Košarka

Spomini Klemna Prepeliča na zlati eurobasket 2017: Upam, da se še kdaj ponovi

Ljubljana, 17. 09. 2018 19.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.V./M.N.
Komentarji
4

Eno od najpomembnejših vlog v slovenski košarkarski izbrani vrsti na lanskem evropskem prvenstvu, na katerem so izbranci tedanjega selektorja Igorja Kokoškova pokorili vso konkurenco in slovenskemu ekipnemu športu prinesli prvo zlato medaljo v zgodovini, je odigral od letošnjega poletja član madridskega Reala Klemen Prepelič. "To so nepozabni trenutki," nam je med drugim zaupal 26-letni Bistričan.

Več videovsebin
  • Prepelič o spominih na evropski naslov
    00:29
    Prepelič o spominih na evropski naslov
  • Prepelič o magičnem trenutku na Eurobasketu 2017
    00:22
    Prepelič o magičnem trenutku na Eurobasketu 2017
  • Prepelič o prihodnosti slovenske reprezentance
    00:53
    Prepelič o prihodnosti slovenske reprezentance

Klemen Prepelič je verjel, da bi lahko njegovi reprezentančni kolegi z morebitno zmago proti Turčiji vsaj podaljšali upanje za preboj na košarkarski mundial, ki bo prihodnje leto na Kitajskem. Toda v Stožicah je slavilo kakovostnejše moštvo pod vodstvom selektorja Ufuka Sarice, kar pomeni, da slovenske izbrane vrste čez eno leto ne bomo spremljali na svetovnem prvenstvu. 

Toda obstajajo trenutki, povezani s slovensko košarkarsko reprezentanco, ki bodo pri Prepeliču imeli vselej posebno mesto. "Če bi lahko zavrtel čas za eno leto nazaj, bi skušal podoživeti prav vsak trenutek priprave na finalno tekmo proti Srbiji, saj je bilo skozi vso prvenstvo vloženih veliko čustev. Če pa bi moral izbrati prav poseben trenutek, bi brez kančka dvoma izbral trenutek, ko so mi nadeli zlato medaljo okrog vratu," je srečne trenutke z lanskega Eurobasketa znova malce podoživel eden od tvorcev čudežne slovenske košarkarske pravljice Klemen Prepelič.

Klemen Prepelič je na zlatem eurobasketu odigral eno od pomembnejših vlog v slovenski košarkarski izbrani vrsti.
Klemen Prepelič je na zlatem eurobasketu odigral eno od pomembnejših vlog v slovenski košarkarski izbrani vrsti. FOTO: Damjan Žibert

Poroka, otrok, Real Madrid ...
Kot nam je še zaupal 26-letni Bistričan, je bilo obdobje po osvojeni zlati medalji v Carigradu resnično neopisljivo. "Leto je sicer hitro naokoli, ki pa je večini fantov prinesla veliko pozitivnih. Tudi zame je bilo minulo leto resnično izjemno - med drugim sem se poročil, dobil sina in poleti podpisal za Real. Kaj več si ne bi mogel želeti," je poudaril priljubljeni 'Prle'.  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

štajerc65
18. 09. 2018 10.26
+5
Kaj blebetas, prišel bi pomagat kot Tonček.
apodgra
18. 09. 2018 07.50
+12
Žalostno je to, da se tujec udeleži igranja v slovenski reprezentanci , igralec ,ki mu je Slovenija omogočila ,da je postal to kar je , pa se ne odzove pozivu klicu države. Sramota in še enkrat velika sramota- Medij bi morali takega igralca ignorirati in ga nikoli več omenjati ,kaj šele objavljati na kakšnem blogu. Znaj bi se morala vrata v slovensko reprezentanco za vedno zapreti. Slovenija bi morala s takimi nezavednimi Slovenci za vedno opraviti.
janimir
18. 09. 2018 08.45
+5
Takšni smo Slovenčki. Hrvati so tudi izpadli, a prišli so vsi...Očitno je problem samo eden: priti do prave pogodbe, potem pa zbogom....
štajerc65
18. 09. 2018 11.25
+5
Pa žalosto je da on ni edini. Biloje v preteklosti veliko takih (Udrih.....) pa še v tej generaciji jih je Vilfan kar nekaj naštel. Očitno jim je to vzorec. Odigraš eno dobro prvenstvo, osvojiš medaljo, podpišeš dobro pogodbo pa čao reprezentanca. Bljak,nimam takih rad. Mogoče pa mu osebno povem to v Slovenski Bistrici.