Košarka

Štirje igralci Houstona ostajajo v karanteni

Houston, 27. 12. 2020 12.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Trener Houstona Stephen Silas na tekmi v Portlandu ni mogel računati na štiri pomembne igralce, saj zaradi varnostnih protokolov lige NBA in suma na okužbo z novim koronavirusom niso smeli nastopiti. Rocketsi so tesno izgubili, predvsem po zaslugi dobre igre Jamesa Hardna, a četverica bo še nekaj dni v karanteni.

John Wall (v ospredju) je eden od četverice igralcev Houstona, ki bo malce počakal na povratek pod koše.
John Wall (v ospredju) je eden od četverice igralcev Houstona, ki bo malce počakal na povratek pod koše. FOTO: AP

Četverica igralcev Houstona, DeMarcus Cousins, John Wall, Eric Gordon in Mason Jones, je zaradi protokolov lige NBA glede covida-19 v karanteni, tako da omenjeni niso smeli pomagati soigralcem na tekmi v Portlandu. V karanteni bodo ostali še vsaj do srede, je poročal ESPN, kar pomeni, da bodo izpustili vsaj še eno tekmo lige NBA, ko v ponedeljek Houston gostuje v Denverju.

Ko bodo opravili testiranje in bodo rezultati negativni, se bodo lahko pridružili moštvu na tekmi v četrtek, ko bo tekmec Raket moštvo Sacramenta. Houston je tekmo v Portlandu (kjer je izgubil le za dve točki) odigral samo z devetimi igralci, saj sta bila že pred tem na testu pozitivna rezervista Ben McLemore in Kenyon Martin mlajši. Trener Houstona Stephen Silas je sicer v Portlandu lahko računal na prvega zvezdnika moštva Jamesa Hardna (44 točk), ki se je vrnil v zasedbo, saj je opravil s štiridnevno karanteno in je dobil dovoljenje za nastop.

Harden je bil kaznovan tudi s plačilom kazni v višini 50 tisoč ameriških dolarjev, ker je kršil protokol v zvezi s pandemijo covida-19. Udeležil se je zasebne zabave v zaprtem prostoru in med drugim tudi ni nosil maske, zato ga je vodstvo lige NBA kaznovalo.

Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.