Košarka

Spoelstra podaljšal pogodbo z Miamijem

Miami, 10. 01. 2024 11.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ekipa v severnoameriški košarkarski ligi NBA Miami Heat je s svojim dolgoletnim in trofejnim trenerjem Erikom Spoelstro podaljšala sodelovanje za še nadaljnjih osem let. 53-letni strateg je podpisal novo pogodbo, katere vrednost je ocenjena na več kot 110 milijonov dolarjev, je najprej poročala televizijska mreža ESPN.

Erik Spoelstra
Erik Spoelstra FOTO: AP

Gre za mejnik. Z novo pogodbo imata Miami in Erik Spoelstra najdaljše pogodbeno sodelovanje ne le v ligi NBA, ampak tudi v celotnem ameriškem profesionalnem športu. Tudi sama vrednost pogodbe, ta je vredna 110 milijonov v evrih, je rekordna. Gre za največ vloženega denarja v severnoameriški trenerski zgodovini, so v torek zvečer za ESPN povedali viri. Spoelstra se je uveljavil kot eden najbolj cenjenih in uspešnih trenerjev v profesionalnem športu, nova pogodba pa odraža tako njegovo željo kot željo organizacije, da ostane del edine franšize, za katero je kdaj delal v NBA.

Spoelstra je drugi najbolje plačani trener lige NBA na letni ravni za Greggom Popovichem z 19 milijoni dolarjev na sezono, vendar ga dolžina pogodbe finančno loči od njegovih kolegov, so povedali viri. Miami je trenutno na petem mestu vzhodne konference lige, z razmerjem zmag in porazov 21–15 je izenačen z Indiano. Spoelstra je postal glavni trener Miamija že aprila 2008, ko je zamenjal Pata Rileyja in z ekipo s Floride osvojil dva naslova prvaka (2012, 2013) ter jo popeljal še do štirih finalov (2011, 2014, 2020, 2023).

V dosedanji karieri je dosegel razmerje zmag in porazov 725–506 v ligaškem delu sezone in odličnih 184–109 v končnici. Bil je tudi trener nekdanjega slovenskega košarkarskega reprezentanta Gorana Dragića, ko je priljubljeni Gogi igral v Miamiju.

Spoelstra deluje pri Miami Heat vse od leta 1995, ko je postal video koordinator – istega leta, ko se je klubu pridružil tudi sloviti Riley, pri katerem se je učil poklica. Za tem je bil pomočnik trenerja, preden je postal glavni trener.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Čengiz
10. 01. 2024 13.14
+2
Najboljši trener v ligi.