Košarka

Spremembi v trenerskemu štabu slovenske reprezentance

Ljubljana, 24. 11. 2020 19.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Testiranje za novi koronavirus, ki so ga še pred vstopom v ljubljanski mehurček dvakrat morali opraviti vsi člani reprezentančnih delegacij, je zagodel trenerskemu štabu slovenske košarkarske reprezentance.

Dejan Mihevc
Dejan Mihevc FOTO: Damjan Žibert

Pozitiven izvid sta namreč, kot piše na uradni spletni strani KZS, prejela Jernej Valentinčič in Dragiša Drobnjak, ki tako na klopi tokrat ne moreta pomagati selektorju Aleksandru Sekuliću. Na njuno mesto sta vskočila Dejan Mihevc in Luka Bassin, ki sta se ekspresno hitro odzvala klicu selektorja ter izkazala pripravljenost sodelovati. Skladno s protokoli Fibe sta morala pred vstopom v mehurček sicer opraviti še dve testiranji. V torek sta prejela zeleno luč in tako skupaj z Daliborjem Damjanovićem na večernem treningu že asistirala selektorju Sekuliću. So pa Slovenci v torek zvečer opravili prvi trening v popolni zasedbi, saj se je soigralcem na igrišču pridružil tudi Jordan Morgan.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Delegacijo slovenske moške članske košarkarske reprezentance je tretji dan priprav v kvalifikacijah za EuroBasket 2022 po dopoldanskem treningu čakalo testiranje na COVID-19. Vodstvo reprezentance je novico z rezultati dobilo sredi večerje, vsi člani #mojtim v mehurčku pa so prejeli negativne izvide. "Predvidena pomočnika selektorja Jernej Valentinčič in Dragiša Drobnjak nista bila del mehurčka v Ljubljani ter s tem moške članske košarkarske reprezentance. Pozitiven izvid sta prejela še pred zborom reprezentance in tako v mehurček niti nista prispela," so poročili iz Košarkarske zveze Slovenije.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.