, če bi igral še Čančar bi bili dosti močnejši.
Bači
12. 09. 2023 11.22
+1
Kaj ste na KZS vsi slepi in gluhi, vsaj 1 mesec vam pol Slovenije trobi, da je treba zamenjati celotno vodstvo, vi se pa obnašate kot da smo mi prvaki in ne Nemci.... jaoooo
LuxVeritas
12. 09. 2023 12.16
+1
borjac
11. 09. 2023 16.56
+3
Mar na KZ Slovenije , nimamo strokovne komisije, ki bi analizirala po strokovni plati, uspešnost ali neuspešnost Strokovnega štaba oziroma Sekuliča, o vsem odloča Predsednik Erjavec, košarkarski analfabet, edini strokovnjak Nesterovič je odšel, Erjavec pa se je povzpel na DIKTATORSKI PRESTOL in o vsem odloča on, košarkarski analfabet, ki kroji Košarkarsko prihodnost Slovenije, niti omenil ni Erjavec kakšne strokovne analize, ampak on takoj po končanem prvenstvu v DIKTATORSKEM STILU izjavi, da bo ponudil Sekuliću vodstvo Reprezentance Slovenija za naprej.
LuxVeritas
12. 09. 2023 12.17
-1
ce gledamo po analizi potem je sekulic sigurno primeren, ker do tega prvenstva nismo na svetovbih osvojili boljsega mesta.
Kollerik
11. 09. 2023 16.03
mptour
11. 09. 2023 13.05
+5
Basko
11. 09. 2023 10.34
+2
Naj pogledajo bilanco obrambe na prvenstvu in povprečno število prejetih košev. Vsak normalen bi rekel - Sekula - veliko sreče. Ampak pri nas itak ni nič normalno.
Basko
11. 09. 2023 10.31
+3
Kar dajte mu nov mandat. Strel v koleno! Padron, v glavo.
Kollerik
11. 09. 2023 16.04
Bo kar oboje,... in v koleno in v tintaro...
poper00
10. 09. 2023 21.34
+5
Ni mi jasno kako sta tale in sekulič prilezla do sem.Nobeden se ne spozna na svoj posel niti malo.Sedaj je jasno zakaj nesterovič ni več želel sodelovati pri tej kombinaciji.Problem je le ,da dobri grejo taki pa ,ki nimajo pojma se grebejo za pozicije.
LuxVeritas
12. 09. 2023 12.19
nesterovic ke sel zaradi afer v zenski ekili, kjer so poslusal strokovnjake pa so vzel nekega grka in ne slovenca, ki ima 2x boljse reference. nekaj podobnega bi danes forumasi naredili z sekulo.
borjac
10. 09. 2023 15.02
+12
Sedaj se lahko zelo dobro vidi v praksi zakaj je Nesterović, nesporni strokovnjak za košarko, odstopil, tale Erjavec odloča o vsem sam, pa nima pojma o pojmu, tudi na mnenje Nesteroviča se zadnje tri leta ni oziral, čeprav se je ravno preko njegovega hrbta povzpel na mesto predsednika KZS, zato je ob par pomembnih nesoglasij tudi odšel, in ta brezvezni Erjavec, bo vodil KZS še naprej, pa tudi njegov brezvezni selektor Sekulič bo ostal, pa ne bomo govorili da je bilo 7. mesto neuspeh, kajti tudi jaz mislim, da je ob poškodbah Miliča, Čančarja , Blažiča 7. mesto solidno, tukaj bi morali v strokovni službi KZS odpreti debato o Sekuličevi sposobnosti vodenja te reprezentance, po mojem mnenju je Sekulić ni sposoben voditi, ampak kot je videti neke strokovne komisije, ki bi morala narediti analizo vodenja reprezentance sploh ni, če predsednik avtoritativno, prav za prav diktatorsko napove, da bo strokovni štab ostal, "one man band- Erjavec", zato pa je tudi Nesterovič odšel, pa se nihče nič ne sekira, pa na žensko reprezentanco ne pozabimo, tam je Erjavec potrdil Grka za trenerja, čeprav sta on in Grk skupaj uničila Slovensko reprezentanco in je bil nastop na DOMAČEM EU PRVENSTVU TOTALEN POLOM.
Anion6anion
10. 09. 2023 14.50
+9
Še pred sekulicem mora oditi Erjavec. To je edina rešitev za slovenski košarko. Uničili najprej žensko zdaj še moško selekcijo. V ozadju so kvalitetne ekipe mlajših selekcij ki jih bo to vodstvo KZS onemogočalo k večjemu razvoju.
Basko
11. 09. 2023 10.32
+3
Bravo! Če bi lahko, bi ti dal 1oo plusov.
ŠTELJO
10. 09. 2023 14.42
+9
Erjavec zadovoljen s stroko. Seveda je, če nima pojma kaj je košarka. Zakaj mislite je odšel Nesterović? To je vprašanje ne pa, če bo ostal Sekulič. On mora oditi in pripeljati trenerja kateri bo imel Dončiča pod kontrolo
Maxx365
11. 09. 2023 15.09
+2
Zdaj, ko je dobil neko evropsko funkcijo ni kančka možnosti, da bi odšel. Ker se verjetno počuti sila pomembnega in sposobnega. Oba bi morala nemudoma oditi, vendar ni nikogar ki bi jima to povedal.
Marcus Aureliuss
10. 09. 2023 14.35
+7
Sekulič, pot pod noge.
BitterTruth
10. 09. 2023 14.18
+4
Nujno je treba probat z drugim... treba je dobit nekoga z znanjem in izkusnjami, pa tudi ce ga pripeljemo iz nevem kje
Alternativasmopikasi
10. 09. 2023 14.00
+8
Res ne vem, katere tekme je gledal ta Erjavec? Tako plajtravega selektorja, kot ga ima SLO, ni imela nobena druga reprezentanca na prvestvu.
Amor Fati
10. 09. 2023 13.45
+0
Tudi če ne bo, bomo evropski in svetovni prvaki v izgubljanju pomembnih tekem in njihovih končnic. Eni bi radi Kokoškova nazaj, a pozabljajo, da je sam zapustil reprezentanco. Zakaj hočete tega modela, ki je rajši prevzel srbsko reprezentanco kot podaljšal s slovensko reprezentanco? A moram povdariti, da mu je s srbsko pošteno spodletelo? Da s Srbi ni naredil nič !
zapiramvamustaaa
10. 09. 2023 13.39
+7
Poljske vam še nismo oprostili nič skrbet!☝️☝️
G. Papež
10. 09. 2023 13.23
+4
Zdaj, ko mu poteče mandat, pa naj ga le zamenjajo.