Košarka

Steve Nash sporazumno zapustil klop Brooklyna

New York, 01. 11. 2022 18.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moštvo, ki bi vsaj na papirju moralo biti eno od favoritov letošnje lige NBA je terjalo novo žrtev. Po lanskem odhodu Jamesa Hardena je prišel tudi čas za odhod glavnega trenerja, legendarnega Steva Nasha.

Kevinu Durantu se je vendarle uresničila želja. Zvezdnik je pred začetkom letošnje sezone zahteval svoj odhod iz ekipe, eden glavnih razlogov pa naj bi bilo njegovo nezadovoljstvo s Stevom Nashom. Vodstvo moštva mu ni popustilo in ni sprejelo številnih ponudb za dvakratnega prvaka lige NBA. Zdaj bo nekdanji dvakratni MVP lige Nash s svojim odhodom znova narisal nasmeh na Durantovem obrazu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vedno zanesljivi Shams Charania poroča, da so se Netsi in Nash razšli sporazumno, njegovo mesto pa naj bi začasno prevzel Jacque Vaughn, ki je do zdaj opravljal dolžnosti pomočnika trenerja. Moštvo iz New Yorka kljub zvenečim imenom v svojem moštvu (Durant, Kyrie Irving in Ben Simmons) trenutno zaseda 12. mesto v vzhodni konferenci. Odločitev pa sledi šele drugi zmagi v sezoni na sedmih srečanjih.

V letošnji sezoni je bil za uspeh Brooklyna ključen odnos med trenerjem Stevom Nashom in Kevinom Durantom, ki pa se je zaključil že po sedmih tekmah.
V letošnji sezoni je bil za uspeh Brooklyna ključen odnos med trenerjem Stevom Nashom in Kevinom Durantom, ki pa se je zaključil že po sedmih tekmah. FOTO: AP

Agencija AP, ki jo je povzela tudi uradna spletna stran tekmovanja, pa piše, da so pri Nets v stikih s suspendiranim trenerjem Bostona Imejem Udoko. Ta je nekoč že bil pomočnik trenerja Brooklyna, pri Bostonu pa so ga nedavno odpustili, ker je imel intimno razmerje z eno od uslužbenk kluba in s tem kršil interni kodeks. A kot poudarja AP, informacije o morebitnem prihodu Udoke še niso uradne.

"Radi bi se zahvalili Stevu za vse, kar je storil za klub v zadnjih nekaj več kot dveh letih. Zame osebno je bila to zelo težka odločitev, toda po analizi začetka sezone smo se strinjali, da je sprememba nujno potrebna," je po odločitvi dejal športni direktor ekipe Seana Marksa. Zahvalil se mu je tudi lastnik ekipe Joe Tsai, ki je poudaril, da je bilo Nashevo delovno obdobje polno težkega dela in pozitivnega pristopa, a je imelo tudi nekaj viharnih obdobij.

Nash je na mesto trenerja ekipe Nets prišel septembra 2020. V sezoni 2020/21 je z ekipo prišel do konferenčnega polfinala, v prejšnji pa je izpadel po porazu z 0:4 z Bostonom že v prvem krogu končnice.

"Hvala Joeju in Clari Tsai ter Seanu Marksu, da sem dobil priložnost trenirati Brooklyn. Bilo mi je v zadovoljstvo delati z igralci, strokovnim vodstvom in osebjem v klubu. Hvala pa tudi izjemnim navijačem. Moja družina je tu našla dom, ekipi pa želim vse najboljše tudi v prihodnje," pa je ob slovesu od kluba na Twitterju zapisal Nash.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

johnny qJ
01. 11. 2022 18.48
+7
Nič jim ne bo pomagal. Ekipa je dokaj slabo sestavljena. Predvsem slabotna pod košem. Durant ni več top 5 v ligi. Z Irvingom pa so same težave. Krivda absolutno ni na strani Nasha
titomeni
01. 11. 2022 19.51
+1
Pa vseen zanimivo da so tolk slabi pri 2 takih igralcih... Bena se morajo resit pa mogoce bo
Zvedavi_norec
01. 11. 2022 20.05
+1
Simmons je dober edin še za hambije iskat hodit v McDonald's. Mills je tudi senca. Mogoče jih tamau Curry ven potegne, ampak ja, pod košem so katastrofa...