Košarka

Stoženska lepotica bo gostila zaključni mladinski turnir lige ABA

Ljubljana, 15. 01. 2022 09.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Konec aprila bomo lahko v Ljubljani spremljali finalni turnir najboljših štirih ekip v mladinski konkurenci v regionalni ligi. Na finalnem turnirju v dvorani Stožice bo v tej sezoni prvič v zgodovini nastopala tudi Cedevita Olimpija, ki se bo za vstop v finale pomerila s črnogorsko ekipo SC Derby.

Davor Užbinec
Davor Užbinec FOTO: Aljoša Kravanja

Po tem, ko so si košarkarji mladinske ekipe Cedevite Olimpije konec novembra v črnogorskem mestu Bar priigrali mesto na finalnem turnirju četverice v regionalnem tekmovanju, bodo lahko mladi zmaji lovoriko v regionalni ligi lovili na domačem stoženskem parketu. Vodstvo regionalne lige je namreč v petek sporočilo, da se bo finalni turnir, na katerem bodo poleg Cedevite Olimpije sodelovale še ekipe Mega Mozzart, Igokea m:tel in SC Derby, potekal v Ljubljani. "Ponosni in zadovoljni smo, da se bo letošnji finalni turnir za najboljše mladinske ekipe v regionalni ligi odvil v Ljubljani. Dejstvo, da je vodstvo regionalne lige za prizorišče turnirja izbralo prav Ljubljano, je še ena potrditev dobrega dela naše organizacije in verjamem, da bomo finalni turnir izpeljali na najvišji možni ravni," je ob naznanitvi organizacije turnirja v Ljubljani za uradno klubsko spletno stran povedal direktor Cedevite Olimpije, Davor Užbinec. "Obenem verjamem, da lahko našim mladim upom uspe konkurirati preostalim trem odličnim ekipam, že to, da se je moštvu uspelo prebiti na finalni turnir, pa je velik uspeh. Obeta se nam odličen in edinstven košarkarski spektakel najboljših štirih ekip v regiji v mladinski konkurenci."

Spomnimo, konec novembra so mladi zmaji na turnirju v Baru na petih tekmah dosegli tri zmage in si tako priigrali vozovnico za finalni turnir. Ta bo v Ljubljani potekal v četrtek, 28., in petek, 29. aprila. To pa ne bo edina mednarodna preizkušnja, ki mlade košarkarje Cedevite Olimpije čaka v aprilu, saj bo ljubljanski klub med 1. in 3. aprilom nastopil tudi na evroligaškem turnirju Prihodnje generacije v italijanskem mestu Varese. Mladi zmaji bodo nastopali v konkurenci ekip AX Armani Exchange, Joventut Badalona, Next Generation Team Varese, Panathinaikos, PFYM Paris, Ratiopharm Ulm in Varese Academy.

Finalni turnir četverice, Arena Stožice, Ljubljana; 28. in 29. april 2022:
Polfinale:
SC Derby – Cedevita Olimpija

Mega Mozzart – Igokea

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Magenta07
02. 09. 2022 20.41
STOŽENSKA????? Od kje vam ta beseda??? Stožiška lepo prosim!!!
Intihar
15. 01. 2022 15.45
Kaj je tam v stozicah lepo???pogreb od sportne dvorane
gamoto
17. 01. 2022 08.59
Dvorana stožice je ena najlepših deleč naokoli pred kratkim sem bil v štark areni Beograd če sediš v vogalih ne vidiš pol igrišča v stožice je lep razgled vse povsod se pa strinjam da so vstopnice predragi v Zagrebu Beogradu vstopnice stanejo okoli 2 evra ne glede gdo igra.
mindfields
15. 01. 2022 13.27
Lepotica glih ni..ampak dobr da bo neki pr nam..da vsaj se da kaj it pogledat, da skoz samo Beograd vse zadnjih 10 let glede ABA lige ali regionalne lige je vse samo v Beogradu…
Bigbadjohn
15. 01. 2022 12.06
+1
Zame je Stožiška lepotica! Ker govorim slovensko in ker niso Stože, ampak Stožice. Jasno? pa kaj mislite, da ste Toporrišiči? Ja pajade...kvečjemu toporišča, hehe!
Hulk Zalepi
15. 01. 2022 11.31
+0
stozenska ? koji fuzinac je spet za testaturo ?
dr.Fen0men
15. 01. 2022 11.21
+1
Lepotica ja...
gorencdask
15. 01. 2022 10.38
+3
Lepotica? A tko po novem imenujemo propadajoce betonske kolose?
AtleticoSLO
15. 01. 2022 10.46
+0
Saj je ...čudovita, morda bi bila še bolj če bi bila v tujini, kar se tiče opreme in razkošja, ki ga ta nima, bolj me zanima od kdaj je Stoženska? Stožiška lepotica..ne pa stoženska